משתמש חדש בפורום

נחי

New member
משתמש חדש בפורום

שלום לכולם, משוטטי H-SIG מכירים אותי כ-NACHI KEREN,בעקבות הפרסומים הרבים שלי שם.יש לי שלשה תחומי ענין מוגדרים:1.משפחתי-קרץ (קראץ,קראטץ,KRATZ),אינדיג,שלומוביץ,שטייגר,שטרן,ווייס,מרגליות,דוידוביץ. 2.חבל מרמורש (המהווה חלק מטרנסילווניה) ובמיוחד העיר סיגט- מאיזור זה הגיעו רובם המוחלט של אבותי.ברשותי מסמכים וצילומים רבים בענין זה.כן פרסמתי רשימות גנאולוגיות שונות של העיר סיגט ב-H-SIG/DATA . 3.גנאולוגיה רבנית-במיוחד בהקשר של משפחת מרגליות ומשפחת רוזנברג. במסגרת מחקרי ביקרתי במרבית הארכיונים הקיימים בישראל וכן בספריות רבות.ברשותי גם כמה עשרות ספרים וחוברות בענין יהדות הונגריה,טרנסילבניה,מרמורש וספרי יוחסין של משפחות רבניות.

yoavep

New member
שטרן מהונגריה

שלום משפחתה של אישתי הגיעה מהונגריה ומסלובקיה (שטרן כמובן). העץ מתחיל אי שם במחצית המאה ה-19 בזוג אחים, יצחק וחיים. יצחק נשא לנשים את צ´רנה ושרה גולדשטיין (אחיות. כמובן שהאחת התה ורק אז נישאה לו השניה) ואת רגינה ויזנר. חיים נשא לנשים את שרה ודבורה כהן (כנ"ל אחיות).לכל אחד מהם היו המון ילדים ואני לא אפרט אותם כאן. במידה והשמות האלה כן קשורים אליך, צור עימי קשר ואספק לך יותר מידע בנוסף לכל השמות המצויים בידי.

yoavep

New member
שטרן הונגריה וסלובקיה

בסלובקיה - מנובה זמקי ובהונגריה מבודפשט. אם משהו מוכר, צור עימי קשר באי מייל שלי: [email protected]

ספרן

New member
שטרן מבודפסט

זה כמו כהן מחולון. שטרן - מאוד נפוץ אצל יהודי הונגריה, ובבודפסט חיו מעל 200,000 יהודים לפני השואה.

כוכה

New member
אם כבר שטרן - אז../images/Emo57.gif

אני גם מחפשת כבר מזמן ולא העליתי כלום עד היום. כוונתי לשטרן מליטא - מהעיר שבלי SIAULIAI. עם אלה שרשומים ב JEWISGEN העניין נבדק ולא מצאנו עדיין קשר,לאחת מהם אפילו עזרתי באמצעות אינפורמציה שהגיעה אלי והייתה "שייכת" אליה. לא מצאתי גם קשר לרב זכריה שטרן שהיה דמות ידועה במקום במאה ה - 19. אז אם במקרה.... תודה.

שרי סילבר

Active member
שטרן - הידעתם? למיטב זכרוני סר גיאורג שולטי, המנצח המפורסם, שמו המקורי היה שטרן (והוא יליד הונגריה, כמובן). בהיותו ילד החליף אביו את שם המשפחה לשולטי כדי שישמע יותר הונגרי (ופחות יהודי). הסבא והסבתא קבורים בעיירה בה נולד גם שולטי עצמו, תחת השם "שטרן". אז מי יודע? אולי מישהו מכם, השטרנים מהונגריה, קרובים של גיאורג שולטי? כמובן שנשמח לשמוע, כל אוהבי המוסיקה...

צביקוש21

New member
שאלה..אתה חוקר מקרה ספציפי או כללי

אתה חוקר רק את משפחת שטרן הספציפית שלך או משפחת שטרן באופן כללי?

נחי

New member
שטרן

שלי,אבל יש בה כבר יותר מ-2000 שמות אז היא כנראה משותפת לעוד ברבה אנשים

צביקוש21

New member
אז אם בא לך תיקח את משפחתי בחשבון

שם המשפחה שלי הוא שטרן. סבא שלי אליעזר שטרן ז"ל היה ניצול שואה. וידוע לי שאביו היה בן אדם בשם יעקב קופל שטרן. שהיה חי במאה ה-18 בעיירה בשם חמיאלניק. (אין לי מושג איפה זה נמצא..) כמו"כ הבנתי כנראה שבאיזשהו שלה התגורר סבי בעיירה בשם קילצה.

