משתפת בפעם הראשונה

אורלי1214

New member
משתפת בפעם הראשונה

אני רוצה לשתף ולשמוע מכאלה שעברו את אותם הדברים, כי אני חדשה בסיפור הזה, יש לי בן בן 8 וחצי לומד בכתה ג בבית ספר רגיל,שאובחן לפני חודשיים כסובל מבעיית תקשורת בתפקוד גבוהה,על הספקטרום האוטיסטי.
בגן חובה הגננת שלחה אותנו לאיבחון בגלל בעיה חברתית(לא שיחק בכלל עם ילדים,רק לבד).
וגם לא היה משתתף בריכוז,למרות שבבית היה מספר כל מה שלמדו בגן.
באיבחון לא עלו על זה שיש בעיה אלה אמרוו שיש לו חוסר ביטחון ושהוא בטווח הנורמה הגבוהה.
כשהתחיל כתה א הבעיות החמירו, לא הצליח לעבוד בקצב של הכתה,ובהפסקות נשאר לבד.
הלכנו שוב לאבחן אותו וקבעו שיש לו הפרעת קשב וריכוז,והתחלנו טיפול בריטלין,שמאוד עוזר,אבל לא פותר את עניין הקושי החברתי והלימודי.
בסוף שנת הלימודים האחרונה,היועצת הסבירה לנו כמה דברים על בעיית תקשורת ושלחה אותנו להתאבחן אצל פסיכיאטר, והיום הוא מאובחן כסובל מבעיית תקשורת ונמצא בכתה רגילה עם סייעת.
מאז האבחון לא קיבלנו שום הדרכה מה זה אומר שהוא עם בעיית תקשורת, ואיך להתנהג אתו כשיש כל מני בעיות.
התעסקנו יותר בלדאוג לחלק הלימודי ולסייעת.

marmarmar1

New member
בוקר טוב :)

ברוכה הבאה :)
גם אנחנו עברנו מסלול דומה - מחשדות בגיל הגן, אבחון של קשב וריכוז, ריטלין,אבחון פסיכיאטרי ונחיתה באספרגר עם סייעת בכיתה רגילה. מה שמאוד עוזר לנו (גם הדרכה וגם מענה לשאלות...) זו הפסיכולוגית הנפלאה שלנו שאנחנו מטופלים אצלה כמעט שנה (עוד לפני האבחון של האספרגר). בקרוב אנחנו גם מתחילים קבוצה חברתית במכון וגנר, מנחה שגם משם יבואו תשובות.
בהצלחה בהמשך!

nirity1

New member
מדהים כמה פעמים שמעתי סיפור כזה

וכמה חבל על הילד וההורה
קודם כל טוב מאוד שפתרתם את החלק הלימודי
עכשיו יהיה לכם ראש שקט להתמודד עם דברים אחרים
כדאי לך לפנות לאלוט כדי שיהיה לך מידע מקיף על כל הזכויות שלכם
חוץ מזה מגיעים לכם 3 טיפולים פארא רפואים ממסגרת קופת חולים. כחלק מהטיפולים שמגיעים - יש אופציה לפסיכולוגית.

dina199

New member
וכנראה נשמע עוד .

לא נראה לי שהתופעה מצטמצמת

האם יש לכם גם אבחון פסיכולוגי?

האם לא נתנו לכם הדרכה באבחון עצמו והמלצה על טיפולים?

אורלי1214

New member
איבחון

יש לנו גם איבחון פסיכולוגי וגם מפסיכיאטר, הימליצו לנו על טיפולים, אבל והפסיכולוג אמר שרים יהיו לנו שאלות שמתקשר, אבל זה לא פסיכולוג פרטי שאפשר כל רגע להתקשר ולהתייעץ.
ויש הרבה שאלות.

אז אולי כדאי להתחיל ייעוץ פסיכולוגי לכם?

זה יכול לתת לכם הרבה תשובות או לפחות עזרה (קוראים לזה הדרכת הורים, ואני ממליצה על בית אחד ועל המטפלים שלהם).

dina199

New member
האם אתם חושבים לפנות לביטוח לאומי?

וכדאי לדבר עם בית לורן ולקבל מהם יעוץ על הכל.

dina199

New member
ברוכה הבאה

הבן שלי מאובחן אספרגר בגיל 14 לפני 10 שנים. ממאי השנה כבר אין אבחנת אספרגר, לכן כל מי מאובחן נמצא בספקטרום האוטיסטי.
הסיפור שלכם כל כך מוכר. היו עוד כמה דיווחים דומים בפורום בזמן אחרון (וגם קודם). קיוויתי שב 10 שנים מצב האיבחון וישתפר, אבל לא כל כך (מצב הזכויות השתפר).
מאחר ומצב המסגרת החינוכית הסתדר , עכשיו אתם פנויים להדרכת הורים ולכל מני המלצות טיפולית לבן שאני מניחה מופיעים איבחון. בהצלחה

TikvaBonneh

New member
ממליצה על הקורס אתגר השילוב

חובה להורים משלבים. ואת צריכה לבדוק אם הסייעת מקבלת הדרכה מספיקה. כדאי שתמצאו מנחת שילוב שידריך גם אותה וגם אתכם

אורלי1214

New member
היתה לנו פגישה בעניין ההדרכה

הסבירו לסייעת בכללי שהיא צריכה לנסות לשלב אותו עם ילדים אחרים ומתכוונים לבנות לה תוכנית שילוב,
הבנתי שהסייעת אמורה לקבל הדרכה קבועה איך לעבוד עם הילד אני מקווה שיתחילו אחרי החגים.
מה זה הקורס הזה ואיפה עושים אותו?

למעלה