משתפת....

משתפת....

הזמנתי טכנאי לעבודה מסוימת, הוא הסכים למחיר סביר ועשה גם עבודה טובה, אז החלטתי ללכת לקראתו ולרשום את השיק לתאריך של היום (במקום סוף החודש). כשאמרתי לו זאת, טח...... יצא לו מהפה הביטוי "זכר ונקבה", כאילו בהקשר לעבודה הטכנית שעשה - תאמינו לי, אין שם שום דבר המצדיק את הביטוי. אני בטוחה שקאטצ'ט היתה מרגישה רע, מוטרדת מינית, ואולי לא היתה יודעת איך להגיב. אני, שבמידה רבה "חימשתי" וחיסנתי את עצמי נגד הגסות החרמנית הזיכרית, פשוט התעלמתי לחלוטין, גם במה ששידרתי, וגם בשפת הגוף שלי. וזה שם לענין סוף סופי.
רבים מן הזכרים האלה קשובים לתגובת האשה, האשה היא הקובעת. אז עלינו להבין זאת, ולהרגיש נוח, בהתאם.
יש כמובן גם זכרים, בעיקר אשכנזים, שלא קשובים כלל לשפת הגוף של האשה ולתגובתה, הם בענין של לשפוך את חרמנותם , ככל האפשר.
לכאלה אני מגיבה בצורה חריפה, וכבר סיפרתי כאן על טקטיקות שלי. בסופו של דבר (לאחר זמן רב אמנם) זחארות אלה מתכווצים.

Berethor

New member
הטכנאי שבסך הכל השתמש במושגים שנהוג להשתמש בהם במקצוע שלו

אין פה עניין של "חרמן", יש פה עניין של "לחפש לריב", שהרי את לא באמת מצפה ממנו לדבר בצורה שונה רק בשבילך. חוץ מזה במלא את אוהבת גדולה של המושג "זכר", אז מה פתאום זה מפריע לך. סביר להניח שהוא דיבר על זה בצורה מדעית, לא מעבר לכך, ואינו ראה בזה משהו יוצא מגדר הרגיל. למרות שבמקור הביטוי אכן כנראה היה מבוסס על רעיון מיני, לא צריכים להיות גאונים כדי להבין את הדמיון שיש בין שקע ותקע, לבין איברי מין זכריים ונקביים.

"בשנת 1989 אומץ תקן ישראלי (SI 32) חדש לתקעים - שלושה פינים בפרופיל עגול במקום שלושה פינים בפרופיל שטוח לאלקטרודות (ראו בתמונה למעלה). בתחילה הופצו שקעים המתאימים גם לתקן החדש (עם פתח שהוא שילוב של פתח שטוח ופתח עגול גם לפין ההארקה, ראו תמונה למעלה) ובשנת 2006 החלו להופיע התקעים החדשים עם שלושה פינים בפרופיל עגול, בעלי קוטר גדול מבעבר. יתרונם של הפינים העגולים הוא בכך שהם נותנים שטח מגע גדול יותר בהדקים של השקעים ומונעים התחממות של נקודות המגע, דבר המגביר את הבטיחות (במוסדות מסודרים לא מפיצים יותר תקעים בפרופיל שטוח). חסרונם בכך שאין אפשרות להכניס תקעים חדשים עם שלושה פינים עגולים לשקעים ישנים שבהם חור פין הארקה (שלישי תחתון) בפרופיל שטוח."

http://he.wikipedia.org/wiki/חיבור_שקע-תקע#.D7.91.D7.99.D7.A9.D7.A8.D7.90.D7.9C

עד כמה שזכור לי גם בשיעורי הלשון והדקדוק העברי בבתי הספר

משתמשים במילים " זכר ונקבה "
ואין שם שום כוונה של חרמנות או הטרדה .

Berethor

New member
נקודה טובה אבל אל תתן לעובדות לבלבל אותה, היא רק צריכה תירוץ

"A character with a hair-trigger temper flies into a rage at the slightest provocation. Masters of Disproportionate Retribution, they react explosively to the slightest annoyance. Unlike someone with a Berserk Button, who is generally calm until a specific button is pressed, characters with a hair-trigger temper can be set off by anything. This makes them far less predictable — and far more dangerous."

"Characters with a hair-trigger temper are generally grumpy to everybody, but they usually have a favorite victim for their rampages — often a Naïve Newcomer who doesn't understand how they keep managing to offend the guy. This can be harmful to the victim's health — while heroic characters generally restrain themselves to verbal abuse, Anti Villainous ones can get physically violent, and out-and-out Villainous ones may even kill people for annoying them. However, such characters are essentially bullies — if someone tougher or higher ranked than them tells them to knock it off, they probably will, at least for the moment. In a Four-Temperament Ensemble, this character is Choleric."

