משתף בהתלבטות...

משתף בהתלבטות...

לפני התחלת התואר השני והניסיון למצוא עבודה... רציתי לעשות גיחה קטנה לחו"ל... איזור ה 3 שבועות... ועכשיו לשאלה... לאיפה אתם ממליצים? יתרונות וחסרונות של כל מקום... מצד אחד יש את טורקיה שמושכת אותי כי היא שונה וזולה... מצד שני נראה לי נחמד ליסוע לעוד פסטיבל מוזיקה בגרמניה ולבלות קצת באלפים... (שזה הרבה יותר יקר...) ומצד שלישי ספרד (ופורטוגל) לתרגל קצת את הספרדית... המלצות רעיונות ובכלל כל מה שיש לכם להגיד... (כמובן מערב אירופה תדרוש התכלבות במידה מסויימת
)

ליאורט1

New member
מה אתה מחפש?

תנסה לתת קצת יותר פרטים, מה אתה רוצה לעשות בחופשה שלך? לנוח? לטייל קצת? לטייל הרבה? טרקים רב יומיים? מה מגבלות התקציב? מה המגבלות שלך?(נניח אתה לא מוכן לישון באכסניה/אוהל) בקיצור יש עוד פרטים שאתה יכול לספר בשביל שיהיה יותר קל להמליץ, ככה סתם זה די חסר טעם לזרוק שמות של מדינות.

מגבלות... ופרטים...

אני אשן במקום הכי זול שאוכל למצוא... אם זה אוהל בקמפינג או איזה אכסניה שכוחת אל אין זה משנה... לעשות? וואלה אם הייתי יודע... כל אחד מהמדינות שהזכרתי מיודעת מסיבה לגמרי שונה... תקציב? רצוי כמה שיותר זול... מתכנן לא יותר מאלף יורו (כמובן שאם זה יהיה למערב אירופה זה יהיה או שבועיים או לא כולל טיסה...) אני כבר זרקתי את השמות... מה שנשאר זה השגות

Blueyes2

New member
Welcome to the club

של טיול לפני התואר השני..רק שאני הייתי בטורקיה ובגרמניה !! לגבי טורקיה - ישנו מאמר על טורקיה המתאר במקצת את הטיול שלנו שארך כ 3 שבועות בכל טורקיה. שונה לגמרי מאירופה כמו שכתבת ואכן זולה. השאלה היא האם יש מגבלה כלכלית ? טיול כזה עולה בסביבות 800 דולר כולל הכל..ממש מציאה. זה טיול של כמעט הכל : נופים של יערות והרים , תרבות , נופים מגוונים ,עתיקות ,חופים וערים מדליקות. אני מאד ממליצה , אם יש לך שאלות יותר ספציפיות אתה מוזמן. גרמניה: הייתי שנה שעברה באותה התקופה לשבועיים ,עם רכב של חבר ( גרמני ) ככה שהטיול עלה לנו בערך כמו טורקיה ( גם לרוב התארחנו בבתי מקומיים ). זאת אירופה היקרה...טיול הרבה יותר מסודר ופחות הרפתקני לטעמי.. המסלול שלנו היה: מינכןוהאזור (גרמיש )-דכאו-הדרך הרומנטית ( אוגדבורג ,רוטנבורג וכו' בסביבה..)- לאורך הריין לקובלנץ דרך פרנקפורט - לאורך המוזל לטריר -לוקסמבורג -דרך צרפת לברייסלך ( גבול גרמניה -צרפת) -קולמאר בצרפת - פרייבורג - היער השחור ( לינה בכפר בבית החבר )-לינדאו ואגם בודן- מיינו (אי הפרחים ) - טירול אוסטריה : אינסברוק וזלצבורג בגדול כשבדרך היינו גם בגרוסגלוקנר ( האלפים באוסטריה )- מינכן -ת"א.. מקווה שלא העמסתי..כי לנו זה היה מעט עמוס , אבל הצלחנו לראות המון!! ממליצה מאד , אם תבחר באירופה להשכיר רכב כדי לראות יותר בזמן הקצוב. אופס, ראיתי שרשמת התכלבות..אז כנראה זה יהיה ברכבות..בכל אופן מקווה שתהנה במה שתחליט.. לגבי ספרד - אין לי מושג , אבל חבר שלי היה בדרום ספרד ובעצם הוא היה בכל המדינות ( כמעט שציינת )..אז תוכל לפנות אלי במסר בשאלות ותענה

אז ככה...

