משתחרר מהצבא

עידוק

New member
משתחרר מהצבא

היי,
אני קצין בתפקיד פיקודי ביחידת תוכנה.
משתחרר מהצבא באוקטובר (אחרי החגים) אחרי שירות של כ10 שנים.
מתי נכון להתחיל לחפש עבודה (מעוניין בתפקיד ראש צוות או Product Manager)?

תודה!

choo

Active member
2-3 חודשים לפני השיחרור, אבל:

&nbsp
כלל לא בטוח שתצליח למצוא תפקידים של ראש צוות באזרחות, גם אם היית ראש צוות בצבא (אם היית מפקד גף - זה עוד יותר לא ברור). התפקידים הללו באזרחות מתנהלים בצורה שונה למדי בדרך כלל מאשר בצבא.
&nbsp
לגבי תפקיד מנהל מוצר - שם זה עשוי להתנהל אחרת - ותלוי מאוד מה עשית בצבא. אם היית בתפקיד של מנהל מוצר או "קצין פרוייקט" בצבא - זה שם אותך במצב יותר טוב, ככל הנראה.

ipv6

Member
לגבי ראשי צוותי זה פחות חד משמעי

כל ראשי המדורים שהכרתי (דרגה אחת מעל רש"צ, כמו ראש מחלקה) שרצו להמשיך בתפקידים ניהוליים (כולל product) עשו את זה בד"כ אלה גם אנשים שהיו בולטים בתור מהנדסים וראשי צוותים.

klemiki

New member
באמת בלי לפגוע

קח את הזמן להשתחרר מהסגמת, אם היא קיימת.

ipv6

Member
לא מבין את ההערה

שירות ביחידה טכנולוגית טובה דומה בהרבה מאד מובנים לעבודה בחברת היי טק איכותית (כמובן חוץ מהמשכורת והתנאים), טבעי שמשהו שבלט שם, קודם לניהול, יוכל לנהל גם באזרחות.

נכון שאלה מערכות שונות והניסיון לא תמיד תופס אבל זה עדיין משהו.

"ניהול בכיר" ביחידה טכנולוגית במערכת הבטחון בד"כ מתרגם לתפקיד ניהולי כזה או אחר בהיי טק.

klemiki

New member
מה זה מתרגם?

יש הרבה פחות משרות כאלו ״באזרחות״, בנוסף מנסיוני בדכ מעדיפים לקדם חבר צוות לראש הצוות מאשר להביא מישהו מבחוץ...

אין שום חובה לאף חברה ״לתרגם״ אותו לראש צוות.
אני בנוסף ההיתי נזהר מאוד להצניח ראש צוות מהצבא ישירות לראש צוות בחברה, צורת הניהול בצבא שונה. הדבר האחרון שאני צריך זה בחור חולה ״סגמת״ שנהל אנשים בני 45 עם נסיון של 20 שנה...
עכשיו, יכול להיות שהסגמת עברה לו... אבל אני בתור מנהל.... (אני רק אומר מה אני חושב), ההיתי מחכה שנה לפני שמכניס אותו לראש צוות

ipv6

Member
מתרגם זה

אומר שלאנשים האלה בד"כ הניסיון הניהולי מוכר וממי שאני מכיר הם בד"כ יכולים להמשיך לתפקידי ניהול אזרחיים. לפעמים יורדים בדרגה, לדוגמא משהו שהיה ראש מדור וניהל 35 מהנדסים (דרך ראשי צוותים שהיו תחתיו) יהיה "רק" ראש צוות, אבל הניסיון שלהם לא נפסל על הסף.

לגבי סגמת וכו', אני באופן כללי לא אוהב דיונים על צבא כי כל אחד מגיע ממקום אחר ולא מכיר מה יש במקומות ששונים משלו, מצד שני קשה להדגים נקודה. מדורי פיתוח טובים ב8200 (לדוגמא) נראים ומתפקדים מבחינה מקצועית-טכנית-פיתוח כמו חברת היי טק. האנשים בד"כ שם בהתנדבות (לא מכריחים אף אחד להיות שם וכדי שישאירו אותך צריך שתהיה טוב) ורב העבודה זה כתיבת תוכנה ולא בריחה מהרס"ר והכנה של החדר אוכל למסדר. האכלוסיה בד"כ מאד איכותית, בן אדם שניהל שם, טבעי שהניסיון שלו יוכר.

שים לב שאני מדבר על אנשים שהם היו ראשי מדורים, רמה אחת מעלה למה ששאל פותח השרשור, הם בד"כ בני 30+ (תלוי במסלול שהבן אדם עבר כמובן) ולא ילדים בני 20. לדעתי זה לא מוזר שמשהו בן 32 ינהל משהו בן 45..

למעלה