"This can obviously have disastrous consequences though if they let their temper get the better of them far too often. Expect the victim who has taken too much abuse to suddenly snap in front of them with sudden and alarming reversal of roles, where the abuser's rage now pales in comparison to their victims."

http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/HairTriggerTemper

הרבה חשמלאים ומוכרי ציוד חשמל

משתמשים בביטוי " זכר ונקבה "
לא נראה לי שהם מתכוונים להעליב או להטריד אף אחד או אחת

ולמה את רושמת כאן זכרים במקום לרשום גברים ?

וזה לא נכון שרק אשכנזים ..... מה שאת רשמת
זה תקף לגבי כלל הגברים בלי קשר למוצא או עדה ..
ויש גברים שאינם כאלו בכלל ..שוב ללא קשר למוצא עדתי

Danile5

New member
את רצינית שנעלבת מזה? בתור איש מחשבים ואלקטרוניקה........

זה דבר בסיסי בחשמל לאפיין את כל התקעים כ"זכר" ואת כל השקעים כ"נקבה", גם בנות שהיו איתי בחיל האוויר השתמשו במושג הזה.

catchet

New member
תראי

כפי שאמרתי באחת ההזדמנויות, הטרדה היא לא תמיד משהו שקורה באופן אובייקטיבי. הרבה פעמים צריך לראות את התגובה של הצד השני כדי להבין אם הייתה הטרדה. את אומרת שאני במקומך הייתי חשה מוטרדת וזה ממש לא נכון, אני לעתים לא חשה מוטרדת גם כשמטרידים אותי. אתן דוגמה, לפני כמה שנים הזמנתי הביתה מדביר, עכשיו בשבילי מדביר הוא סוג של גיבור-על, כי אני נורא פוחדת מתיקנים, נוסף לזה הוא היה חתיך הורס: בלונדיני גבוה, שרירי וגם לגמרי מהופנט עלי... כשהוא תפס אותי במותניים ומשך אותי אליו, אני ממש לא חשתי מוטרדת, ברור שהדפתי אותו מיד והסברתי לו את הגבול. אבל הנה דוגמה לכך שמצב ההטרדה הוא תלוי פרשנות - במקרה זה לא חשתי מוטרדת, על כן אין זו הטרדה

עכשיו לגבי המקרה שלך, את אומרת שחשת מוטרדת ואני מאמינה לך - יכול להיות כאשר הטכנאי דיבר על הציוד החשמלי שלו (כינה אותם זכר ונקבה) הוא נעץ בך מבט לא נעים - זה יכול לקרות וגם לי קרו דברים דומים.

catchet, זה טיפה בעייתי

לי אין בעיה רצינית עם הדוגמא שלך אבל זה קצת מחזק את הסטיגמה ואת המנטרה המאוסה מצד הגברים:
"ככה זה אצל הנשים הדפוקות, נראה טוב= חיזור. לא נראה טוב= הטרדה מינית."
הטרדה מינית לא שייכת למראהו החיצוני של התוקף (אויש כמה טמטום זה להסביר) 2. אין שום דבר נחוץ בהנחת יד על מותן של אישה זרה/ שאינה קרובה שלך. לא נאה לך שבסיטואציה זו או אחרת האקט מתפרש כמיני? אל תיגע.
&nbsp

catchet

New member
אני מבינה

ובכל זאת ככה אני חושבת, הטרדה מינית אינה נתון אובייקטיבי אלא תמיד תלוית פרשנות.
&nbsp
הכלל: נראה טוב=חיזור, לא נראה טוב=הטרדה, אינו נכון, שכן לעתים קורה שגברים שנראים טוב נחווים כמטרידים וגברים שלא נראים טוב נתפסים כמחזרים.
&nbsp
יכול להיות שהסיטואציה שתיארתי יכולה להתפרש כמינית אך איני מוצאת בזה דבר פסול. מין אינו דבר מגונה אלא אם הוא מתבצע ללא הסכמה. לגבי המקרה שלי באמת לא הייתה הסכמה ובכל זאת האירוע לא נחווה כהטרדה, יכול להיות מפני שאני הייתי משועשעת מהמצב. לדעתי הבחור הבחין שהוא מוצא חן בעיני ולכן הרשה לעצמו להתקרב.

