משתדלת לא להילחץ

michalgad1

New member
משתדלת לא להילחץ

עברתי השבוע פרוצדורה רפואית שלא יכלתי לדחות לאחרי החג. יש תפרים והמלצת הרופא- לא להרים כלום, לא לסחוב, לא לעשות שום פעילות גופנית. הלו?? אתה יודע שזה ערב פסח (הוא לא יהודי...). אבל יודע ש passover מגיע בסופשבוע הבא. אז בחיוך הוא מודיע לי שיוציאו לי את התפרים ביום רביעי כדי שאהיה מוכנה לחג.
מחר העוזרת באה אז המסכנה תצטרך לעבוד קשה אבל בכל זאת לא יודעת איך ומתי אהפוך את המיטבח. איך לגמור עם הקניות. יושבת מובטלת וכמו שאמרתי מנסה לא להלחץ.
אימל'ה

חנהפ

Active member
החלמה מהירה, אין לעוזרת עוד ימים לתת לך?

ואיפה בני הבית שיעזרו קצת?
בסוף הכל יהיה בסדר, את הרי יודעת, לא?

michalgad1

New member
העוזרות בתקופה הזו עושות בכלל טובה שיש להן זמן בשבילך

הן כל כך מבוקשות. בני הבית בקולג׳ ומגיעים ביום שישי הבא - רעבים כמו זאבים! החצי עובד מאד קשה ומגיע מאוחר הביתה .
למזלי לערב שבת בישלתי שבוע שעבר וצהרי שבת אוכלים עם הקהילה בבית הכנסת.

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
אוי ווי! החלמה מהירה! כמה שתנקי, שתנקי-את לא יכולה לשחק

עם תפרים.

בימים בהם לא היה לי זמן לבשל, היינו מזמינים אוכל מוכן , גם לפסח - Chap a Nash וכאלה. אולי תתגברי (שלא לומר, רק תקני), לפחות חג הראשון?

shira1960

Active member
החלמה מהירה - ואם אני יכולה לחלוק מניסיוני

עברתי טיפולי כימותרפיה לפני כ 16 שנה, לפני ובתוך פסח (היה לי טיפול בתוך חול המועד). בגלל המצב הרפואי וויתרנו על אורחים וויתרתי על רוב עבודות הבית והבישול. אין מה לעשות - חייבים לשים את הבריאות ואת עצמך בראש רשימת הpriorities. תאמיני לי - לא יקרה כלום אם החברה יאכלו על צלחות חד"פ, תאכלו אוכל מוכן (קנוי או מאנשים אחרים), והבית יהיה נקי ומסודר אולי קצת פחות מהסטנדרט הקבוע. בזמנו גרנו בשכונה שאנשים היו מתנדבים להביא אוכל לחולים ולמשפחות אחרי לידה. אצלכם אין דבר כזה?

וכן - את צריכה ללמוד לא להילחץ. אני יודעת שזה לא פשוט, כי רוצים שהכל יהיה פיקס אבל לפעמים צריך להכיר במצב כמו שהוא...

yela

New member
החלמה מהירה! כל ההתנהלות לא נראית לי

כי גם אחרי הוצאת התפרים, ומכיוון שעברת גם הרדמה והתרגשות מהניתוח, צריך היה לקחת את זה בחשבון באופן כללי ובעיקר בגלל החג. אם המשפחה לא יכולה להתנתק מעיסוקיה לזמן קצר ולעזור, אז קחי עזרה בכסף.
המחיר שאת עלולה לשלם אם אם תתפרעי - עלול להיות משמעותי ומיותר.
יש פתרונות ואפשר גם לנסוע לחג. שום דבר לא יקרה אם פעם אחת זה יהיה אחרת. דברים קורים בחיים והבריאות חשובה יותר מכל אוכל או נקיון.
מכיוון שאנחנו כבר חוגגות יחד בת/בר-מצוה בערך, אז לא יכולה להתאפק... את מתייעצת עם הרב על קרם קוקוס, למה לא על זה ? אולי בגלל שאת יודעת כמונו מה יאמר לך...

במשך חודש אל תזלזלי! תשמרי על עצמך כדי שתוכלי להמשיך עד 120 בבריאות טובה. פליז !

michalgad1

New member
תודה יעלה אבל מדובר בפרוצדורה קלה למזלי. אין כאבים ואני מרגי

שה בסדר גמור. לכן השביתה האיטלקית הזו מוציאה אותי מדעתי. לא יכולים לנסוע כי הגדולים לא משתחררים מהלימודים בזמן בשביל זה...

yela

New member
תפר חייב להחלים לגמרי. פשוט חייבים להגיע למצב סגירה

מוחלט ואח"כ לאפשר לכל שכבות העור להסגר היטב מבפנים ומבחוץ. שום קשר לכאב.
אם לא תקפידי על זה זמן ממושך - את עלולה לשלם מחיר גבוה וחבל.
את גם לא תעזרי בזה למשפחה כי אם הם ייפתחו בגלל מאמץ, רק תכבידי עליהם עוד יותר.

אז עדיפה שביתה איטלקית במקרה זה. אין מה לעשות.

למעלה