משתמטים

shuashi1

New member
משתמטים

שלום! אני נער בן 18 העומד לפני גיוס (עוד שבועיים...) ברצוני להגיד שפשוט בושה למדינת ישראל תופעת הכוכבים המשתמטים בארץ...למה נער בגילי העומד בפני אותו מצב של לפני גיוס עקב סיבות של הצלחה ופרסום וכד'... משתמט מצה"ל ולא עושה שירות צבאי בדיוק כמו אותם נערים בגילו... למה בחור או בחורה בני 18 שיש להם "קשרים" לא יכולים לתרום למדינה בדיוק כמו כל נער אחר?! נהפוך הוא...חשוב הרבה יותר שאותם נערים ונערות יראו דוגמה לדור הצעיר שבא אחרים וכן יתגייסו לצה"ל למרות היותם מפורסמים! אני קורה למדינה ליזום הצעת חוק שתחייב את אותם נערים ונערות מפורסמים (בינהם מאיה בוסקילה, בר רפאלי ועוד רבים...) פשוט להחרים את יצירותיהם של אותם נערים ונערות אשר לא מתגייסים מסיבות פקטיביות... פשוט לא להשמיע אותם ברדיו, בטלוויזיה ובכל כלי תקשורתי אחר ובכך אולי ייצרו מצב של הבנה כמה חשוב שאותם מפורסמים התגייסו... מעבר לכך ניתן למצוא פיתרון גם שאותם נערים ונערות לא ייפגעו כמו שירות לאומי או הופעות רבות בפני חיילים או שירות בלהקות צבאיות וכו' וכו'... אני קורא למדינה למצוא פיתרון למצב המביש והפוגע הזה ולחוסר שיוויוניות!!!! למה אין שיוויוניות בארץ ונוצר מצב שאותם מפורסמים אשר נמצאים במצבי בדיוק מרשים לעצמם להשתמט מצה"ל ואני משלים שירות צבאי מלא! בושה!!

iknow

New member
הצבא זה לא כל העולם

למעשה זה רק חלק קטן מאוד(כ3-4 אחוזים) מהחיים של כל אחד ואחד מאיתנו(חוץ מאלה שחותמים קבע).אז למה,לשיטתך,עדיף להרוס לילדים הללו את שאר 96% מחייהם? הרי במילא בצבא אין יותר מידי צורך בנשים בכלל או בגברים חסרי מוטיבציה.

shuashi1

New member
שטויות!

אף אחד לא ביקש להרוס להם את החיים... להיפך....אני חושב שלאותם מפורסמים שכן יתגייסו יהיה הרב יותר קל בהמשך דווקא בגלל שהעם כן ידע מה הם תרמו וכו'... לא מדובר בצורך של הצבא מדובר בשיוויון! למה לשיטתך לא צריך לגייס את אותו נער שהוא יותר מפורסם מאחרים?! למה אדם שהצלי לפני גיוסו לא צריך להתגייס כמו כל אחד אחר... למה אדם שרוצה להייות עורך דין או מהנדס או כל דבר אחר כן יכול לעשות שירות צבאי מלא והם לא?!

iknow

New member
אתה חושב שיהיה להם יותר קל?

אני לא חושב כך במקצועות הללו אין הרבה שנים של קריירה ולקחת להם כמה שנים מהקריירה שלהם זה מבחינתי כמו לקחת עובד היי טק מעבודתו למספר שנים ולהחזיר אותו מאוחר יותר(במילים אחרות זה כמו לגנוב מהם כסף-כסף שיתכן מאוד שהם לא יכולים להשיג בשום דרך אחרת מלבד מה שהם עושים.סך הכל אף אחד לא הבטיח שהם יותר מסתם פרצוף יפה) אם אדם הוא ערוך דין בהווה או מהנדס בהווה אז לדעתי זה יהיה לא צודק לקחת אותו ממקום עבודתי ולגייס אותו(אלא אם כן כל האזרחים הם כאלה ואז אם לא נגייס אותם לא יהיה לנו צבא-אבל בגלל הסיבה שהמקרים האלו הם בודדים,לדעתי ניתן לשחרר אותם משירות ולדעתי זה יהיה הדבר הצודק לעשות.)

niceguy19861

New member
רגע רגע זמן זה כסף לא ?

