משתפת

• פותח הנושא calya
  • פורסם בתאריך

calya

New member
משתפת ../images/Emo13.gif

אתמול ביליתי ערב בלרייר על הקמינים של חברת אורטל - מישהו יודע כמה הם עולים ? אני מתכוונת לאלו הבנויים בתוך הקיר. אפילו דו צדדים. על גז עם האבנים למטה שרואים את האש. כמה יפה, כמה יפה... אני רוצה כזה, רוצה. היום הייתי בועדה. זה היה טוב ורע, כמו כל דבר בחיים. אני לא יכולה לבקש את ההקלה שרציתי (זה שינוי תב"ע מסתבר) אז אני צריכה לשנות את התוכניות של כל הקומה התחתונה (להוסיף חניה מה שדוחק את כל אזור המגורים קצת הצידה... בלאגן) אבל לאדריכלית ולי כבר יש רעיון איך לעשות את זה ולשמר את הרעיון המקורי. גיליתי גם שהם מחייבים אותי להתרחק 3 מטר מהשכן מלבד החיבור בחניה כך שזה בעצם לא באמת דו משפחתי אלא כמו בית בודד על מגרש של דו
שמחובר רק בחניה. אז בעקרון זה אומר שגם הקומה השניה תשתנה. לא נורא, אני אומרת שהכל לטובה כי כל פעם שנאלצנו לתכנן מחדש זה יצא יותר יפה מהפעם הקודמת
בחלק הטוב - פגשתי שם אנשים נחמדים שהרגשתי טוב לדבר איתם וקיבלתי חיוך והבטחה אישית ממי שאחראית שם על העניינים שהיא תעשה כל שביכולתה לעזור לי לסיים עם זה מאד מאד מהר ולקבל אישור בזריזות אם אני אעמוד בחוקים ולא אחרוג מהם (וזו הכוונה שלי. לא רוצה הקלות ולא רוצה עניינים, רוצה לעמוד בזה ב-ד-י-ו-ק). אז יאללה, לתכנן שוב ולהגיש שוב ולצאת מהאישורים מהר. בחזרה לשולחן השירטוט

bar 23

New member
יהיה בסיידר../images/Emo24.gif

לגבי הקמינים של אורטל-גם אני ראיתי אותם וריירתי עליהם ארוכות...
לא ביררתי מחירים....אבל הם מהממים!!!!! האמת היא שאם נעזוב את עיניין היופי בצד אני לא יודעת עד כמה זה פיתרון שעדיף על מזגן.... למה את החלטת ללכת על קמין? ולגבי בטיחות-זה בטיחותי בבית עם ילדים קטנים? או שאפשר לעשות אותם גבוהים יחסית? (ממש כמו פלזמה על הקיר...)

calya

New member
יופי כמובן. שום קשר לחימום ../images/Emo3.gif

(שוב אני חוזרת לדוגמת הצריכה והרוצה). ברור שיהיה גם מזגן (בעיקר גם בגלל הקירור). השנה היו כמה ימים מאד מאד קרים שהמזגן לא עזר, אני חושבת שבעיקר בימים כאלו זה יעזור. שאר הזמן - יופעל ליופי כשיהיו אורחים אם התכנסויות בסלון. לא נראה לי שאפעיל סתם ככה בשגרה לחימום. לגבי בטיחות זה מאד מטריד אותי. מצד אחד הם כבר לא יהיו קטנים כל כך עד שהבית יהיה בנוי (הקטן יהיה לפחות בן 4 ) מצד שני אני מקווה עוד לעשות עוד תינוקות יום אחד
(אופטימית ללא תקנה... רק צריכה למצוא את המועמד המתאים. יש לך מישהו בשבילי ?
). אפשרי לשים את זה (עד כמה שראיתי) בכל גובה, יש שם כמה תמונות שזה מותקן גבוה כמו פלזמה. אני חושבת יותר בכיוון של מיקום שקשה להגיע אליו וקל לגדר בשבכה במקרה הצורך, לפרק הזמן הנחוץ.

calya

New member
ובכל מקרה זה יותר בטיחותי מקמין

ברזל שאז יש 3 צדדים להגן עליהם (בהנחה שהצד האחורי צמוד לקיר). במקרה הזה יש רק צד אחד - מלפנים.

