משתחררת בבקו"ם

CoralP

New member
משתחררת בבקו"ם

אני משרתת בבהד 7 וכעיקרון כולם משתחררים פה בבהד, ורק אני... בבקום. :(
יש אפשרות לשנות את זה? במידה ולא, איך אני משיגה אישור נסיעה על אזרחי גם לחברת דן? בשלישות נתנו לי ואמרו שהוא שמיש רק לאגד.. בלי דן ובלי רכבת..

olli3

New member
מנהל
אישור הנסיעה תקף לכל החברות מלבד דן ורכבת.

ממה שידוע לי בצבא הכל אפשרי, השאלה זה האם יש את האנשים הנכונים שיגמרו לזה לקרות. רשמית ממה שסיפרו לי זה לא ניתן, יש סיבה שיש אנשים שמשתחררים במדור משתחררים, לא זוכר מה היא אבל הסבירו לי פעם.

ניתן להגיע לתל השומר גם באמצעות קווים של אגד ושל חברת קווים בלי בעיה. לא חייב את דן, ממש לא.

מי שאמר לך שהוא תקף רק לאגד מדבר כאילו אנחנו לפני 10 שנים. יש איזורים שלמים בארץ שאגד בכלל לא נוסעת אליהם, אז זה שטויות. אפילו ברכבת נראה לי שהאישור נסיעה הזה תופס.

בכל מקרה, את צריכה להגיע למדור משתחררים ולא לבקו"ם. המדור משתחררים נמצא בצמוד לכניסה של מסוף תל השומר (איפה שנכנסים גם לבית החולים וגם למחנה).

בפרופיל שלך רשום שאת גרה באיזור ירושלים. תוכלי להגיע לתל השומר כך: קווים 425/427 של ויאולה לצומת מסובים ומאותה תחנה בה את יורדת את ממשיכה עם קו 143 של אגד. יורדת בתחנה הסופית במסוף תל השומר. קו 143 תדיר עד סופר תדיר.

אפשר גם לעלות על 422 ויאולה ולרדת בגנות מאותה התחנה להמשיך גם עם 143. גנות זה איך שיורדים מכביש 1 לכביש 4. ז"א שבפעם הראשונה שהאוטובוס יורד מכביש מהיר אחד ופונה ימינה לכביש מהיר שני - שם את מצלצלת ויורדת.

אפשר עם 402 אגד ולרדת בצומת גבעת שמואל (אין לקו תחנות מהרגע בו הוא עוזב את ירושלים ועד שהוא מגיע לגבעת שמואל). משם להיכנס פנימה לגבעת שמואל ולהמשיך עם 69/169 של קווים למסוף תל השומר.

אם את מעדיפה דרך ת"א (איטי הרבה יותר): 480 לרכבת מרכז (בבוקר יש חלופות שיוצאות משכונות העיר וגם ממעלה אדומים) תחנה סופית רכבת מרכז. לפני שהאוטובוס מוריד את הנוסעים את תחלפי על פני פתח תחנת הרכבת מצד ימין ומצד שמאל תראי מסוף אוטובוסים. מהמסוף הזה את עולה על 69 של קווים (ברציף האחרון). הקו הזה מביא אותך לתל השומר - שם את יורדת במסוף תל השומר, לשאול את הנהג אם את לא מכירה כי אח"כ הוא נכנס לתוך בית החולים.

CoralP

New member
המון המון תודה לך!

רק שאלה, הקווים של ויאולה מאיפה יוצאים מירושלים..?

olli3

New member
מנהל
מתוך התחנה המרכזית, היכן שהרציף לבני ברק.

אם את עולה לקומת הרציפים בתחנה המרכזית אז את פונה ימינה עד הסוף ושם זה מתעקל לרציפים של בני ברק.

אפשר לעלות על 427 גם מהיציאה מהיער (גבעת שאול) או מבנק יהב בירמיהו.

