משתפת - הבן שלי מצייר ללא הפסקה..

נראה לי שהבחור מאוד מאוד מוכשר!

אולי כדאי לשלוח אותו לחוג? אולי לתת לו יותר אביזרים (לצייר על לוח חלק, למשל, על דף יותר עבה)? אולי למסגר ולתלות? (עם חתימת האומן!). אולי למסגר ולתת מתנות לחברים ובני משפחה של תמונות מוצלחות במיוחד. זה ייתן לילד תחושה נהדרת ,ואולי אפילו שסבא או סבתא יקנו ממנו תמונה (אפילו אם אתם תתנו את הכסף לזה - האושר שלו לדעתי ינסוק לשמיים!)

taltal8877

New member
וואוו !! מזל שהוא ביקש "לפרסם"...

תודה על הרעיונות, באמת אחשוב על כולם ואשתדל ליישם... הוא רוצה ללכת לחוג ציור, אבל אני פוחדת שהוא לא יסתדר שם, בגלל בעיות התנהגות. זו בעיה גדולה....

dina199

New member
להיפך, במקום כזה

לא יהיו בעיות התנהגות

אולי תשלחי אותי לניסיון לחוג ציור?

אולי דווקא שם, כמו שכתבה דינה, לא יהיו בעיות התנהגות, כי זה התחביב שלו וזה מה שהוא אוהב לעשות?

taltal8877

New member
יש לו בעיה של קבלת סמכות...

אם יגידו לו לצייר משהו שלא בא לו - מה יקרה אז? אם יגידו לו שמה שהוא צייר זקוק ל"שיפוץ" - מה יקרה אז? אם יגידו לו שיש לו עוד מה ללמוד - מה יקרה אז? על כל דבר הוא עונה לא יפה, אז למה שמורה בחוג ירצה אותו? הוא כועס תוך שניות, ואז צועק או עונה בחוצפה יתרה. הייתי מלווה אותו בנוכחותי - אבל זה נראה לי לא מקובל ולאהגיוני (אחרי הכל הוא בן 10).

עיצה

שלום טל קודם כל אכן יש כישרון, אולי כדאי לחפש חוג ציור -אבל חוג קטן-מעט משתתפים עם מורה יותר פתוח כלומר שנותן חומרים, אולי מציע,אבל לא מכריח, כך היה אצל הבת שלי,גם מציירת בלי הפסקה, לצערי גם בשיעור, וגם לא אוהבת שאומרים לה מה לצייר,וגם חזרתית מאוד לגבי נושא הציור נמצאת כבר שלוש שנים בחוג אצל מורה כזה, חוג ביתי עם מס' מועט של משתתפים, ואני רוצה לספר שיש התקדמות גם ביכולת הציור וגם בגמישות שלה לגבי הצעות של המורה,

dina199

New member
למה 'לצערך' גם בשיעור ?

יש הרבה אנשים (כולל נ"טים) שמשרבטים בשיעורים. לפעמים זה בשביל להתרכז , לפעמים זה מרוב שיעמום. ואם למשל השיעור משעמם והאדם יחזיק את עצמו בכח מלצייר, הוא בלאו הכי לא יקלוט שום דבר
. אני אישית חושבת שדבר כזה מאוד עוזר לריכוז (אני בין המציירים והייתי תלמידה מצטיינת)

תשובה

שלום דינה, האמת אני זוכרת בתור נערה-הייתי מציירת/מקשקשת על הג'ינס שלי אני אומרת לצערי-כי לעיתים קרובות זה מפריע לה בלמידה, כלומר כל המחשבה שלה היא על הציור או על הדברים שמענינים אותה ולא בחומר הנלמד, וכל הזמן המורות צריכות לעודד אותה להמשיך במשימות,ונאלצות לתת לה זמן למידה, וזמן ציור

dina199

New member
האם זה קורה בכל השיעורים

ובכל המקצועות ? ומה צורת לימוד: פרונטלית או עצמאית (חוברות עבודה למשל)? בת כמה היא ? ואני אחזר על עצמי : אם אדם צריך זמן ציור כדי להתשחרר לזמן למידה , למה לא ?

dina199

New member
חוג זה לא בית ספר.

