משתחרר לנו סכום של 100,000ש"ח

מצב
הנושא נעול.

אנו מעוניינים בהשקעה סולידית, אג"ח/מק"מ. מה אתם ממליצים? שמעתי על טאו אג"ח ג לוי אג"ח 2 סטאר נייט אג"ח א גזית גלוב אג"ח ה אי די בי פיתוח אג"ח ב מה דעתכם על ההמלצות הנ"ל? נישמח בכל מקרה לקבל את המלצותכם!

צאט ניק

New member
אג"ח חברות זו לא השקעה סולידית!!!!!

אנו מעוניינים בהשקעה סולידית, אג"ח/מק"מ. מה אתם ממליצים? שמעתי על טאו אג"ח ג לוי אג"ח 2 סטאר נייט אג"ח א גזית גלוב אג"ח ה אי די בי פיתוח אג"ח ב מה דעתכם על ההמלצות הנ"ל? נישמח בכל מקרה לקבל את המלצותכם!

NS101

New member
../images/Emo45.gif

ועוד איזה שמות השתתרבבו לרשימה הזו. רוצים סולידי? הדבר הראשון שצריך לחשוב עליו זה או מק"מ או אג"ח ממשלתי.

אני רוצה להתקשר לבנק ולתת לפקידה

ועוד איזה שמות השתתרבבו לרשימה הזו. רוצים סולידי? הדבר הראשון שצריך לחשוב עליו זה או מק"מ או אג"ח ממשלתי.
אני רוצה להתקשר לבנק ולתת לפקידה
שמות של אג"ח, מה אתם מציעים?

אל דאגה, אני מקבלת כאן המלצות

לדעת מה את עושה
זה הכסף שלך, עדיף לך שלא לעשות דברים על עיוור, מפני שכך נרשם בפורום כזה או אחר בתפוז.
אל דאגה, אני מקבלת כאן המלצות
ועושה ברור נוסף. תודה על הדאגה!

אנחנו מעוניינים לרכוש דירה

4 חודשים זה לא זמן להשקעה בבורסה
קונים פק"מ או מק"מ. יש להעריך שפק"מ משתלם יותר בתקופה כזו או שזה פחות או יותר שווה.
ך ממש לא לחוצים על הנושא, כך שיש סיכוי מעל לסביר שהתקופה תהיה ממושכת יותר. פק"מ נראה לי פשע!

NS101

New member
ולי נראה שעד שלא תתני לי דברים בוודאות

ך ממש לא לחוצים על הנושא, כך שיש סיכוי מעל לסביר שהתקופה תהיה ממושכת יותר. פק"מ נראה לי פשע!
אני ארגיש לא בנוח לדבר על השקעות לטווח ארוך יותר. פשע זה לקנות אג"חים, לראות אותם מאבדים 5% ואז למכור אותם כי חייבים את הכסף.

דברים בודאות?

אני ארגיש לא בנוח לדבר על השקעות לטווח ארוך יותר. פשע זה לקנות אג"חים, לראות אותם מאבדים 5% ואז למכור אותם כי חייבים את הכסף.
דברים בודאות?
אודה לך אם תפרט למה כוונתך? לגופו של עיניין:אג"ח - לא בורסה-לא פקמ-לא(מבחינתי). אז מה כן? ולהזכירך 4 חודשים זה זמן לא מבוטל!

falash

New member
מה עם קצת $$ ?

מה עם קצת $$ ?
חודש אחד של ירידות בבורסה והפק"מ יראה לכם כמלאך משמיים .

falash

New member
יש מנועי חיפוש מצויינים לקרנות

חשבתי על זה.....
יש קרן מומלצת? יש אופציה של הצמדה ל.....+דולר?
בביזפורטל, בגלובס, בדה-מרקר. לתקופה ארוכה יותר מכמה חודשים עדיף לקנות תעודת סל דולרית.. תעודות הסל נותנות גם ריבית על הדולר, בכל מקרה לתקופה של מספר חודשים הייתי מפזר את הכסף בשקלים ודולרים ולא מתקרב למניות או אג"ח קונצרני.

תודה רבה לך!

בביזפורטל, בגלובס, בדה-מרקר. לתקופה ארוכה יותר מכמה חודשים עדיף לקנות תעודת סל דולרית.. תעודות הסל נותנות גם ריבית על הדולר, בכל מקרה לתקופה של מספר חודשים הייתי מפזר את הכסף בשקלים ודולרים ולא מתקרב למניות או אג"ח קונצרני.
תודה רבה לך!

tzzzzz

New member
בתקופה כזאת קצרה רק עמלות הקניה והמכירה

תודה רבה לך!
עלולות לאכול לך חלק ניכר מהרווח. ל-4 חודשים לא הייתי קונה אפילו מק"מ. רק פקדון שקלי או דולרי, אבל אם הדירה לא צמודה לדולר אז למה להצמיד את הכסף לדולר?

כמה מקבלים היום על פיקדון שקלי

עלולות לאכול לך חלק ניכר מהרווח. ל-4 חודשים לא הייתי קונה אפילו מק"מ. רק פקדון שקלי או דולרי, אבל אם הדירה לא צמודה לדולר אז למה להצמיד את הכסף לדולר?
בסכום של 300,000 ש"ח? ומה עם האופציה של קרן שיקלית?

tzzzzz

New member
תשובה

בסכום של 300,000 ש"ח? ומה עם האופציה של קרן שיקלית?
תשובה
קרן שקלית זה בסך הכל מתווך שקונה עבורך אוסף של מק"מים ואג"חים (ולפעמים גם מניות) ובתמורה את משלמת לו דמי ניהול. ל-4 חודשים אין לך מה להסתכל על השקעות כאלה. אני מניחה גם שכספך בבנק ולא התמקחת איתם על עמלות ודמי שמירה, ולכן כל דבר שאת קונה חוץ מפק"מ עולה לך OVERHEAD שצריך להביא אותו בחשבון, בייחוד בתקופה כזאת קצרה. אין לי מושג מה הריבית בפק"מ אבל מה שאת צריכה לעשות זה פשוט סקר שוק. תרימי טלפון לכמה בנקים, כולל כמה בנקים קטנים ותעשי מכרז מי נותן לך את הריבית הכי גבוהה. דווקא בנקים קטנים ייתנו לך ריבית טובה במקרה כזה. אחרי שקיבלת ריבית ואת יודעת בדיוק כמה זה יעלה לך (אם זה כרוך בהעברות כסף וכו') אז את יכולה להשוות את השורה התחתונה למה שהיית מקבלת במק"מ ולראות מה הכי משתלם, אבל במק"מ אל תשכחי להביא בחשבון עמלת קניה, עמלת מכירה, דמי שמירה, שגם עליהם את יכולה להתמקח עם הבנק. עוד פרט: אם את קונה מק"מ אז הדרך היחידה שלך להבטיח את הריבית המדוייקת היא לקנות מק"מ בדיוק ל-4 חודשים (או לפי החלטתך), כי אם את קונה היום מק"מ לשנה ומוכרת אחרי 4 חודשים את לא יכולה להבטיח שהוא לא יהיה בדיוק בשפל באותו הזמן. אם כל זה נראה לך מאוד לא אטרקטיבי אז תמיד את יכולה להחליט לשים חלק מכספך על הרולטה בקזינו או בבורסה. אולי תעשי מכה, אבל עם הסיכויים באים גם הסיכונים...

מצב
הנושא נעול.
למעלה