משתעמם עם אנשים נורא

blanket11

New member
משתעמם עם אנשים נורא

כשהייתי ילד קטן, הייתי אוהב מאוד להיות בחברת בנות ובסך הכל, כל המשפחה שלי והסביבה היו בנות, וראיתי בנים בגילי לראשונה רק כשנכנסתי לגן חובה ושם סבלתי מהם והייתי בחברת בנות כמו שהייתי עם המשפחה (שהיתה רק בנות). בכיתות א', ב', ג', ד, הייתי מאוהב כל פעם בבת בכיתה. זה גרם לי להפרעות קשב וריכוז. אהבתי מגע, כמובן שהמגע היה תמים כי זה תואם את הגיל.
בגיל ההתבגרות, התחלתי לאהוב להיות לבד, פחדתי שיגעו בי בגלל שהיה לי שיער בגוף שגרם לדימוי עצמי נמוך אז הסתגרתי בבדידות.
במשך שנים, לא ידעתי להעריך ילדים. עכשיו אני רוצה לגדל ילדים, זה ממש התחיל בבת אחת ובהשראה של ילדה ממשפחתי שהחזרתי את הזכיכות של הנפש שלי כפי שהנפש שלי היתה רגישה, עדינה וטהורה כשהייתי בן 6 כך אני אוהב אותה, רגיש אליה, סלחן אליה בצורה בלתי נלאית ופתאום אני מגלה בעצמי עוצמה אינסופית של רגישות וסלחנות שיש לי אליה. אני סופג הכל, אוהב אותה, והיא מרגישה חופשיה לפגוע בי ואני קונה לה ואימא שלה מביאה לי לקנות לה ולראות אותה וכשהיא בסדר אלי ולא מתחצפת, אני הולך ללימודים מאושר. אני מרגיש שאני מגלה בעצמי יכולת עצומה של אבהות אידאלית וכולם אומרים לי שאהיה אבא מקסים מאיך שאני מתייחס אליה.
אני יכול לספר כאן שעות על גבי שעות על זה, אבל זה בטח יימאס עליכם, אז אני מדלג ועובר לכתוב מה מציק לי.
מציק לי בעצמי שעם אנשים מבוגרים אני לא סלחן, משתעמם מאוד מכל שיחה, אבל מאוד זקוק להיות עם אנשים וזה יוצר תסכול אדיר.
אני מאוד רוצה לשבת עם אימא שלי ולדבר, ועם דודים ודודות ועם סתם אנשים, גם עם אנשים שאני לומד איתם והכי הייתי רוצה להכיר בחורה ולהקים איתה משפחה. הבעיה היא שלמרות שאני זקוק, תמיד קורה שאני משתעמם רצח כי אני מרגיש שאין לי נושאי שיחה משותפים.
אני למדתי משפטים, מינהל עסקים לא בשביל תואר כי אני לא עושה עם זה כלום, אלא למדתי את זה כי אני מסוקרן מאוד ללמוד על נדלן על כל ההיבטים כשכיסיתי את ההיבט של המשפטי, ועכשיו ההיבט הכלכלי (מימון נדלן) ואני רוצה לדבר עם אנשים על נדלן. היום אימא שלי רואה שאני משתעמם לדבר איתה מאיפה זול לקנות דברים בסופר, וכל השיחות סלון האלה של רוב האנשים משעממות אותי, אני הופך מאוד חסר סבלנות ורק רוצה ללכת משם, לברוח משם.
קשה לי בצורה הזאת, אבל אני לא מצליח להשתלט על זה.
זה ממש גורם לי לחרטה ולהרגשה שמשהו בי פגום כי גם בלימודים הסטודנטים משעממים אותי, והאנשים שהכי כיף לי לדבר איתם הם המרצים לקורסי הנדלן שאני לומד, אבל אי אפשר אחרי כל שיעור כל פעם לתפוס אותם ולדבר, כי הם ממהרים וצריכים ללכת.
זו בעיה שמציקה לי מאוד לתפקוד החברתי כי זה גורם לי שלא אוכל להקים משפחה כי כדי להכיר משפחה אני צריך להכיר בחורה, ואני לא יכול לשבת עם בחורה ורק לעשות איתה סקס כי אני מחפש מישהי שיהיה לי כיף גם לשוחח איתה כפי שכיף לי עם המרצים שאיתם יש לי נושאי שיחה משותפת.
אני לא ילד קטן, וזו בעיה כי בסופו של דבר אני הכי נהנה בחיים האלה לפנק את בת משפחתי, אליה יש לי סבלנות אליה אני סלחן. אמא שלי מיסכנה שהיא רואה איך שאין לי סבלנות אליה, ודודה שלי אמרה לה "כך זה, לילד קטן סולחים, למבוגר לא סולחים", זאת אומרת היא אומרת לאימא שלי שאני כועס, ולבת משפחתי הקטנה אני סלחן כי היא ילדה אז כדאי לאימא שלי להיעלב ממני כי אני לא נותן יחס טוב למבוגרים, אלא רק לבת משפחתי הקטנה. ותכלס לא משתעמם לי איתה, כי זו הרגשה שאני כמו מגדל אותה. בקיצור, אני מרגיש שאנשים נעלבים ממני כי אני לא יודע לתת להם יחס טוב, אני רואה אותם אחראיים על מעשיהם, רואה את האנשים יודעים איך הם מתייחסים אז לא סולח אליהם, מחזיר להם בחזרה יחס שלהם שגורר יחס מצידי, ולמעשה לא מסתדר עם אנשים.
אני לא מסוגל להתייחס לאף אחד מקסים כמו שאני מתייחס לבת משפחתי הקטנה שממנה אני לא מצפה לדעת איך להתייחס יפה בחזרה כי היא עדיין קטנה ודואג להתייעץ לגביה עם כל העולם ואישתו כי חשוב לי לשמר את ההסתכלות שלי שלא מצפה ממנה ולשמר את הסלחנות והרגישות שלי אליה, שאני מקבל שבחים על היחס שלי אליה ואני מאמין שגם כשהיא תגדל אמשיך לראות אותה קטנה ולא לפתע אראה אותה כמו שאני רואה את כל העולם.
אני מרגיש שהסיבה שאני לא סבלני לאנשים היא בגלל שאני מצפה מהם להתנהג נורמלי כמו בוגרים, וזה הופך אותי לחסר סבלנות אליהם, ואז מצפה שיהיה אפשר לשוחח איתם ושיבינו מה שאני אומר. החוסר סבלנות שלי מתבטא בזה שקשה לדבר עם אנשים על דברים שלא מעניינים אותי. לעומת זאת, עם בת משפחתי הקטנה, כל דבר שלא מעניין אותי הופך למסקרן והכי מעניין אותי בעולם כי אני מבין את הגיל שלה, שזה חשוב לה ושזה חשוב להתפתחות שלה לתת לה הרגשה שהיא חשובה בעולם. אין לי את משאבי הלב להעניק כזה דבר לאנשים מבוגרים. גם אם זה אדם מבוגר קרוב אלי, קשה לי לשוחח איתו על דברים שלא מעניינים אותי רק כדי להעניק לו הרגשה שהוא חשוב בעולם. הצורך שלו נראה לי דבילי מרגע שברור לי שהוא מבוגר כי אני מצפה ממנו שלא ייצטרך את ההשקעה שלי מהסיבה שהוא מבוגר אז אני מצפה ממנו לזה. לעומת זאת, מבת משפחתי הקטנה אני לא מצפה שלא תצטרך את התמיכה, אלא יודע ומרגיש את הרגישות והפגיעות שלה אז אני נהנה שהיא מטפסת על עץ גבוה ותרגיש איתי חופשיה לדבר איתי על כל מה שעובר עליה, חברות שלה שהיא מספרת לי עליהן מסקרנות ואוהב אותן ושואל וזוכר את שמותיהן ואת פרטי הפרטים של מה שהיא סיפרה בפעם הקודמת ומתלהב להקשיב לה לעוד ולעוד.
ופתאום, כשצריך לתת תשומת לב לאדם מבוגר, אני מאבד עניין לגמרי, לא מסוגל להחזיק אפילו 4 שניות ומת לעוף ממנו אם הוא לא מדבר על דברים שמעניינים אותי.

