ברגע שמשווים יש צורך לבסיסים זהים
וברגע שהבסיס אינו זהה, אז היתרונות מתוך השוויון קטנים. זה כמו שתעשה פעולה מתמטית של שני שברים בעלי מכנה שונה, ברגע שאתה רוצה לחבר ביניהם, אתה צריך להשוות בין המכנים. בפמניזם יש משהו דומה, רק שבכדי למצוא את נקודת השוויון הבסיסית, בחלק הראשוני והעיקרי של המהפכה השוו את הנשים לגברים. הבסיס נהיה גברי וכל השוואה אליו נהייתה במונחים גבריים. פה הייתה הטעות לדעתי. טוב לדרוש לזכויות ולשפר תנאים, והשיפור ניכר מהמהפכה במובנים רבים, אבל גם הורע במונחים אחרים. אני לא חושבת שהבסיס צריך לנבוע מתוך ההשוואה לגבר, אלא שיפור תנאים וזכויות צריך לנבוע מתוך הצרכים האישיים, ואם מדובר על נשים, אז מתוך הצרכים נשיים. אני אתן לך דוגמה בענייני גלולות. אין ספק כי אחד מהחידושים המהפכניים שהיו בשנות השישים הוא המצאת הגלולה נגד הריון. לאישה ניתנה היכולת סוף סוף לבחור מה לעשות עם גופה, וחידוש זה מבורך בעיקר. לפני מספר חודשים נתקלתי בכתבה בנושא גלולות. כתבה שלא אהבתי. פורסם שם כי ישנה אפשרות לקחת גלולות כמה חודשים ברצף ובכך למנוע את הוסת החודשית. בתיאור הכתבה הכניסו מושגים של "שיחרור נשי", "הסוף לשיעבוד" ועוד מספר מונחים מוקצנים לטעמי. עכשיו, כיוון שאני מכירה את התופעות הנלוות כי בעבר הייתי תקופה מסויימת בלקיחת גלולות ברצף של מספר חודשים, זה לא תענוג גדול. תופעות הלוואי הנגרמות לגוף עקב העקיפה הטבעית הן תופעות שאינן משחרורת את גוף האישה אלא יותר כובלות אותו. דימומים שעלולים להופיע באמצע בלי יכולת לתכנן, חשק מיני ירוד, יובש באיזור ה... אבל העיקר שדוגלים בשיחרור הגוף הנשי... לא מאמינה בזה. למי הוא טוב? באמת לנשים או בעצם לנוחות הגברים? האם האישה צריכה להפוך לגבר גם בגופה? לא נראה לי. בנוגע לטישטוש הגבולות, לא אמרתי שהטשוש הוא באופן מוחלט, ואינני חושבת כך, אבל הוא התשטש מעבר למה שהיה עד כה. הנה לדוגמה, בטוח שמעת על ה"גבר" שנכנס להריון, ואפילו בפעם השנייה. יש כי יגידו לך כי נשיות היא תכונה נרכשת ולא מולדת, כי זכר שמחקה אישה הוא יותר אישה מאשר אישה שנולדה כנקבה. האדם מטבעו מנסה לחברת ולתרבת את הטבע. הטבע בעיניו הוא משהו נחות יותר, פראי, שיש לשנותו ולהתאים אותו אליו. הטבע מאוד ברור, אבל מי שיוצר את הבילבול זה האדם, בניסיונותיו לשנות ולהתאים את הטבע למטרותיו.