גם מאיתנו לוקחים 3 שנים , בהם יכולנו ללמוד או לעבוד כיצד אצל אדם מפורסם זה שונה ?

בן אדם שקרב מתקדם בקריירה

שלו כעורך דין או כמהנדס - אני מסכימה שלא צריך לגייס אותו בניגוד לרצונו. אדם שרק רוצה להיות עורך דין או מהנדס אינו שקול לנערים הללו בדיוק כמו שילדה בת 18 שרוצה להיות דוגמנית לא שקולה לבר רפאלי.

Shayks

New member
ואתה עוד יותר...

3-4 אחוז מהחיים שלך זה הרבה מאוד, דבר ראשון. דבר שני, למה "להרוס"? מה בדיוק הורס? למה שאתה תתגייס והם לא? כי הוא מפורסם ואתה לא?

shuashi1

New member
אתה כזה עלוב!

מה זה קשור בכלל שהוא מפוסרם מדובר על שיוויוניות בבני אדם... על אנשים שבגלל כסף ופירסום לא עושים שירות מלא כמו כל אחד אחר....

iknow

New member
כי הם כבר בעלי קרירה

אם אני הייתי עורך דין מצליח לפני גיוסי לצה"ל הייתי מצפה באותה מידה בדיוק לא לגייס אותי.העובדה שהם מפורסמים ממש לא חשובה לי.העובדה שהם אנשים בעלי קריירה כן חשובה לי. אני לא יודע אם היית כבר בצבא או לא אבל מלבד יחידות מסויימות הצבא הוא פשוט בזבוז זמן אחד גדול מבחינת הפרט.

omeris

New member
ההבדל הוא

שאם היית עורך דין מצליח בחיים לא היו משחררים אותך משירות צבאי, אלא מגייסים אותך לפרקליטות.. למה שחקן בעל קריירה לפני גיוס לא יכול לתת את תרומתו לדוגמא בתאטרון צה"ל? גם שירות צבאי ותרומה לקהילה, וגם המון זמן פנוי (אם זה כמו תזמורת צה"ל אז עד הצהריים כל יום אתה כבר בבית אלא אם יש הופעה) כך שאפשר תוך כדי לשמור על הקריירה שבנית. לא חושב שראוי לשחרר טאלנטים למינייהם מהשירות כדי שיוכלו לדאוג לחשבון הבנק שלהם..

tenlabatusik

New member
מרגיז את כולנו אבל סתכל על זה ככה

היית רוצה שיהיה איתך בבסיס מפורסם שיסדרו לו שיחזור כל יום ב 12 ויחסיר המון ימים? חיים שלהם לא רוצים לתרום שלא יתרמו את הצבא זוכרים כל החיים להם לא יהיה מה לזכור ... :)

shuashi1

New member
נכון...

אבל מעבר לזיכרון אני מדבר כאן על חוסר שיוויוניות.... על אנשים שנמצאים באותו מצב ומקבלים פריבלגיות עקב היות מפורסמים...

silver hawk

New member
לדעתי אלה סתם אנשים ריקניים

בלי תוכן ומשמעות לחיים שלהם. אני מדבר במיוחד על הדוגמניות והזמרות בגרוש. לטובת הצבא עדיף שהם לא יתגייסו אליו.

אני לא זוכרת את הצבא

(לא כחיילת בתוכו), ואני מבטיחה לך שיש לי יותר מה לזכור מלכל הפורום הזה גם יחד...

shuashi1

New member
אידיוט!

זה לא קשור בת כמה היא זה חשוב הרבה יותר שגם היא כמו הרבה אחרים שירות לא עשתה!

Shayks

New member
אתה רשמת..

"אני קורה למדינה ליזום הצעת חוק שתחייב את אותם נערים ונערות מפורסמים (בינהם מאיה בוסקילה, בר רפאלי ועוד רבים...) "

למעלה