הנה, ביום חמישי תיאמתי עם אימא שלה, שיודעת שלראות אותה גורם לי לאושר, קניתי לה דובי ענק, קניתי לו גוזיה שעליה הדפסתי בסובלימציה תמונה שלה, קניתי לה ארגז ממתקים של עלית-שטראוס, קניתי לה אוכל וחזרנו עם אחותה לבית שלהם, ומשם הלכתי ללימודים מאושר. כיף לי, אבל הלוואי והייתי יכול לראות אנשים מבוגרים כמו שאני רואה אותה ולהינות מהם. ממבוגרים אני מצפה, ממנה לא מצפה. ממבוגרים אני לא סלחן אם אני נעלב, ומצפה שאם הם ייתנו יחס מחפיר אז שידעו שהיחס שלהם גורר יחס דומה מצידי.
בקיצור, אם פעם חשבתי שיש לי בעיה כללית עם אנשים, אז בזכות העובדה שאני הכי מקסים שבעולם עם בת משפחתי (כמו שאף אחד בעולם, תסלחו לי על חוסר הצניעות, לא מסוגל להעניק ולהרגיש ולהעניק כך) אני יודע שבסך הכל, אני לא אדם רע אלא אדם זהב, אבל כנראה שהמקסימות שלה מתאפשרת רק אם אני מבין שהבנאדם ממולי הוא מסוג כזה שצריך לסלוח לו מפאת גילו הקטן או מצוקה כלשהי ושצריך לקבל אותו כפי שהוא כי למשל זו ילדה קטנה והיא תגדל ותבין אח"כ שהייתי הכי מקסים בעולם אליה מכל אדם בעולם וזו שאלה של זמן וגיל.
אבל, חוסר הסלחנות שיש לי למבוגרים זה מאוד מציק לי. זה מפריע לי בקשרים בינאשיים, גם עם בני משפחה (גברים ונשים) וגם להכיר בחורה להקמת משפחה שאני משתעמם.

