משתפת-יום כיפור/ללל

facundo te amo

New member
משתפת-יום כיפור/ללל

כבישים ריקים,ארוחת מפסקת נגמרה עכשיו נשאר רק לצום לכפר על החטאים. יום כיפור,צביעות מתנוססת בכל פינה,ערסים שחוטאים כל השנה לא מקבלים את האחר שמים כיפה הולכים לבית כנסת ומבקשים סליחה. לו ידעו כמה סליחות הם צריכים לבקש מכולם, הם היו מעדיפים לשכב על הכביש ושאיזה מכונית תבוא ביום כיפור ודווקא ותדרוס אותם. יום כיפורים,השם לא ניתן סתם כך. חג של תחפושות כי-פורים הפכו את זה כאן כבר לבדיחה,אני לא רואה אדם שבאמת מצטער על חטאיו,אני לא רואה אדם שגם אם מצטער לא ימשיך לחטוא. כולם חוטאים,כולנו בני אדם,כולנו מחכים ליום כיפור וחושבים שככה אלוהים יסלח לנו. אנשים צמים,חושבים שזה מעין כיפור על הנזקים שעשו לאחרים,כל הכיפות,החצאיות,הדרשות ההליכות בערבים,הרעב הבלתי פוסק-לא זה לא מה שיגרום לאחרים לסלוח. אז תורידו את הכיפות,תלכו בגדים רגילים לא בלבן,לכם זה לא מתאים ממש לא היום. ותראו,לא צריכים ללכת בלבן כדי שאלוהים יסלח,לא לשים כיפות ולהיות בבית הכנסת. תסלחו לעצמכם קודם כל,אם זה אפשרי בכלל ואז אלוהים כבר יסלח. יום כיפור מלא סליחות,עבור אלוהים שצריך לשמוע את כל התפילות המזויפות שלכם-תבקשו גם ממנו סליחה. ככה אני מרגישה וחושבת. סליחה אם פגעתי במישהו תוך כדי.

חלמית

New member
קשה לשמוע מה שאת אומרת

ובכל מקרה - יום כיפור אינו נועד לחפר על חטאים שבין אדם לחברו ואפילו לא בין אדם לאלוהיו אלא על חטאיו של העם כולו לאלוהיו, ולכן אין סיבה שאדם יחשוב שיום כיפור מכפר לו על חטאיו הפרטיים. על כך יהיה עליו לבקש סליחה מחבריו ולהתפלל לה'. וכבר נאמר למי לא ייסלח: לאדם האומר "אחטא ואשוב ואחטא ואשוב" (אשוב מלשון שוב - אחזור על החטא) כלומר - אדם שלא משפר את התנהגותו בעקבות יום כיפור כאילו עשה מאומה ולכן ליום כיפור אין משמעות עבורו.

facundo te amo

New member
אני לא יודעת היכן את נמצאת

[דתיה/מסורתית] על כל פנים אני עשיתי סקר בים האנשים וכולם מכפרים על החטאים שעשו במהלך השנה ולא ככל הים. אולי זההגישה החילונית מכיון שהדת די פוחתת בשנים האחרונות משנה לשנה היא נחלשת. על זה מדובר הקטע.

pilpelmemule

New member
טוב.. כל אחד ומה שהוא..

לוקח מהיום הזה. אבל זה שצמים וחושבים על המעשים ביום כיפור זה לא בהכרח אומר שזה צבוע.. בשבילי זה יותר יום שאני יכולה להיות עם עצמי.. בדרך כלל אין לי זמן לעצמי בכלל
נשמע מוזר אני יודעת.. וזמן עם המשפחה.. ופתאום להתנתק ממחשב ופלאפון וטלוויזיה ואוכל.. כן.. ופתאום הכל כל כך שקט.. שומעים את השקט.. ואני יותר חושבת על דברים רעים שעשיתי במהלך השנה ומנסה להבין למה עשיתי אותם ולסלוח לעצמי [בזכות מיכל הררי.. פעם הייתי מכסחת את עצמי על כל דבר קטן.. תודה מיכל] וגם לסלוח לאחרים.. ואני גם מבקשת סליחה מאחרים כי אני יודעת שפגעתי בהם וזה לא כדי לכפר על החטאים זה יותר כדי שהם ירגישו יותר טוב וכדי שאני ארגיש יותר טוב עם עצמי.. ולא כדי שאלוהים לא יעניש אותי בעולם הבא או משהו דומה.. חוצמזה ללכת בלבן זה יפה.. ללכת במושב ולראות את כולם לבושים בלבן יכול להיות מאוד יפה.. זה יותר קשור בצורת הסתכלות על היום הזה לדעתי.
סליחה שהארכתי

yossi iv

New member
חמודה.. איפה בדיוק את רואה

מלאכותיות?? אנשים מתים להשתנות , את לא יודעת? תסתכלי על עצמך.. כמה את רוצה להשתנות.. ולהצליח.. האם את לא רואה את קשר החרטה והשינוי שאדם מחפש ביום כיפורים? אדם שמכפר על מעשיו ביום כיפורים, מביע נכונות להשתנות, זה שהוא לא מוצא את הדרך זה משהו אחר לרצות .. כולם רוצים. ולהתחרט מגיע לכולם נכון?

למעלה