משתפת אותכם

שלומות0

New member
משתפת אותכם

כידוע לגולשי הפורום הקבועים יש לי בן שעומד לעלות לחטיבת הביניים ב"ה, הילד בשנתיים האחרונות לומד מהבית{תוך ניסיון לחזור לבית הספר שלא עלה יפה} לציין שבני מאוד רוצה להיות במסגרת בית ספר,
לאחר שנתיים שהסתובב בין מאבחנים וסכומי כסף לא קטנים שהוצאנו לצורך זה כולל טיפולים רגשיים שלא היו שווים שקל,
הדרכת הורים שלא הייתה שווה אגורה, בסוף הוא אובחן בלקות למידה בלתי מילולית,{ולא ניתן אבחון רשמי לזה}
האפשרות שהילד על הספקטרום נשללה באופן חד משמעית על אף שהיו כמה קריטריונים..
עדת ההשמה עברה על האבחונים והגיע למסקנה שאין לה מה לעשות עם כל האבחונים, בית הספר שבו הילד למד נתן חוות דעת
שמדובר בתלמיד מצטיין מכל הבחינות ואין לשבצו בחינוך המיוחד, יש לי השגות רבות על דברים שנאמרו לי ע"י הפסיכולוגים אבל אין זה המקום לפרט, אני רק יכולה לכתוב שיש לי חוסר אמון מוחלט באנשי מקצוע מסוג פסיכולוגים מסיפור בני
וייקח זמן עד שאצליח לחדש את האמון בהם,
השבוע הגענו עם בני לבית ספר פרטי שנחשב למאוד טוב + ידוע ברמתו הגבוה, בית ספר שלא קל להתקבל אליו, הייתה דרישה להגיע עם תעודה והיו לי חששות לגבי זה כי הילד לומד מהבית,
הילד היה בראיון קבלה ואנחנו ההורים זומנו לשיחה לאחר הריאיון, נאמר לנו שהילד יותר מרצוי ויותר מהתקבל, ההתרשמות שלהם שמדובר בילד מדהים שכל בית ספר היה מאוד רוצה אותו,
ילד שיש לנו ההורים במה להתגאות, ילד שלו עצמו יש במה להתגאות, פשוט ילד לתפארת משפחתו, וזה מיד החזיר אותי לדבר מאוד צורם שנכתב באבחון הפסיכולוגי/קליני של בני
שהילד טיפס על עץ גבוה ומעריך את עצמו יותר מדי ומכאן חלק ממקור הקשיים שלו, אני לא יכולה להבין כיצד כותבים כזה דבר, כן הילד מוכשר אז מה זה גם לא טוב?,
טוב יש לי הרבה מה לכתוב לגבי האבחונים כפי שציינתי בהתחלה , אבל זה לא המקום..
ואני מקווה מאוד שבני ב"ה ישתלב בבית הספר החדש ויחזור להיות התלמיד המצטיין שהיה בעבר.. תוך כדי ידיעה ידועה מראש שיש לו קושי חברתי..

ראשית מצטרפת לתקוותיך

שנית, כמוני כמוך לא מאמינה באנשי מקצוע נכוותי לא פעם ולא פעמיים, ואת יודעת מה, מזל שנכוותי כי אם לא הייתי נכוות אולי הייתי ממשיכה לאמלל את הבת שלי, אולי לא הייתי משנה את הגישה שלי 360 מעלות וייתכן שהייתי מקבלת לכאורה ילדה "נורמאלית" אבל אומללה.
כן ברור אנשי המקצוע לא אוהבים את אלא שהם בעלי ביטחון עצמי ומודעים לכמה הם שווים, לכן גם כאן הם מחפשים טעם לפגם, הם מתים על אלא המדוכדכים, על אלא שחושבים שלא שווים כלום כי בהם צריך לטפל, ומה הטיפול, לדכא אותם עוד יותר שחס וחלילה לא יעיזו להרים את הראש. המזל של הבן שלך זה שיש לו אמא כמוך שלא מוותרת למערכת שמאמינה בילדים שלה וביכולות שלה ולכן גם ילדיך מאמינים בעצמם, יישר כח יקירתי ואמן ואמן שיצליח

