משתפת....

קאטצ'ט, אם האשה לא חווה זאת כהטרדה, היא הרי לא מתלוננת. אז

איפה הבעיה? התחלת לחשוב כמו זכר מצוי - בצורה גורפת ובהבאת מסקנות עד הקצה האבסורדי? הלא אנחנו הנשים רואות כל מקרה לגופו.
ובכל מקרה, כאשר אשה מתלוננת, יש להניח כי אין עשן בלי אש, והענין ראוי לחקירה.

catchet

New member
איני יודעת מה זה לחשוב כמו זכר מצוי

אני חושבת כמו שאני חושבת, ו"חושבת כמו גבר" זה לא ביטוי גנאי לדעתי. סתם משפט שלא אומר כלום.
לגבי החלק השני, אני מסכימה

זכרים חושבים בכללים, למשל בנושאים מוסריים הם חושבים על כלל

שלדעתם תקף לכל מקרה, כך מצאו במחקרים, שעה שנשים חושבות על המקרים לגופם ומתחשבות בכל מקרה כשלעצמו.
ומה שמצאתי , ונוכחתי בו לא פעם, הוא שזכרים מביאים כל כלל שהם חושבים עליו ad absurdum , מסיקים את המסקנות הקיצוניות ביותר. אסתכן בכך שתקראי לי סקסיסטית קשה, אבל לדעתי חשיבתו של היטלר היתה דוגמה לזיכריות טיפוסית. הוא ומרעיו הנאצים הביאו את מה שראו כ"בעית היהודים" למסקנה הקיצונית ביותר (השמדה, כידוע).

catchet

New member
"זכרים חושבים בכללים" - זה משפט כללי

האם זה אומר שאת חושבת כמו זכר?

אבל עזבי לוגיקה, את אומרת שזה סממן זכרי, בואי נדבר על רגש: אני אומרת לך שלא הרגשתי מוטרדת, למה כל כך קשה לך להאמין שלא הייתה שם הטרדה?

למה התרשמת שקשה לי להאמין? את מעידה שלא הרגשת הטרדה

ואני מאמינה לך. לדעתי האישית היתה פה בהחלט הטרדה: הוא התקיף אותך. לא החליף איתך מבטים, לא דיבר איתך, לא חייך, לא עשה שום צעד להתקרבות הדדית. פשוט שלח ידיים, כאילו גופך הוא שלו, ומשך אותך. זו התנהגות בוטה, מחוצפת, ותוקפנית.

catchet

New member
בגלל שאת חוזרת ואומרת שלדעתך הייתה הטרדה

כאשר אני מנסה שוב ושוב להסביר שדעתך אינה רלוונטית לקביעה האם הייתה הטרדה או לא, ואם אני אומרת שמבחינתי לא הייתה הטרדה עליך לקבל זאת כעובדה.
&nbsp
אינך יכולה גם להאמין לי שלא הייתה הטרדה וגם להיות בדעה שכן הייתה הטרדה, מבינה?

לגביי דעתי רלוונטית. ולגבייך וגם לגבי כל מי שמאמץ

את נקודת ראותך - דעתך רלוונטית.
רגשית, אני איתך. אני יכולה להזדהות עם זאת שהבלונדיני ההורס, אף כי היה מדביר חרקים חחחחח, מצא חן בעינייך. אבל לו היה מישהו, הורס או לא, תופס אותי בכוח בלי לקיים איתי קשר עין ממושך ושיחת קירבה קודם, ובכלל, עצם הפעלת הכוח עליי - אני הייתי מרגישה מותקפת.

catchet

New member
נו אז מה שהיה מדביר חרקים

זה סתם משהו שעשה לפרנסתו, חוץ מזה עשה עוד דברים. איני חושבת שהאדם מצטמצם לתפקיד שהוא מבצע. ולגביך, נו זה בדיוק מה שאני מנסה להגיד - אם כל אחת מפרשת אותו אירוע באופן שונה זה אומר שמצב ההטרדה אינו קבוע, אלא משתנה בהתאם לפרשנות של החווה אותו

טוב, מדביר חרקים זה חחחחחחחח מבחינתי. אם גם ניגן נפלא בצ'לו,

ועסק בהצלחה בתחביב מדעי, טוב, אולי אשנה את דעתי עליו......

למעלה