משתפת - הבן שלי מצייר ללא הפסקה..

taltal8877

New member
הוא טוב גם בספורט וזה מוציא לו את המרץ

(המרץ מפריע לכיתה וללמידה), אז בתכנית ההתנהגות קבעו שעליו לעשות ספורט כשהוא מתקשה או יוצא מהכיתה עקב הפרעות. הוא רצה לצייר ולא הסכימו כי זה לא מוציא מרץ באותה מידה.

dina199

New member
אין צורך לערבב בין ציור לבין לחצים בבית ספר.

אם מה שמעניין אותם שיוציא מרץ - שיעשה ספורט. ציור זה בשביל הנשמה. אז אם תוכלי למצוא לו מסגרת לציור שלא קשורה בבית ספר - זה כנראה יהיה הכי טוב

עונה בחוצפה יתרה - למה שהמורה ירצה אותו

בחוגי ציור לא תמיד אומרים מה לצייר ואיך. שם די שומרים על ניצוץ היצירתיות ונזהרים זהירות ייתרה לא לחנוק אותו. ואם המורה יידע על הקושי שלו - הוא יידע לחזק את ביטחון עצמי שלו ולסלוח (למנוע) על התפרצות הכאס וחוצפה. חוץ מזה - בחוג כמו בחוג, אולי יש תוכנית לימודית, אבל אין דרישות כל כך נוקשות. וחוץ מזה - אם הבן שלך יעריך את המורה על מעשיו בתחום שבנך מעריך (הציור), ולא כי אמרו "זה המורה, צריך לכבד אותו כי אמרנו לך" - זה גם עשוי להיות לו שיעור אמיתי בקבלת סמכות וכבוד.

dina199

New member
ממש יפה

הילד בהחלט יכול להיות אנימטור

taltal8877

New member
בדר"כ בלי צבעים

אבל אם אני מבקשת, הוא לפעמים צובע ועושה זאת לא רע. קניתי לו צבעים מיוחדים, יקרים ומקסימים, הם צבעי עפרון שיכולים להיות גם צבעי מים. אקווארל. הוא נהנה מהם כמה ימים, וחזר לצייר ללא צבעים...

dina199

New member
כנראה רישום בשחור לבן מדבר אליו יותר.

יש גם אמנים כאלה.

לא קראתי את השרשור עד הסוף...

אם מישהן כתב את מה שאני כותבת, אתכם הסליחה... גם הבן שלי לא הלך לחוג, כי זה לא היה יעיל וסתם שילמתי כסף... הפתרון שלי: לקחתי מורים פרטיים. למורה פרטי הוא יוכל יותר להקשיב, המורה יהיה יותר גמיש איתו ואת תהיי שם להדריך את המורה, איך לעבוד איתו לפחות בהתחלה.. התוצרת הרבה יותר גבוהה ומוצלחת. הבעיה, האם את יכולה להשקיע? ד.א. הציורים ממש טובים, ולכן, עוד יותר כדאי להשקיע במורה פרטי, כי בחוגים לא באמת לומדים... .

taltal8877

New member
אנחנו במושבה קטנה...

בעלי עצמו הוא מורה לציור ואומנות, אבל זה לא יהיה יעיל, כי החוצפה ואי הרצון שלו בולטים יותר בחוג המשפחה או מכרים. למצוא כאן מורה פרטי יהיה קשה ויקר ככל הנראה. למצוא בעיר סמוכה יהיה לא פרקטי במיוחד, כי יש לי שני פעוטות בני שלוש ושנתיים, ובעל שלא תמיד זמין. האב הביולוגי לא יירתם לעניין (כמו כל עשר השנים הקודמות...). בקיצור - קשה מאוד לתמרן בין כל הצרכים של כולם... האמצעי - ק.תקשורת+פיזיותרפיה, ועוד כל מיני...

תחפשי סטודנטים לאומנות...

תשאלי את המורה לאומנות מביה"ס שהילד לומד בו... תבקשי ממנה להמליץ על מישהו שיכול לבוא אליכם הביתה...

taltal8877

New member
הילד לא לומד במושבה שלנו

לא יודעת אם יש מישהי במושבה שלנו שיכולה להתאים. אבל הרעיון מעולה, אולי אפרסם מודעה באתר של המושבה בדרושים? כמה אני אמורה לשלם לדעתך על שיעור פרטי פעם/פעמיים בשבוע?

dina199

New member
אולי בעלך מכיר אנשים

(למשל סטודנטים) שיכולים ללמד את הילד ?

taltal8877

New member
הוא לא מכיר סטודנטים בכלל...

אבל אולי אני אבדוק איתו לגבי מורים אחרים שעובדים איתו או במקביל לו בבתי ספר אחרים... יש להם מגמת אומנות עם מורה טובה לציור שאני מכירה, הם עובדים שנים יחד, רק שלא חשבתי על זה עד עכשיו... אולי היא תסכים לנסות ללמד אותו באופן פרטי אחה"צ. ואולי היא כן מכירה סטודנטים ותפנה אותי אל מישהו... אני אבדוק זאת בימים הקרובים. אתמול בעקבות בירור על חוגים לציור, הגעתי במקרה למורה קפוארה שאתמול בערב עשה מסיבת חנוכה לחוג שלו (ילדים עם הורים ועם אורחים שהם אלופים בדרגים שונים בקפוארה). הוא הציע לי להגיע עם הילד, היה פנטסטי!!!! לא האמנתי כמה שהילד נהנה וכל כך השתוקק להיות חלק מהחוג. הוא התנהג יפה והשתתף... היום אלך למתנ"ס לרשום אותו. מקווה שאתארגן גם על חוג ציור ואולי נראה קצת נחת ממנו...

כייף לקרוא! גם אם יהיו נפילות בהמשך - תזכרי תמיד, שכשנהנים פחות מתנגדים וככה יהיו פחות בעיות. תדברי עם המדריכים לקפוארה ולציור שהכי חשוב לעודד אותו כמה שיותר. כל כך נהניתי לקרוא על הילד שלך ואני בטוחה שגם הקפוארה תעשה לו טוב.

taltal8877

New member
תודה רבה, נקווה שהוא יצליח להשתלב בחוגים...

הלוואי שזה יצליח, כי היה לנו חודש או חודשיים איומים ממש.... אולי זה יעשה שינוי לטובה...

בואי נחזיק ביחד אצבעות ונתפלל לטוב! אף פעם אסור לנו לאבד תקווה! ואני בטוחה שנמצא את הדבר הזה, שיפתח מסילות לליבו וישפר את התנהגותו, כך שכולם יראו איזה ילד מקסים הוא! ולדעתי, הציור - ואולי באמת עדיף עם מורה פרטי אצלכם בבית בהתחלה - יביא לזה. זו נקודת חוזקה שבה הוא יכול להתבלט ולתרום לחברה. אפשר אחר כך גם לבקש ממנו לעשות ציורי קיר בבית הספר ובאמת, השמיים הם הגבול בתחום הציור. יש כל כך הרבה דברים שאפשר לעשות עם ציור כמו איור ספרים ואיור קירות בבית הספר וציורים שתולים על קירות. ועוד ועוד. אני חושבת שזה יכול להיות המפתח לילד שלך לעולם. ולכן אני חושבת שכדאי להשקיע בו.

למעלה