משתני מערכת

The MarBar

New member
משתני מערכת

שלום, אני צריך ליצור user environment variable לדבר ספציפי (וזה צריך להיות באמצעות סקריפט). כשאני יוצר את המשתנה ידנית (system>advanced>env variables>user vars...) אז זה עובד יפה. אבל אני רוצה לעשות את הפעולה הזאת באמצעות סקריפט. אז ניסיתי להוסיף ערך לרג'יסטרי (HKCU>Environment), ובאמת רואים את הערך נוסף בsystem. אבל כשאני מנסה להשתמש בערך אז הוא מגיב כאילו לא הגדרתי כלום. רק אחרי logoff logon הערך עובד. יש לכם רעיון איך אני אוכל להגדיר את המשתנה בלי צורך לבצע logoff logon? תודה מראש

Motel

New member
אי אפשר

מכל מיני סיבות, בין השאר כי חלק מהם דינמיים, הם נטענים בכל session.

The MarBar

New member
כשעושים ידנית זה כן נטען מיידית

אז קצת מוזר שבסקריפט אי אפשר ליצור אותו מקרה. ולטופי- שימוש בSET קובע את המשתנה רק לאותו חלון דוס. במקרה שלי אני צריך לעשות משתנה באמצעות סקריפט. שהאאוטלוק יפתח אותו בעצמו (אחרי שהשתמשתי בcustom maintanance wizeard והגדרתי שם את שם המשתנה שאני מגדיר)

Motel

New member
זה לא אותו הדבר

יש הבדל בין משתנה פר משתמש ומשתנה של המערכת. אולי תכתוב מה אתה בדיוק רוצה לעשות ונוכל לעזור טוב יותר.

The MarBar

New member
בגדול מה שאני רוצה לעשות

זה שכל המשתמשים לא יצטרכו להגדיר לעצמו את הגדרות האאוטלוק. הבעיה היא שהמיילבוקסים של כולם לא שייכים ליוזר שלהם אלא כל אחד מתחבר למיילבוקס של יוזר אחר (נאמר מיילבוקס משותף). אני ידוע את שם המיילבוקס בעזרת סקריפט. השאלה היא איך לקשר בין הסקריפט לבין הwizard של האאוטלוק. אני חשבתי רק על זה שהסקריפט ישים את שם המיילבוקס בתוך משתנה שהwizard יוכל לגשת אליו בקלות. מעשית זה לא ממש הסתדר

למעלה