זהו אמרתי את הבעיה שלי, והייתי שמח לקבל עצות כי אין לי כסף לטיפולים פסיכולוגים, אני בסך הכל לומד ומשלם שכר דירה, מאוד אשמח אם תעזרו לי בעצות בפורום, ואם מי שרוצה לעזור לי בהתנדבות במגע ישיר איתי גם להיפגש אשמח. אני מפ"ת.

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
איך לעזור

איש יקר,
לצערי לנושאים שאתה מתאר אי אפשר לעזור מעל גבי פורום, וגם לא באימון. אתה מתאר שאתה מצליח ליצור קשר ולאהוב ילדה קטנה, אבל לא מצליח להתעניין באנשים מבוגרים. הדברים שאתה מתאר מגיעים ממקומות עמוקים והמענה הנכון עבורם הוא טיפול. אני חושבת שצריך להבין שאם לא תטפל בקשיים האילו היום - לא תוכל לפתח את היחסים הבוגרים שלך עם אנשים אחרים, ובכללם בת זוג.
לדעתי זה שווה את הסכום שעליך להשקיע בזה. טיפולים אפשר לקבל גם במרפאות שונות, ודרך הקופות במחירים מוזלים יותר. תשקיע בעצמך ובעתיד שלך.

blanket11

New member
תוך כמה זמן מינימאלי נמשך טיפול?

והאם תוכלי קצת להכניס אותי להבין לאיזה עומק הכוונה ?

ענבל כהן חמו

מנהל
עומק

איש יקר,
דברים כמו שאתה מתאר נובעים בדרך כלל מתוך חוויות ילדות מורכבות. כדי לברר מה קרה - מדוע רק ילדה קטנה מוציאה את הטוב שבך, והקושי בליצור קשר עם בני גילך, צריך לבדוק דברים לעומק ולהבין כיצד הם השפיעו עליך להיכן שאתה היום.
משך טיפול הוא לא קצר, במינימום חצי שנה ובוודאי הרבה יותר. עם זאת - לעיתים אין דרך קיצור, וצריך להשקיע כדי ליצור שינוי - אתה עוד צעיר וכדאי מאוד לשפר את חייך כבר עכשיו, לא לחכות וליצור עוד תסכולים.