שלומות0

New member

כבר חצי שנה אחרי שקבלנו את האבחון וזומנו לשיחה אני לא מצליחה להבין,
שהילד יותר מדי חושב את עצמו מה זה צריך להיות ויש סיכוי שיפתח אישיות שחושבת את עצמה יותר מדי, וזה לא טוב, אני חושבת מה זה צריך להביע? מה זה?
מזל שאני כבר מכירה מהבת שלי שצריך להתייחס לאנשי מקצוע בצורה חשדנית אחרת הייתי כבר נוטה להאמין לה,,
ורק אחרי המפגש בבית הספר הבנתי עד כמה זה הזוי... עד כמה הבן שלי הוא הבסדר ועד כמה אותה פסיכולוגית לא בסדר!
אבל תביני כל המערכת ניסתה להקטין את ערך בני שהעלה תלונות מאוד נכונות על מה שעבר עליו בבית הספר,
הוא הפך להיות הלא בסדר רק כי היה לו האומץ לטפס על צמרת העץ ולזעוק,
לא טוב לי,
לא טוב גם לאחרים רק הם שותקים!
תנסו לשנות שיהיה כן טוב!

אשרייך שיש לך בן

שלא ניתן לכופף אותו זה ילד שיגיע רחוק למקומות בהם הוא ירצה ליהיות, זה ילד שלא הולך אחרי העדר רק כי ככה צריך וגם אם הוא יודע שהמחיר שהוא משלם יקר מדי הוא עדיין אוחז במה שהוא מאמין. יש רק להמשיך ולברך על ילד כזה

שלומות0

New member
הוא הגיע למצב הזה

כי הוא נחשף על אף שנסינו להסתיר את המאבקים שנהלנו לטובת אחותו, הוא חוזר ואומר שהוא
רוצה לגדול להיות משפטן ויש לו תחום ברור מאוד שבו הוא יתמחה.. הוא חושב על זה רבות כבר היום..
השאלה כיצד הוא יסתדר מבחינה חברתית בפקולטה למשפטים..

dina199

New member
אל תדאגי היום לפקולטה למשפטים.

לזה יש עוד זמן .
בכל מקרה אם יש לו 'הערכה גבוהה מדי לעצמו' - זה מצויין לעורך דין

בשעה טובה

מחזיקה אצבעות בשבילכם בשתי ידיים ומציעה לקמט (לפחות בזיכרון) את הדוחות ההזויים שקיבלתם ולזרוק ולא להביט לאחור.
למה לגרום לעצמכם מצב רוח רע...?

arana1

New member
מוכר

אנשים נוטים לשכוח שלרוב אנשי המקצוע יש אגו אין סופי,בכל זאת מדובר באנשים שהשקיעו שנים בלימודים גבוהים ובקידום עצמי ולא חסכו ולא חוסכים במאמצים ומניפולציות שימקמו וישמרו עליהם במיקום סמכותי ומניב
אוטיסטים רבים מחוננים באינטלגנציה בלתי מצוייה,יתרה מכך,סוג התפישה והחוכמה שלהם היא מכילה,לא כחנית,ולא מניפולטיבית אלא מבוססת דווקא על נסיון רגיש לקיום הדדי יותר וגם נובעת מחיבור אפשרי לשורשים שהם לא כחניים ולא סמכותיים בהגדרה
במבט המקצועי והאקדמי על אוטיסטים ולאוטיזם שזורה המון שנאה וקנאה וחרדה
אמנם לא מודעת לעצמה
אבל אוטיסטים מרגישים בזה ולכן בהרבה מקרים הם גם לא יחשפו את עצמם באמת מול אנשים כאלה
ולכן,מומלץ לאנשים שחפצים בחיים יפים ומלאה אהבה ויצירה לצאצאים האוטיסטים שלהם לתת את הדעה גם לעובדה המאוד עצובה ומאכזבת זאת
המבט ה"מקצועי" הוא מקטין,משפיל,פוסל,מדכא,מטעה,משבש....
מי שיקבל אותו כמבט משקף ימצא את עצמו ואת צאצאיו מעוכים,רמוסים וחולים