תמיד יש מגבלה כלכלית... במיוחד שאני מסוגל לשתות את הכסף (תרתי משמע...) הייתי כבר בגרמניה לפני 3 שנים... ככה שמכיר פחות או יותר... מכוון שמטייל לבד אין שום כוונה לשכור רכב... אלא להשתמש ברכבות או אוטובוסים... טורקיה? מתכוון למזרח... שאכן שמעתי שזה איזור די מרשים... את איסטנבול מכיר... והייתי באיזור קושדסי... וכבר יצא לי להיות בברצלונה וטיפה במדריד... כמו שאמרתי בכל מקום אני רואה ערך מוסף אחר... טורקיה השוני... גרמניה הפסטיבל... וספרד השפה...

Blueyes2

New member
אז היית בקצת מכל מדינה

מכיוון שכל החיים לפניך לטייל, תלך למה שהכי בא לך ובהתאם למציאות. אתה בכל מקרה הולך לטייל כתרמילאי , לדעתי בטורקיה יהיה לך ממש כיף , כי לא תצטרך להתקמצן ותחזור בעודף. איסטנבול שונה מבחינת האווירה ממזרח טורקיה ..בקושדסי לא הייתי אז אין לי מושג..אבל בטח יותר מתוייר שם מהמזרח ולכן יקר יותר. ד"א - בגרמניה יש את באוקטובר את פשטיבל הבירה מקווה שהתכוונה אליו, העניין הוא שהוא מתקיים במינכן ובשל כך הכל הרבה יותר יקר וצריך להזמין מקומות מראש, מה שגם מינכן בכל מקרה יקרה ..גם אם תישן באכסניות.

כל מי שפגשתי עד היום ממינכן

אמר לי שלא כדאי להתקרב לאוקטובר פסט... יקר... בלאגן... over מתוייר... הכוונה היתה לפסטיבל של מוזיקה... (כבר הייתי באחד פעם...) ודוקא במינכן ישנתי בזול... היה או יש שם בקצה העיר איזה אוהל ענק שבו ישנים על מזרונים (בצמוד לקמפינג) וזה עדיין יוצא זול גם אחרי הפסים לרכבת הקלה... תודה על התגובה

Blueyes2

New member
אוקטובר פסט

הגענו לשם די במקרה..ישנו בבית חברים במינכן שממש לא סבלו את הפסטיבל, אבל הסיכמו לבוא איתנו לשם מאחר וזה היה הלילה האחרון שלנו שם.. אכן הבלאגן שורר, אבל זו הייתה חוויה לראות אנשים משתכרים כהוגן ואף נפצעים תוך נפילה מהכיסאות עליהם רקדו.. למי שאוהב בירות זאת עוד יותר חוויה..

תכירי לי את החברים

ואני אטוס שוב באוקטובר
אישית לא ממש מצחיק אותי לראות אנשים שיכורים גוררים עצמם ברחובות... ראיתי כבר מספיק כאלו... בירות אני אוהב ואין לי ספק שזאת חוויה... רק שאני מתכנן לטוס בזמן המאוד קרוב ומקווה שעד אוקטובר אני כבר אמצע מקום להתחיל בו סטז'

מונה5

New member
תכלה לרגל כמו כולם

ספרד : טרק סהטייגו דה קומפוסטלה . הטרק מתואר בפרוטרוט בספריו של פאולו קואלו יומנו של מכשף ליתר דיוק ... ולקינוח האיים הקנריים . אגב קפיצה קטנה בדרך למרות שאינה בדרך לפמפלונה לא תהיה רעיון רע תיהנה

למעלה