לא נכון בכלל- יש להשוות בין מוצרים דומים

קמין נפט יותר בטיחותי מקמין גז וליבת נפט בטוחה יותר מליבת גז. קיימים ליבות ( פלזמות - בפי העם) גם לנפט וגם לגז נכון שמראה הבעירה בגז יפה יותר והעיצוב נקי יותר משל הנפט אך מכיוון שבארץ משתמשים בגפ"מ בטיחותם של אלו ( הקמינים והליבות) המוסקים בנפט טובה יותר משל הגז ועלויות השימוש / תחזוקה זולות יותר. הדרישות לשינוי נובעות מרצונכם בצובר ולא בקמין ניתן אם אתם משתמשים בו " רק ליופי / או אורחים " להשתמש בבלוני 48 מה גם שזה יותר נכון מכיוון שהצובר יצטרך ל"צאת לבדיקה אחת ל 10-15 שנה. אני גם מעדיף את מוצרי הייבוא על פני הייצור המקוומי משום שאיכותם ואמינותם טובה לעין ערוך. כל הייבואנים מביאים היום ליין שלם של המוצרים הנ"ל.

bar 23

New member
גם אצלי....

הקטן (היום בן שנה וחצי) כבר יהיה גדול יחסית ומבין יותר, אבל בתיכנון לפחות עוד ילד אחד. מהסיבה הזו לדוגמא הבית לא מתוכנן עם מדרגות (למעט העליה לחדר שלנו). בתוכנית המקורית שנעשתה לפני כ-5 שנים עשינו בכניסה כמה מדרגות ואז היתה ירידה של כמה מדרגות לסלון...יצא נורא יפה אבל בדיעבד מאוד לא פרקטי לבית שאמור לגדול בו לפחות עוד תינוק אחד, שלא נדבר על חשיבה פסימית לעתיד-אם חס וחלילה מישהו מאיתנו ירותק לכסא גלגלים בית כזה היה הופך לסיוט.

calya

New member
לא יודעת, דווקא מדרגות בבית פחות מרתיעות

אותי אם הן מתוכננות נכון. אני חייבת מדרגות בבית (מבנ השטח מחייב מפלס אחרת זה אומר להגביה את השטח וקיר תומך יקר...) והאדריכלית הגאונית שלי תיכננה את זה כך שהמדרגות יפרדו בין אזור מגורים לאזור ציבורי כך שאת לא מתרוצצת (למשל בין הסלון למטבח....) אלא משתמשת בהן מעט. במקרה של כסא גלגלים לא מסובך להפוך מדרגות לרמפה. דווקא מה שמסובך זה להתאים את המטבח למשל (שיש גבוה מדיי לכסא גלגלים, צריך להנמיך את כל המטבח). (מדברת מנסיון, יש לי קרוב משפחה קרוב מאד שמרותק לכסא גלגלים ואני מבינה את ההסתגלויות שצריך לעשות).

Dfengshui

New member
מדרגות בבית

אני לא יודעת למה הרבה פוחדים ממדרגות כאשר יש ילדים. הבת שלי נולדה בבית עם מדרגות ומאז חיה כל חייה (טוב, רק 10 שנים
) בבתים עם מדרגות. מעולם היא לא נפלה, החליקה או נלכדה במדרגות או במעקה והיו לנו כל סוגי המדרגות האפשריים, כולל מדרגות צפות מעץ, עם מסגרת ברזל. היה מאוד יפה לראות אותה יורדת מדרגות לבד בגיל שנה, עם הטוסיק אחורה, כששתי הידיים תומכות. היא עוד לא הלכה, אבל לרדת מדרגות היא ידעה מצוין
סתם רציתי לתת זוית מרגיעה בנושא הזה ובכל מקרה ילדים קטנים תמיד (!) בהשגחה, עם או בלי מדרגות.