שרי סילבר

Active member
קילצ´ה, לא חסידי אומות העולם... קילצ´ה נמצאת בפולין, בחלק הדרומי (גליציה), והייתי שם באוגוסט האחרון. הסיפור העצוב של קילצ´ה, שלאחר המלחמה, ב-1946 חזרו כ-150 יהודים לשם, היחידים שניצלו מתוך קהילה יהודית גדולה, ותושבי העיר ביצעו שם פוגרום ורצחו את כולם. יש לוח זיכרון לזכרם, שהונח ביוזמתו של לך ולנסה בשנות ה-90. והיכן שהיה בית-הכנסת, היה לוח, עליו נכתב שיר של חיים חפר על חסידי אומות העולם. כמה ציני... נודע לי, שהמדריכים שמגיעים עם קבוצות לשם, הופתעו לראות את זה שם והעבירו את המידע לחיים חפר. כנראה שבעקבות זה אין עוד את השיר כולו, אלא רק מס´ שורות ושמו של חיים חפר.

צביקוש21

New member
אז אם בא לך תיקח את משפחתי בחשבון

שם המשפחה שלי הוא שטרן. סבא שלי אליעזר שטרן ז"ל היה ניצול שואה. וידוע לי שאביו היה בן אדם בשם יעקב קופל שטרן. שהיה חי במאה ה-18 בעיירה בשם חמיאלניק. (אין לי מושג איפה זה נמצא..) כמו"כ הבנתי כנראה שבאיזשהו שלה התגורר סבי בעיירה בשם קילצה.

../images/Emo39.gif ברוך הבא../images/Emo70.gif

לפי מה שאתה מספר כאן, נראה לי שתוכל להיות לעזר רב לחברים רבים בפורום, כיוון שרבים מהשמות והמקומות שהזכרת - נשמעו לי מוכרים מדיונים קודמים. אני מאוד מקווה שגם אנחנו נוכל לעזור לך במשהו... ארנון

משה לרר

New member
שת"פ - הונגריה

נחי שבוע טוב אני חוקר את משפחת הורוויץ באמצע המאה ה-18 בקאליב ואח"כ באויהל האם יש לך מידע על הרב שמואל הורוויץ, בניו הרב ישראל-זאב הרב מרדכי-קלמן וכו´ לפי המידע שקיים אצלי בעצי המשפחה של הורוויץ משולבים לאורך כל מאות השנים גם משפחת מרגליות להשתמע משה E-mail Address [email protected]

נחי

New member
הורוביץ

אני לא מזהה את הענף הספציפי,תן לי שם יותר מוכר ומרכזי ואולי אוכל לבדוק באחד מן הספרים:תולדות מש´ הורוביץ/צבי הורוביץ,תולדות משפחת הורוביץ/פריעדברג,משפחות עתיקות בישראל וכיו"ב.החיבור שלי למשפחת הורוביץ הוא דרך צבי הירש הורוביץ מטשורטקוב (1680-1753) ומוקדם יותר.

משה לרר

New member
הלוי איש הורוויץ

הספר של פריעדבערג שהזכרת נמצא אצלי וכן גם: טוב-עין,ענף עץ עבות, עטרת הלוים, תפארת בנים אבותם. מעניין אותי מה מכיל הספר של צבי הורוביץ מעבר למה שקיים במבוא לטוב-עין שחיבר אחיו. בכל מקרה אני תר אחר עקבותיו של בנימין זאב הורביץ או גם מי שמכונה וולף סירקיש. הרב שמואל הורוביץ שחי בקאליב היה מיודד עם החתם-סופר. הרב ישראל-זאב בן הרב שמואל הורביץ נקרא ע"י ה"ישמח-משה" לשבת על כסא הדיינות באויהעל ועשה זאת 40 שנה - עד 1855 עת עלה לארצנו והתיישב בטבריה ב-1856 אם יש לך כיוון אשמח בברכה משה

נחי

New member
אויהל

לשם בירור פרטים הקשורים לאויהל יש נדמה לי ספר יזכור וכן לפנות למנשה דוידוביץ מרמת השרון העוסק בנושא. אני אינני מכיר את השם אותו אתה מזכיר-האם קיים ב"אלף מרגליות"?

justvarda

New member
בקשה

שלום נחי אני מאלו שרק "קופצת" לכאן מדי פעם,ונהנית מהאתר. - הפעם , בקשה לי אליך: אם יש לך אינפורמציה על משפחת מרגליות שהתגלגלה לאוסטריה - אודה לך אם תדווח על כך.

נחי

New member
מרגליות

בספר "אלף מרגליות" מאת מאיר וונדר (ניתן להשיגו בכל הספריות) קיים אינדקס של שמות בני המשפחה (מרגליות) לפי מקומות מגוריהם.יש 10-20 מוינה ועוד מערים אחרות. אם יש לך שם ספציפי עם עיר ספציפית אשמח לחפש עבורך.

justvarda

New member
אודה לך..

אני מוגבלת בנידות לכן תודה רבה על הנכונות להסתכל עבורי - מדובר במקס ואילזה מרגוליס - למעשה אני מחפשת את בנם הוגו שבשנות החמישים היה בצרפת. ונעלמו עקבותיו... שוב תודה.

למעלה