משתגע

seeyou

New member
"גבר שמחפש אישה שתרוץ אחריו "../images/Emo152.gif מזכיר לי

סיפור קטן אחרי מלחמת העולם השניה. משלחת של עיתונאים אמריקאים באו לסקר לאחר כמה שנים איזה תפנית גרמה המלחמה בכפרים במזרח הרחוק.. נדהמו לראות שהפעם הגבר היה הולך אחרי האישה ולא כפי שהיה נהוג עד המלחמה. כאשר ריענו גבר מה בקשר לתופעה החדשה הופתעו לשמוע את התשובה אין שום שינוי בסטטוס האישה-,פשוט ישנם הרבה פצצות מפוזרים בשדות,לכן האישה הולכת קדימה. בחזרה למקרה שלנו זה נכון מה שכתבת:"הכל קשור בצרכים האישיים של כל אחת."-זה בגלל המהפך בגישה שחלה בעולם הנשים. לפני כמה עשרות שנים הבחורות היו "מסתפקות" במה שמקבלות במערכת יחסים יותר ממה שקורה היום. הרבה יותר בנות-נשים בימינו, מחפשות את הריגוש מאשר בעבר
ולא מעונינות כול כך בתוכן הרחב -הישן של מערכת היחסים יוסי

מלודי6

New member
יוסי, מאיפה אתה מוצא את כל הקטעים האלו ../images/Emo13.gif

תמשיך, תמשיך... כייף לקרוא את התגובות המלאות פרצופונים, תמונות והתחכום. ולענייננו, המהפכה בעולם הנשי החלה מזמן. רצף השינויים כל-כך גדולים. מדה-בובואר שהעלתה לתודעה את השאלה "מהי אישה?" ועד לג'ודית באטלר שניסתה לנפץ כל מסגרת מיגדרית ולשבור כל מושג והגדרה תרבותית-חברתית. אם תתעמק בגישות השונות של הפמניזם תמצא אותן מגוונות ביותר. עד שלא למדתי את הנושא לעומק לא ידעתי עד כמה. מה שנראה כגישה אחת, היא הגישה המגיעה לחלק נרחב מן הנשים, אבל היא לא הפמניזם הרחב. ברוב הפעמים, הגישה של הנשים, סוטה מן העיקר. ברגע שמתעמקים בתוך העניין מגלים כי במציאות, המהפכה איבדה את המטרה אליה יצאה. נשים רצו להרגיש שוויוניות, אז הן החלו לקחת על עצמן הכל. ההשוואה לגברים ריסקה את ייחודיותן, ואת הצרכים המיוחדים להן. הן רוצות להיות גם קרייריסטיות וגם אמהות, גם מאהבות וגם נשואות... גם להתנהג כאישה וגם להתנהג כגבר... גם וגם, זה הצירוף שנהיה. רק שבדרך הן לא חשבו כמה עול גדול הן לוקחות על עצמן. כן, אישה יכולה להיות הכל, אבל האם כדאי לה? אז החיים יהיו מספקים בגיוונם ומאתגרים ביותר, אבל גם קשים יותר. החופש שהתרחב הוסיף עימו כבילה. ואני לא אומרת על עצמי שאין לי את הדחף לקריירה מצליחה, אבל כל עוד אני עדיין לא אמא, אינני יודעת בוודאות איך אשלב בין הסיפוק הקרייריסטי, האמהי והזוגי. אין ספק כי הגבולות בין נשיות לבין גבריות התשטשו, כשגבר ואישה נכנסים לתוך המערכת הזוגית, הציפיות כבר לא כל-כך ברורות כמו פעם, בעיקר בגלל המהפך התודעתי, ולכן נוצר בלבול שמשפיע גם על המערכת הזוגית. המימוש העצמי התרחב והאני-האישי מקבל דומיננטיות מבעבר על חשבון הדומיננטיות של הזוגיות.

seeyou

New member
במציאות, כול "מהפכה" מאבדת את המטרה../images/Emo13.gif

. סקירה קטנה בהיסטוריה תלמד אותנו את האמת הזאת- במילה היסטוריה אני מכיל גם את סיפור הבריא יש פער גדול בין העקרונות אשר הניעו את המהפכה לבין התוצאות אשר הושגו לאחר זמן/מקום נתון. "נשים רצו להרגיש שוויוניות"? לערכתי-בצדק השאלה היא אחרת-האם זה גם אפשרי? Mythical story about, Icarus it shows eternal desire to be free. But absolute freedom is not achievable http://en.wikipedia.org/wiki/Icarus_(mythical) "הנשים החלו לקחת על עצמן הכול. ההשוואה לגברים ריסקה את ייחודיותן, ואת הצרכים המיוחדים להן. הן רוצות להיות גם קרייריסטיות וגם אמהות, גם מאהבות וגם נשואות... גם להתנהג כאישה וגם להתנהג כגבר... גם וגם," מבחינת חוקי המסגרת החברתית אין ספק כי הגבולות בין תפקודם של נשים לבין תפקודם של הגבריות מטושטש מבעבר. האומנם הגבול כול כך מטושטש באופן מוחלט?? ל"טבע" אין כבר מה להגיד? הגולם(האדם) קם על יוצרו(הטבע).?