../images/Emo45.gif

כך גם במשפחה שלנו כולנו נולדנו לבית עם מדרגות וקמין (על עץ דאז- דהיינו עם גיצים ואפר לפעמים) אפילו האחיינית שמגיעה לבית הורי אחת לשבוע מורגלת במדרגות ובקמין ודווקא הכוויה היחידה שנרשמה אצלנו היתה ממגהץ מה שמאוד מחזק את דברייך

צימעס

New member
ככה הקטן שלי עכשיו:

בן שנה, עוד לא הולך, ויורד גרם מדרגות ארוך (ולדעתי לא תקני) בזחילה זריזה על הבטן. כל הילדים שלי גדלו בבית עם מדרגות, בלי שערים חוסמים, ועם נוכחות הורית. התאונה היחידה שהיתה, היתה באשמתי. וגם היא הסתכמה בשפה נפוחה ליומיים.

צימעס

New member
מזגן לא הספיק? משונה.

או שהוא היה חלש (קטן) מדי, או שהבית לא מספיק מבודד. תוודאי את הדברים האלה בבית שאת בונה, כלומר: - חלונות שנסגרים היטב - עדיף ציר - בלי תריסי גלילה עם קופסה פנימית ששורקת ברוח - זכוכית בידודית (כפולה) עם רווח של 12 מ"מ - המהדרין גם מוציאים עוד כמה שקלים (המממם... הון קטן שעוד לא השתכנעתי שמחזיר את עצמו) על פרופילים מבודדים.

צימעס

New member
רגע, שכחתי עוד משהו:

שכבת קלקר (5 ס"מ) על כל הבית מבחוץ לפני שמטייחים, 10 ס"מ מתחת לבט-קל בגג. לא תצטערי.

משה פרל

New member
הייתי נמנע מהתנורים שהם מייצרים

לא שמעתי שום דבר רע נגדם אבל קל מאד לשער שחברות אירופאיות עם ניסיון של עשרות שנים ייצרו תנורים יעילים ועמידים יותר. אאל"ט הם זולים יותר מהיבואנים המקבילים.

calya

New member
מעדיפה תמיד תוצרת הארץ

סוג של גאווה לאומית

משה פרל

New member
אז לא הסברתי את עצמי טוב

לא אמרתי שלא כדאי לקנות מהם כי הם מייצרים בארץ אלא שהקמינים שלהם כנראה פחות טובים. אני לא ממש מעודכן, אבל נסי לראות פנים אל פנים קמין שלהם מול קמין מיובא הניסיון שלי היה מוחץ לטובת המיובא. לגבי גאווה לאומית גם אני בעד אבל כשהאיכות שווה או טובה יותר, אני לא אקנה מוצר ישראלי נחות רק בגלל שהוא מיוצר בארץ.

אטיוד5

Active member
קצת מפתיע אותי

שהאדריכלית לא מתמצאת במה מותר ומה אסור בענין ההקלה. בענין הקמין - לפני כמה שנים ראיתי בגני התערוכה איזו חברה צעירה שבונה קמינים מבוץ/חרס/משו כזה. מאוד יפה. מישהו ראה? מכיר? אבד לי השם.

calya

New member
לא ממש אשמתה... התקנון מאד חפיף

(לא מופיע בו שום דבר בנושא) אז היא ביררה והם אמרו לה שאפשרי לבקש הקלה ולכן כך זה תוכנן. המהנדס הראשי עצר את זה אחרי ההגשה ואמר שלא. ואז הם פנו ליועץ המשפטי שלהם והמסקנה - שהם לא יודעים ואם אני רוצה הקלה אני צריכה לחכות להחלטה של הועדה המחוזית מה שיקח הרבה זמן. לדעת המהנדס הראשי זה שינוי תב"ע. בקיצור - לא ממש אשמתה, יותר עניין של בלאגן פנימי. יכולנו להתעקש ולהיות צודקים, העדפנו לקבל ולהיות חכמים.

למעלה