גם לי היו מקרים

אז אני נוטה להסכים עם דברייך, רק מסייגת שאם היה שולח יד לכיוון הישבן, איבר המין או החזה שלך לא היית כל כך משועשעת.

catchet

New member
כבר קרו לי מקרים

פחות משעשים ואני מבינה את המשמעות של להיות מוטרדת, רק היה חשוב לי להראות שלא כל מעשה הוא אוטומטית הטרדה

catchet

New member
אני רוצה לסייג את האמירה שלי

הטרדה מינית היא לא תמיד תלוית פרשנות. לפעמים הטרדה היא כן נתון אובייקטיבי - למשל כאשר מדובר בקטין שלא יכול לתת את הסכמתו

זה לא היה ציוד חשמלי, זה היה מסגרת תמיכה לצינורות ולמכסה

של בלוני גז. לא רואה איפה הביטוי הזה מתאים פה. לא על עצם הביטוי ה"טכני" (האידיוטי בעיניי) אני מדברת, אלא על כך שבכלל השתמש פתאום בביטוי "זכר ונקבה" בשיחה שלנו בלי קשר הגיוני לכלום ועם קשר רגשי ברור מאד לכך שהארתי לו פנים. זכרזבל שמנסה את מזלו בשיטת "מצליח".
אגב, בקשר לבלונדיני ההורס שמדביר חרקים, לדעתי הוא נהג בך בתוקפנות מינית, ואני הייתי מגישה תלונה במשטרה. (כולכן אומרות כמובן שזה לא עוזר . גם אני כשהגשתי פעם תלונה נגד מישהו, פשוט עשו ממני צחוק). לפחות שייפתח לו תיק.

Berethor

New member
הוא קצת נסחף, אבל מדובר רק במגע במותניים, זה לא כזה ביג דיל

איך תוכיחי שמדובר "בתוקפנות מינית", לא מדובר שם במגע אינטימי אמיתי, אם היה מדובר במגע באזורים אינטימיים או בנשיקה בכפייה, אז זה היה סיפור אחר, חוץ מזה כאשר היא כותבת שהיא הדפה אותו, סביר להניח שהוא נתן לה להדוף אותו, והוא גם הקשיב לכך שהיא לא מעוניינת. הבעיה העיקרית אצלו הייתה שהוא החליט למשוך אותה בלי להשתמש במילים, אבל סביר להניח שהוא לא חשב שהיא תסרב לו, או שהיא לא תיהיה מעוניינת, במיוחד משום שהוא כנראה הרגיש את זה שהיא נמשכת עליו, ואני מניח שעם מראה כמו שלו, מעטות מסרבות לו. לcatchet יש כוח רצון חזק, היא הצליחה גם לעמוד בפיתוי וגם להסביר לו שהיא לא מעוניינת. אני גם סבור שאם הוא היה רוצה לכפות, עם הגובה והשריריים שלו, זה לא היה קשה לו לביצוע.

דווקא אחד עם גובה ושרירים היו דופקים במשטרה ובבית המשפט

כי היה לאשה קל להוכיח שהוא כפה את עצמו.

Berethor

New member
יש הרבה אמת בדבריך משום שאם האישה מעוניינת זאת כבר לא הטרדה

מזה בעצם הטרדה, אם גבר שאת לא מעוניינת בו מרשה לעצמו לדבר או להתנהג בצורה מינית לידך, את יכולה לחוש מוטרדת, אם גבר שאת כן מעוניינת בו מרשה לעצמו לדבר או להתנהג בצורה מינית לידך אז את ככל הנראה תרגישי מחוזרת. מה שהטרדה לאחת, לא הטרדה לאחרת. לכן אם את לא חשה מוטרדת את באמת לא מוטרדת לדעתי, אף אחת לא יכולה להחליט שאת "מוטרדת" בשבילך. נקח לדוגמה אישה שמפרשת "פלירטוט" או אפילו מבט של גבר "כהטרדה", מישהי כזאת תראה "הטרדה" בכל מקום, זה כמו ללבוש כל יום "משקפיים שחורות" ולראות דרכן את "העולם חשוך". מה שכן עדיף שאנשים היו מודעים לסיכונים ככל האפשר, מודעים באיזו קלות יכולים להאשים אותם בהטרדה, ואולי לחשוב פעמים אם שווה להם לקחת את הסיכון, במיוחד עם מישהי שיש לה נטייה לפרש כמעט הכל בצורה שלילית, או לחלופין ככל שהאקט "נועז" יותר, כך גם הסיכון הוא גבוה יותר, אם העניין הוא לא הדדי. לגבי הסיפור שלך, זה הגיוני שאם מדובר במישהו "חתיך" מבחינתך ובשבילך הוא גם כמו "גיבור", אז הרגשת טוב עם זה שהוא היה מעוניין בך, סביר להניח שאם זה היה מישהו שלא מושך אותך המצב היה אחרת. בכל מקרה שאמרת לו לעזוב הוא עזב, ואת פעלת באופן הנכון בזמן אמת, כך שהכל בא על מקומו בשלום.

http://www.safa-ivrit.org/exp-abc/bet/בא+על+מקומו+בשלום

למעלה