blanket11

New member
עוד רובד של עומק

לפני כמה דקות קראתי מה שכתבת. אח"כ, נחתי, ואני עם נס קפה, ופתאום בעקבות מה שכתבת צצה לי אסוציאציה עם משהו שנראה לי רלבנטי. וזה שהשבוע פגשתי בת דודה בגילי, שהיינו מאוד קרובים, היא בהיריון חמישי, והזכרתי לה על הבית ספר היסודי שלמדנו ביחד, היא עובדת בו כמורה, ואני זוכר כל כיתה, את הקירות של הבית ספר, את העצים וממש הכל כפי שהיה כשהייתי בכיתה א', ואמרתי לה שפעם לא ידעתי להעריך משפחה וחבל שלא השקעתי. היא ענתה לי ששנינו היינו ילדים ולא יכולתי להשקיע. והיא אמרה לי שעכשיו זה טוב שאני משקיע בקניית מתנות לבת דודה שלנו הקטנה שהיא לומדת באותו בית ספר, וגם היא מעדכנת אותי מה השתנה. וגם בת דודה הגדולה (בגילי) סיפרה לי איזה מורות עדיין נשארו ללמד. ויש בין שלושתינו את הבית ספר המשותף הזה, וזו חוויה משותפת, למרות שהקטנה לא נולדה עדיין, אבל בהרגשה שלי היא היחידה שקשורה לחברה שלנו (שלי ושל בת הדודה שבגילי).
אני לא יודע אם זה קשור לדברים שכתבת, אבל בהרגשה שלי כן.
בת דודה שלי שבגילי, הבטיחה לי שהיא תיקח אותי לבית הספר, בכל הכיתות, היא רצתה באותו רגע, אבל אמרתי לה שאני מעדיף כשאין אף אחד בבית הספר כי זה יגרום לאבד את הריכוז. אני צריך בכל כיתה להסתכל ולהתרכז ולהעלות את זה מהזיכרון את הפרוזדור, ואת כל השינויים.
מה את אומרת על זה ?

blanket11

New member
אסביר למה זה רובד של עומק נוסף

כי יותר ממה שאני מתגעגע לתקופת הילדות, אני מרגיש שבת דודתי הקטנה מייצגת את הביחד שלי ושל בת דודתי הגדולה כשהיינו בכיתה א' ואנחנו נפגשים כיום ומעלים זיכרונות וזה הכי מעניין אותי להעלות עם בת דודתי שבגילי את הזיכרונות (כיף לי גם עם בת דודתי שבגילי כי אני כל הזמן משוחח איתה על הגעגועים לתקופת הילדות שלנו ביחד בבית הספר-היינו באותה כיתה), לכן אני מתגעגע לבת דודתי הקטנה יותר מאשר לתקופת הילדות של עצמי. גם עם בת דודתי הקטנה אני מעלה זיכרונות והיא אומרת לי מה השתנה, ואפילו המרכז המסחרי שקונים בו אוכל לא השתנה כל כך וכיף לי וכשפעם בחודשיים יוצא לי לתאם עם אימא שלה (אני מבקש שלא תכין אוכל) שאחרי בית ספר אני קונה לה את האוכל ומרים לה את התיק והיא מזכירה לי ואז אני פוגש את בת דודתי שבגילי זה ממש מפגש של הגעגועים ותקופת הילדות שלנו ומימוש של מי שהיתה חסרה שם בתקופת הילדות היא בת דודתי הקטנה שנולדה מאוחר מאיתנו אבל בהרגשה שלי היתה צריכה להיות איתנו (איתי ועם בת דודתי שבגילי) בחברה שלנו. יוצא שאני מרגיש בטוח רק עם בת דודתי הקטנה ורק עם בת דודתי שבגילי.
זה מדהים, הנה הגעתי איתך לרובד נוסף של עומק, ענבל כיף איתך וחבל שאין עוד אנשים שאוכל לדבר איתם שעות על זה. זה ממש כיף. האם עכשיו, תוכלי לעזור לי לפענח יותר את הדברים בזכות מה שרשמתי עד עכשיו ? אם כן, מאוד אשמח להסברים אפשריים, אקבל זאת בכיף.

לילה טוב ושבוע מקסים.

ענבל כהן חמו

מנהל
משהו טוב מתקופת הילדות

נראה שהיה משהו טוב בילדות שלך שאולי התקלקל או נעלם מתישהו, ובת הדודה הקטנה מאפשרת לך לחזור אליו, ובת הדודה הגדולה שותפת לזיכרונות ולחויות.
האם קרה משהו כשהיית ילד או אחר כך שבגללו נהיו שונים לאחר מכן?

blanket11

New member
כן, דייקת במה שכתבת כל כך נכון !