מאוד מקווה שלמיעוט האמיץ והכנה בפורום הזה יצטרפו עם הזמן עוד הורים ועוד משפחות
למעשה אין לי ספק בזה

אני שמחה לשמוע שבנך התקבל

לבית ספר בו רציתם ובו יוכל להנות וללמוד.

איזה קשיים חברתיים יש לו?

טוב שעשה רושם טוב על המראיינים, ודעי לך, שזה לא דבר של מה בכך.

האם ספרת להם על הקשיים החברתיים שלו? הראית להם איזה אבחון שלו?

לגבי אנשי מקצוע, צר לי שכך את מרגישה, אך אולי ישמח אותך לדעת, שיש מקרים אחרים, בהם אנשי מקצוע עזרו מאוד.

dina199

New member
זה מה שכתוב באיבחון מקצועי ?

" מעריך את עצמו יותר מדי ומכאן חלק ממקור הקשיים שלו" .
נראה לי שלמאבחן הדגול יש קשיים משלו .

שלומות0

New member
זה קטע קטן

שהרגיז אותי במשך כמה חודשים, הוא נכתב בשפה מקצועית אבל זה ההסבר שקבלתי בפגישה, הוסבר לנו
שהוא פשוט בעל ערך עצמי גבוה מדי וזה מפריע לו חברתית וזה חלק ממקור הקושי אבל כמובן לא היחיד , היו באבחון עוד כמה ניתוחים שלא נראים לי..

על זה אומרים:

כל הפוסל במומו פוסל.

המקור לביטוי הזה הוא בתלמוד.

התלמוד מדבר על אנשים הנוהגים לפסול אחרים ולמצוא בהם פגמים, כגון שהם ממזרים ועבדים. על אנשים אלה אומר התלמוד: "וכל הפוסל פסול [..] ואמר שמואל: במומו פוסל" (קידושין ע א). כלומר, אדם החושש שיאשימו אותו בפגם כלשהו נוטה להאשים אחרים בפגם זה – תהליך המוכר בפסיכולוגיה בשם "השלכה".

תראי כמה זה מתאים במקרה הזה.

אל תשימי לב למומחים כאלה. כשקוראים אבחונים צריך להיות עם אצבע על הדופק, ואני במקומך הייתי מתקשרת לצעוק על המאבחן הזה. או שיוכיח לך למה הוא צודק או שימחוק. נשמע לי מוזר. את מכירה את הילד שלך, ואם הוא לא כזה, אסור שזה יופיע באבחון. למחוק מהר! (אא"כ את זורקת את כולו כי זה לענין שאנשים יקראו אבחון כזה. אבחון צריך לשקף את המציאות. וזה לא המקרה. אז זה אבחון לא טוב.

kagome10

New member
הוא סובל ממחסור בערכה עצמית

ואהבה עצמית. לכן, הוא חש שאם מישהו מעז להיות מוכשר ממנו, אז הוא חש נחות ונפגע.

אנשים שיש להם הערכה עצמית בריאה לא נפגעים מאורם של אחרים, אלא שמחים בהישגיהם ומפרגנים להם.

galitkm

New member
מאוד מרגש לשמוע, שמחה בשבילכם

חבל שהייתם צריכים לעבור חוויה כזאת מהפסיכולוגים, אני מכירה את זה גם אצלנו היו דברים דומים.
כל הכבוד שלא נכנעת להם ושאת מאמינה בילד, נשמע שיש לך ילד מקסים, שיהיה לו בהצלחה

למעלה