על 425 אפשר לעלות מבנק יהב וכן מגולדה מאיר בתחנות שונות ורבות (יוצא דרך כביש 443 ולכן יש לו תחנה גם ברמות ובדרך).

על שניהם אפשר לעלות גם מחוץ למרכזית ברחוב הצבי, זה הרחוב שממנו יוצאים/נכנסים כל האוטובוסים הבין עירוניים מ/לתחנה המרכזית.

על 422 אפשר לעלות מירמיהו (בקצה החיבור שלו עם בר אילן) משפם הוא עושה סיבוב באיזורים החרדיים ויוצא לגולדה מאיר באיזור רמות.

למסלולים על גבי מפה של כל הקווים ניתן להיכנס לאתר המפות הממשלתי ולראות מסלול כל קו בנפרד. הנה מסלול קו 425: http://beta.govmap.gov.il?c=DC7QeNwBK/5vqAz8ZdMUUw==|9dXDDDPWX/euS3inr0y4tg==&z=8&b=0

olli3

New member
מנהל
דר"א יש דרך נוספת ויותר תדירה, אבל עם 3 החלפו

קודם כל שכחתי לציין שמצומת מסובים אפשר גם עם 315 של ויאולה, אבל הוא איטי טיפה יותר.

947 אגד וממנו ניתן לרדת בצומת הטייסים. פעמיים בבוקר יש משם את קו 58 של קווים למסוף תל השומר. בגלל ש58 הזה יוצא פעמיים בבוקר, לא הייתי בוחר להסתמך עליו. אלא אם כן יש לך את אחת האפליציות שמודיעות לך בזמן אמת מתי האוטובוס יגיע לצומת הטייסים ואז את מסודרת.

קו 58 יוצא בשעה 6:45 משוהם ותוך כרבע שעה-20 דקות צריך להגיע לצומת הטייסים והנסיעה הבאה שלו יוצאת ב8:30 והוא צריך להגיע לטייסים גם תוך כרבע שעה-20 דקות.

והאופציות הבאות בשימוש עם 947 הן לרדת ממנו בצומת אל על או באחת התחנות בין אל על לצומת הטייסים ומכל תחנה בה יורדים לעלות על 244 אגד או 200/475 ויאולה. משלושתם יורדים בצומת סביון ומחליפים לקו 1 של קווים (תדירות בוקר כל 15 דקות ולאחר מכן כל חצי שעה) מקו 1 יורדים במסוף תל השומר. אופציה נוספת היא לרדת משלושת הקווים בשער דרום של תל השומר, להיכנס פנימה ולעלות על קו 2 (תדירות כל חצי שעה) או להשתמש בטרמפ צבאי פנימי ולא חסר מי שנכנס משער זה.

בחזור תוכלי לנסוע כך: 315 ויאולה למרכזית ראשל"צ החדשה ומשם קו 431 אגד הישיר לירושלים. יש משם גם את 432/433 אגד אבל הם איטיים יותר. קו 431 יוצא בתדירות של פעם בשעה (פחות או יותר) במהלך שעות היום, כך שאם הוא מתאים לך וללו"ז של 315 - נפלא. לחילופין עם הלו"ז של 425/425 טוב לך אז הכי טוב שיש. אם שתי האופציות לא משהו, אולי עדיף להגיע לצומת הטייסים/צומת אל על ולהמשיך משם עם 947 לירושלים.

מה הסיבה שאת משתחררת בבקום?

בדר"כ יש סיבה שאת משתחררת בבקום ולא ביחידה, זה יכול להיות אלף ואחת דברים. תבררי עם המפקדים והשלישות - יש דברים שאם מטפלים בהם מספיק זמן מראש יהיה אפשר להעביר את השחרור ליחידה ויש סיבות שלא יהיה אפשר.
בכל מקרה, זה סיפור של רבע שעה בבקום וזה שטויות ועובר מהר.

למעלה