משת"פים בEBAY

• פותח הנושא wimp
  • פורסם בתאריך

wimp

New member
משת"פים בEBAY

צהריים טובים לכל ילוד מכל סוג מדי פעם אני נתקל ב-EBAY בתופעה מוזרה. לפעמים ההצעות קופצות בלי כל סדר הגיוני ואם בודקים את רשימת נותני ההצעות רואים את אותו ה"משתמש" מקפיץ מחירים כלפי מעלה כמה וכמה פעמים גם שהוא ראשון בין זוכים. ולשאלה: * האם כל חמש דקות הוא מאבד את זיכרונו ? * האם הוא מגרד כרטיסי הגרלה ומגלה שהוא זכה ויכול להשקיע עוד? * האם הוא חברו הטוב של המוכר שהאחרון ביקש ממנו "לתמרץ" ו"לתגמל"? ***** האם יש חסימה למוכר מלפתוח כמה "משתמשים (כלומר אנשי קש) ולהריץ מחירים מעלה ? על כל תשובה סוגייה יום נעים מתן

avishyes

New member
מדובר ב SHILL BIDDING

תופעה ידועה שהנהלת EBAY מתייחסת אליה בחומרה. קל מאוד ל EBAY לעלות על אותם מוכרים אשר מקפיצים את המחיר באופן עצמאי. ממליץ לך לשלוח מייל ל EBAY ולצרף דוגמאות מאותם מכירות שנתקלת בהן.

powo

New member
מתן יצא לי

להכריז מחיר מבלי לדעת מה הגג של המכריז לפני.וכל הקפצה היא של חצי דולר ואז מופיע כאילו שהקפצתי סתם ולמעשה נרשם רק הקפצה וזה מבלי שהגעתי לגג ההכרזה.וכך יכול להיות כמה פעמים עד שעברתי את תקרת המחיר

התופעה באמת מעצבנת להפליא.

אבל - קרה לי כבר שהייתי המציע הכי גבוה, ולקראת סיום המכרז השתפנתי והחלטתי להעלות את ההצעה המקסימלית שלי, רק מתוך פחד שמישהו יעקוף אותי בסיבוב. למציעים האחרים אין אפשרות לדעת, כי המחיר שרואים כלפי חוץ לא משתנה, אבל אם מישהו מהם בודק את רשימת ההצעות הוא רואה שנתתי עוד הצעה למרות שהייתי באותו זמן הזוכה. במצב כזה יש רק חשש אחד - שהמוכר מבקש למנוע מכירה במחיר נמוך ממה שקיווה להשיג, ומשתמש באיש קש על מנת להכניס reserve בדלת האחורית. דרך כזו של פעולה אינה נדירה, ואם המוכר רק חצי טיפש, הוא לא עושה זאת בעצמו מהמחשב שלו, אלא באמת על ידי חבר ממקום אחר. קח בחשבון שלמוכר אמנם יש אינטרס להעלות מחיר, אבל אין לו שום אינטרס להשאר עם הצעה של מישהו מטעמו, בלי למכור את הפריט בפועל. ורוב המוכרים מוחזקים בחזקת ישרים, עד שלא יוכח אחרת.

krause

New member
מסכים עם אריק.הסיבה היחידה שיש

למוכר להעלות את המחיר היא כפי שאריק אמר ,ליצור reserve price .המוכר מוכן אפילו למכור לעצמו ולשלם עמלה!!!! אבל לא למכור את הפריט כל כך בזול. וכך הוא מבטיח לעצמו מחיר מינימאלי.כמו כן המוכר יכול להשתמש בפונקציה מובנית כזאת, אבל מסיבות שונות לא בחר בזאת.

תמיר1991

New member
אני עוד לא נתקלתי בעצמי בתופעה זו,

אך אמי סיפרה לי על כך כשכקנתה במכירות פומביות אחרות. זה באמת מעצבן ומבאס... תמיר.

avitalit

New member
אני אנסה להסביר מניסיוני כקונה.

אולי לא בדיוק הבנתי את השאלה - אבל אני חושב שלזה אתה מתכוון . דוגמא: ראיתי פריט שבא לי לקנותו . המחיר ההתחלתי שלו הוא 1 דולר ויש עליו כבר מתמודד אחר . ניסיתי להעלות את המחיר ל2 דולר וקיבלתי הודעה שאני OUTBID (יענו - מחוץ למשחק) אז ניסיתי שוב והעלתי ל4 דולר ושוב אותו כנ"ל .. ושוב העלתי ל6 והועפתי וכנ"ל ל 8 דולר וכ"נל ... איך זה קורה ? זה קורה - כי המתמודד הראשון נתן הצעה הרבה יותר גבוהה מ 1 דולר (אולי 10$ אולי יותר - מי שיש לו סבלנות - שינסה עוד
) (וזאת זכותו - כי הוא כנראה יודע יותר טוב ממני מה הערך של מה שהוא לקנות או כי הוא רוצה להבטיח לעצמו את הפריט .. או כי אני לא יודע למה ...) בכל מקרה - לפריט הזה יש כבר 6 הקפצות (!) . על חמש מההקפצות תראה את השם שלי . בכל הפעמים הללו - השם של הזוכה הוא עדיין שמו של המתמודד שנתן את ההצעה הגבוהה מראש ושלא הצלחתי עדיין לעקוף ... ברגע שעקפתי אותו לראשונה - יופיע שמי בשם המתמודד הנוכחי שזוכה ואז אכן תראה ברשימת ההקפצות את שמי (ושכנראה השתגעתי או זכיתי בלוטו והגשתי 8 הצעות רצופות ...
) מניסיוני כקונה - ככל שיש לפריט יותר "הקפצות" - יותר קונים פוטנציאלים נכנסים לראותו והמחיר הסופי שלו מאוד רחוק מהמחיר ההתחלתי ... יש?