מלודי6

New member
ברגע שמשווים יש צורך לבסיסים זהים

וברגע שהבסיס אינו זהה, אז היתרונות מתוך השוויון קטנים. זה כמו שתעשה פעולה מתמטית של שני שברים בעלי מכנה שונה, ברגע שאתה רוצה לחבר ביניהם, אתה צריך להשוות בין המכנים. בפמניזם יש משהו דומה, רק שבכדי למצוא את נקודת השוויון הבסיסית, בחלק הראשוני והעיקרי של המהפכה השוו את הנשים לגברים. הבסיס נהיה גברי וכל השוואה אליו נהייתה במונחים גבריים. פה הייתה הטעות לדעתי. טוב לדרוש לזכויות ולשפר תנאים, והשיפור ניכר מהמהפכה במובנים רבים, אבל גם הורע במונחים אחרים. אני לא חושבת שהבסיס צריך לנבוע מתוך ההשוואה לגבר, אלא שיפור תנאים וזכויות צריך לנבוע מתוך הצרכים האישיים, ואם מדובר על נשים, אז מתוך הצרכים נשיים. אני אתן לך דוגמה בענייני גלולות. אין ספק כי אחד מהחידושים המהפכניים שהיו בשנות השישים הוא המצאת הגלולה נגד הריון. לאישה ניתנה היכולת סוף סוף לבחור מה לעשות עם גופה, וחידוש זה מבורך בעיקר. לפני מספר חודשים נתקלתי בכתבה בנושא גלולות. כתבה שלא אהבתי. פורסם שם כי ישנה אפשרות לקחת גלולות כמה חודשים ברצף ובכך למנוע את הוסת החודשית. בתיאור הכתבה הכניסו מושגים של "שיחרור נשי", "הסוף לשיעבוד" ועוד מספר מונחים מוקצנים לטעמי. עכשיו, כיוון שאני מכירה את התופעות הנלוות כי בעבר הייתי תקופה מסויימת בלקיחת גלולות ברצף של מספר חודשים, זה לא תענוג גדול. תופעות הלוואי הנגרמות לגוף עקב העקיפה הטבעית הן תופעות שאינן משחרורת את גוף האישה אלא יותר כובלות אותו. דימומים שעלולים להופיע באמצע בלי יכולת לתכנן, חשק מיני ירוד, יובש באיזור ה... אבל העיקר שדוגלים בשיחרור הגוף הנשי... לא מאמינה בזה. למי הוא טוב? באמת לנשים או בעצם לנוחות הגברים? האם האישה צריכה להפוך לגבר גם בגופה? לא נראה לי. בנוגע לטישטוש הגבולות, לא אמרתי שהטשוש הוא באופן מוחלט, ואינני חושבת כך, אבל הוא התשטש מעבר למה שהיה עד כה. הנה לדוגמה, בטוח שמעת על ה"גבר" שנכנס להריון, ואפילו בפעם השנייה. יש כי יגידו לך כי נשיות היא תכונה נרכשת ולא מולדת, כי זכר שמחקה אישה הוא יותר אישה מאשר אישה שנולדה כנקבה. האדם מטבעו מנסה לחברת ולתרבת את הטבע. הטבע בעיניו הוא משהו נחות יותר, פראי, שיש לשנותו ולהתאים אותו אליו. הטבע מאוד ברור, אבל מי שיוצר את הבילבול זה האדם, בניסיונותיו לשנות ולהתאים את הטבע למטרותיו.

seeyou

New member
את כותבת ממש יפה-לעיניין

" האדם מטבעו מנסה לחברת ולתרבת את הטבע. הטבע בעיניו הוא משהו נחות יותר, פראי, שיש לשנותו ולהתאים אותו אליו. הטבע מאוד ברור, אבל מי שיוצר את הבילבול זה האדם, בניסיונותיו לשנות ולהתאים את הטבע למטרותיו " הטבע "נתן"
יחסי המין עם כול המשמעויות וסיכונים שבו. אילו היה לטבע כוונה שהסקס זה רק לתענוגות היה מצייד את הגברים עם "כלים" מתאימים יותר
לנשים יש יתרון עצום (אם וכאשר נהנות מהסקס) ביחס לגברים. אני משאר שההרגשה של "שיחרור" של הגבר מתגמד לאורגזמה של אישה. אז כפי שציינת:"ברגע שמשווים יש צורך לבסיסים זהים"-זאת אומרת הגוף שלנו ושל הנשים הם שונים -כול אחד לצרכים אחרים.

למעלה