ממש כרגע חזרתי הביתה מיום מאוד מתיש, וקראתי מה שכתבו לי ורציתי לענות אבל קשה היה לי לחשוב. על השאלה שלך קל לי לענות כי דייקת מאוד שתקופת הילדות שלי היתה התקופה הכי מקסימה בחיי. וקרה, זה לא נעים אבל מה שקרה זה שבגיל ההתבגרות התחלתי להתבייש בשיער בגוף, מנעתי מעצמי ללכת עם כולם לבריכה שבבית ספר אירגנו את זה, התחלתי להימנע משיעורי ספורט, ממגע עם בנות, ממגע במשחקים בהפסקות, התחלתי להיסגר, ונעלבתי מאנשים, נהפכתי לפגיע. הייתי מחובר לבנות מאז ומתמיד, אבל עוד יותר הייתי צריך את חברתן של הבנות. אני זוכר שבכיתה י"א, מישהי מהכיתה בהפסקה אמרה לי שאני פגיע ושאני לא צריך לקחת לעומק הלב כי הבנים בכיתה מנצלים את זה כשהם רואים שאני חלש. רק בנות הבינו אותי. ידעתי והרגשתי את זה. בת הדודה שבגילי, היתה באה אלי, אמא שלי אהבה אותה מאוד, היתה יושבת איתי היינו רואים טלוויזיה והיא דאגה לי ורצתה שנצא (לא כזוג כמובן, אלא שנצא לטייל וכך גם אכיר בנות), והיה כיף כי לפחות היא היתה לי. וזה חבל שלא הערכתי, אם היה לה זמן והיה אפשר להחזיר את הגלגל אחורנית הייתי משקיע והיינו עושים ביחד על האש. הצעתי לה ליום העצמאות כשפגשתי אותה, אבל היא בהיריון ויש לה ילדים (2 בנים ובת ועכשיו עוד תינוקת בבטן שיהיה לה במזל טוב), והתכוונתי שאם הייתי מחזיר את הגלגל אחורנית אז הייתי משקיע עם הראש שיש לי היום. פעם היה יותר טוב. במשך הזמן הכל נעשה גרוע יותר. גם אותה אין.
סבתא שלי לוחצת עלי שאני צריך להתחתן, וזה רק מדכא אותי יותר, ולא בגלל שאני לא רוצה, להיפך, אני רואה כל יום אבא ותינוקת ונזכר בבת דודתי הקטנה ואז בוכה כי זה מרגש אותי אם אותה תינוקת מזכירה לי את בת דודתי הקטנה. מאז שאהבתי את בת דודתי הקטנה הפסקתי לחשוב על עצמי בתור אחד שלא יקים משפחה והתחלתי להבין שלהיות אבא זה יהיה הדבר הכי מקסים.
נסחפתי בכתיבת התגובה, כל מה שרציתי לכתוב הוא שאת צודקת שמשהו נעלם אחרי תקופת הילדות, ושבת דודתי הקטנה מאפשרת לי לחזור אליו ושבת הדודה הגדולה שותפה בזכרונות ובחוויות. אין יותר מדוייק מזה. אגב, עוד דבר שאני רוצה להוסיף לזה הוא שבת דודתי הקטנה מזכירה לי לפעמים את עצמי כשהייתי בגילה.

לילה טוב !

Optimistic Girl

New member
סורי שנדחפת...

מה שאתה מתאר, נשמע כפיצוי -אתה רואה בבת דודה הקטנה שלך, את עצמך כשהיית קטן, ואתה מפצה אותה על מה שלא היה לך,
על היחס שלא היה לך בילדות...

ממליצה לך לכתוב את ההודעה האחרונה הזאתי בפורום יעוץ פסיכולוגי, כדי לקבל עוד תובנות ..

blanket11

New member
היי, ממש לא נדחפת, תישארי !

לעתים קרובות אני מרגיש שהיא מזכירה לי בדיוק את איך שאני הייתי בגילה. כך שאת לא נדחפת ומרגישה את זה דרך ההודעות שלי. לפי מה שכתבתי הצלחת לדעת את זה (למרות שלא כתבתי את זה) ?

Optimistic Girl

New member

כן אני לומדת פסיכולוגיה, אז ההבנה על האנשים מחלחלת אצלי לאט לאט...

למעלה