כל עניין הציור זה בדיוק לא ענייני סמכות. זו הגדולה של ציור שלא מלמדים את זה כמו פיזיקה או היסטוריה
. אלא מפתחים את הכישרון. קודם בד"כ מציירים מה שכן בא. וכשיש כישרון אז גם אין כמעט מצב ש'לא בא' לצייר משהו , גם אם מבקשים את זה. ומורים טובים לציור יודעים שלא צריך 'לשפץ'. כל ציור אופייני לאדם שצייר אותו. אני מבינה שיש לכם טראומה מבית ספר שכנראה כבר אמרו לו הרבה פעמים לעשות מה שלא בא לו (זה מצופה מכל התלמידים בבתי ספר רגילים ואף אחד לא אמר שזה מצליח) , אמרו שמה שהוא עושה לא מספיק טוב, אמרו שיש לו עוד מה ללמוד - לא פלא שהוא נעלב ויש לו'בעיות סמכות'. בד|"כ מקובל להגיד את הדברים מקובלים לילדים בבית ספר , אבל אם נניח היו אומרים בדיוק אותו דבר ובאותו נוסח למבוגר - איך המבוגר היה מרגיש?. לדעתי גם מבוגר היה נעלב, רק שבהיותו מבוגר היה מצופה ממנו להיות 'מבוגר אחראי ולשלוט על כעסים'. ואצל ילד א"ס הכל מתפרץ. אז לדעתי זה לא המצב בחוג ציור. חוג כזה יכול לשחרר לחצים שמצטברים בבית ספר. חוץ מזה עד שלא תנסו לא תדעו. וכן אפשר ללוות. בן 10 זה לא כזה גדול גם בין ילדים נ"טים. ואם הילד א"ס אז הוא לפעמים צריך ליווי גם בגיל יותר מבוגר. אל תתני לגיל הכרונולוגי לא לעשות מה שאת רוצה אלא להתנהג 'לפי הספר' (כי אין ספר
)

ואולי אפשר חוג ציור פרטי?

או חוג ציור עם מעט ילדים? ואולי גם לדבר עם המורה, שבהתחלה לא ממש יעיר לילד - אלא יותר ישבח. לדעתי, ממש חבל להשאיר כישרון כזה לא מטופח. מכמה סיבות: א. זה יכול להיות גם מקצוע שלו לעתיד. ב. זה תחום שהוא טוב בו, והוא צריך עכשיו העלאה של הבטחון העצמי לפני הכל. לדעת שיש משהו (לפחות אחד) שהוא יותר טוב בו מכולם. ולכן זה חשוב מאוד למצוא את התחום הזה ולחזק אותו. ועכשיו יש לך כבר תחום, נכון? אז כל מה שצריך זה לחזק אותו בכל דרך אפשרית. ילדים שמרגישים מצליחים בתחום אחד - הרבה פעמים מתחילים להצליח, בזכות הבטחון העצמי שזה מקנה להם, בעוד תחומים. ג. דרך הציור הוא יכול ללמוד עוד תחומים, כמו להתמודד עם תסכול, כשמשהו לא יוצא כמו שרוצים ועוד. אבל קודם כל, לקבל בטחון עצמי, שיש לו כשרון מיוחד.

taltal8877

New member
חוג ציור - למצוא כאן זה קשה

אנחנו במושבה קטנה, אין כאן חוג ציור, יש שילוב אומנויות (שזה כמה סוגים משולבים) אבל לא ממש ציור. זו בעיה. אולי אחפש באשדוד. אבדוק. (בעקרון בעלי מורה לציור ואומנויות בעצמו, אך הילד לא רוצה לעבוד ממש בבית איתו, אלא רוצה חוג ממשי).

היה לי תלמיד

עם בעיות התנהגות קשות. מושעה כל יומיים מבי"ס, לא עושה שיעורים, לא לומד, *ה*מופרע של הכיתה, המופרע של הסניף, הכל. הוא התחיל, אני לא יודעת באיזה שלב, ללכת לחוג קפוארה- שם הוא בנאדם אחר. היום הוא בכיתה י' והוא הסייע של ראש החוג, עוזר לו בחוגים של הילדים הקטנים ורוצה להיות בעצמו מדריך קפוארה. זה המפלט שלו ושם הוא מציית למדריך בלי עוררין

taltal8877

New member
איזה יופי, אני ממש מקנאה בו...

הלוואי שזה יהיה המצב אצלנו. לי באופן אישי מאוד קשה איתו בזמן האחרון, והנחת היחידה שיש לי ממנו היא בנושא הציורים... הוא מתגאה בציוריו בימים האחרונים, וזה עושה לי טוב (וגם לו). עד שלשום הייתי במצב של ייאוש גמור, עקב חודש קשה מאוד עם ארבע השעיות מביה"ס... ולמען האמת - אם הייתי יכולה בעצמי להשעות אותו - בטח הייתי משעה גם כן....

dina199

New member
אז אצלו ציור זה המפלט.

תני לו כמה שיותר אופציות לצייר (אני מכירה את תחושה - ממש שורף בקצה האצבעות
.). וברור שלשבח אותו על כל דבר שהוא מתגאה בו. האם יכול להיות שחלק מהבעיות בבית ספר שהם לא מאפשרים לו לצייר ?

למעלה