1עדיקקל

New member
הסבר-

אם אני מבין נכון - אין המדובר ב"קנוניה" שרקם המוכר על מנת להעלות את המחיר כי אם בחוסר הבנה בנוגע לכיצד אי ביי פועל: כאשר ישנו פריט במחיר מסויים- למשל עשרה דולר, באפשרות כ"א לתת הצעה גבוהה ממחיר המינימום - למשל 20 דולר. מי שיבדוק את ההצעות יראה רק הצעה על 10 דולר ולא על 20 (נקרא proxy biding), כאשר מתמודד אחר יתן הצעה על סכומים הנמוכים מ20 דולר אי ביי יקפיץ אוטומטית את ההצעה שלי לדרגה אחת גבוהה מההצעה החדשה- כך עד הסכום בו נקבתי. ז"א - יתכנו מס' קפיצות על אותו שם ללא כל מתחרה באמצע וזאת כיוון שהתמודד הראשון נתן הצעה גבוהה מזו של מי שניסה להציע אחריו. מקווה שעכשיו ברור יותר. עדי

nissim60

New member
זה פשוט מאוד

אם ראיתי פריט שמענין אותי ואני רוצה להבטיח את זכייתי בו (בתקווה שלא יהיו עוד מתחרים) אני מכניס סכום גבוה מלכתחילה. בדרך כלל זה יהיה המחיר המכסימלי שאני אהיה מוכן לשלם על אותו הפריט. שיטת המכירה של איביי כמו שהסבירו לפניי תשאיר את מחיר הפתיחה ללא שינוי כל זמן שאף אחד לא "יחמוד" את הפריט,ברגע שמתחרה כלשהו יכניס מחיר נמוך משלי אני אמשיך "לככב" בראש הרשימה,זה גם נותן לי מושג כלשהו לגבי רצינותם של המתחרים. ברגע שהמחיר מגיע למחיר המכסימלי שקבעתי לעצמי אני מתקפל ומי שהתעקש נורא על הפריט ירכוש אותו בעשרה דולר במקום בשני דולר. אולי לא פייר? מה זה מעניין אותי? אני צריך להשלים את האוסף שלי ואני לא היחיד שנוקט בטקטיקה זו או אחרת בכדי להשיג פריט זה או אחר. מי לא מכיר את התופעה שפתאום בשניות האחרונות מופיע מישהו משום מקום וחוטף לכם פריט מתחת לאף כשאתם בטוחים שאתם לבד?

lubago

New member
גם אני...

גם אני הרבה פעמים מכניסה סכום מקסימלי שאני מוכנה לשלם.לפעמים אני כן זוכה ולפעמימ לא.הרבה פעמים עוברים אותי בדקות אחרונות של מכירה,כי אני רוב זמן בעבודה ואין לי אפשרות לעקוב. חוץ מזה בחודש אחרון התחלתי לקבל הרבה הודעות כאילו מ EBAY שאם אני לא אעדכןאת פרטים אישיים בתוך 48 שעות,מוחקים אותי מלקוחות.שלחתי שאלה עם מכתב שקיבלתי למחלקת ביטחון של EBAY וקיבלתי תשובה שלא הם שלחו המכתבים והם יחקרו את המיקרה.עד עכשיו ממשיכה לקבל מכתבימ זהים ולא רק אני,כי ברשימה מופעים הרבה E-MAIL עם סיומת NETVISION.NET.IL .אז כדאי מאד להזהר.

doroni10

New member
יש מספר מוכרים ישראליים שעושים זאת

וכמובן הדברים מתרחשים גם כאשר מישהו מוכן לתת מחיר מסויים- והוא לא מגיע לראש הרשימה, ומחליט לבחון מחיר גבוה יותר- כך מספר פעמים. אך ניתן לזהות מצבי הקפצה. כפי שאמרתי, ישנם מספר מוכרים ישראליים שמבצעים הקפצות- פשוט לא לקחת במחיר הגבוה. דורון,

python 4

New member
שמעתי שפתחו בטכניון

מסלול לדוקטורט בנושא האי-ביי. אין סיכוי שאני אבין משהו מאתר הזה. פעם אחת נכנסתי, ראיתי חבילה של 300 בולים, עשיתי buy it now מתוך השתפנות וקניתי את זה ב- 16$. קיבלתי חבילה עם 50 בולי דגלים ו- 250 בולי כדורגל וחלל (ודגלים בקצה). בזאת הסתיימה חווית האי-ביי שלי.

1עדיקקל

New member
לא הבנתי מה הבעיה? -

ובנוגע למס' פריט, אני לא הייתי מפרסם אותו כאן-כך יוכלו להתחקות אחר קניותך - אם משהוא ירצה לעזור לך להבין מה קרה שם-תשלח אליו בפרטי. ביי

למעלה