משרת Testing ?

גל אדום

New member
משרת Testing ?

עומדת בפני הצעה להתחיל לעבוד בטסטינג של תוכנות, למרות שאני חיפשתי להשתלב במהלך היותי סטודנט דווקא בתיכנות עצמו, כי אני חזק מאוד בתיכנות. זה לא שיש לי כרגע אלטרנטיבות רבות, רק שאני לא רוצה לבזבז את זמני על טסטינג. האם זה עד כדי כך מוסיף לי אחר כשאני מסיים תואר? זה מקנה לי באמת נסיון? כי התחושה הכללית שקיבלתי ממי שאלתי כאילו זה ענין נחות יותר. כבר התמודדתי על משרות תיכנות בחברות הגדולות, אבל בראיון שני נפלתי לצערי. האם עדיף להמשיך לחפש משרה בתיכנות ולא להתפשר על טסט? מה עדיף בעצם? אני לא בטוח שהמיומנות והיכולות שלי יבואו לידי ביטוי בבדיקות של תוכנה, שלא אני קבעתי מה קורה שם בקוד בעצם.

EyalPolo16V

New member
לוקחים מה שיש, גם אני עשיתי ככה

כרגע אני עובד בQA (יותר בענייני חומרה).

galh

New member
למה אתה חושב שאתה "חזק בתכנות"?

מה עדיף? זה תלוי בהמון גורמים. הוצאות מחייה זה אחד מהם. תכנון לעתיד זה עוד גורם. אם אתה רוצה לתכנת, אז עדיף למצוא משרת מתכנת, אבל אם אתה רוצה לאכול משהו בערב, אז עדיף לקחת כל עבודה. נתקלתי בהרבה מקרים של סטודנטים שעבדו ב- QA במהלך הלימודים ועברו לתכנות אחרי סיום התואר. הרבה יותר קל ל"התקבל" לעבודה שאתה כבר עובד וצובר וותק במקום עבודה.

ppl1

New member
שאלות..

השאלה היא האם יש סיכוי להתקבל ישירות לתכנות כשאין ניסיון? ואם נכנסים קודם ל-QA אז אחרי כמה זמן בערך עוברים לתפקיד של פיתוח? תודה

אפרתש

New member
שום דבר לא מובטח

יש לא מעט בוגרים שנכנסים לתפקידי תיכנות בלי נסיון. מאד עוזר אם הם בוגרים מצטיינים ואנשים מוכשרים. יש אנשים שנשארים בתפקידי QA הרבה שנים, וגם נהנים מזה. בתוך QA יש הרבה תפקידים. חלקם מרתקים, מאתגרים, מתגמלים. חלקם גם משעממים, ואנשים נשארים בהם בלית ברירה. בדרך כלל אין שום הבטחה שאחרי QA תעבור לתפקידי פיתוח.

galh

New member
סיכוי קלוש, לדעתי.

למה להשקיע בהכשרה של בנאדם אם אפשר למצוא בעל נסיון? ועם משקיעים עוד קצת זמן אז גם עם נסיון בתחום מאוד צר. אני מניח שלעבור מ- QA לפיתוח תלוי בחברה, בבנאדם, בסוג המשרה ועוד. כנראה שפרק הזמן ינוע בין שנה לשנתיים (סתם הערכה שלי, מבוססת על כלום
).

גל אדום

New member
גם לדעתי

בחברות יש איזשהו אידיאל שהם מעדיפים לקחת מישהו שהתחיל מלמטה, שעבד במחלקה ההיא ועבר למחלקה בדרגה גבוהה יותר וכן הלאה. מישהו שעבר תהליך מסויים והכיר את החברה מהתחתית. ראיתי זאת בעבודה קודמת שלי כיצד קודמו אנשים שהחלו מסתם עבודה בתמיכה.

גל אדום

New member
מסכים ../images/Emo45.gif

ואני בהחלט רוצה לאכול משהו בערב, אחרי שכל היום הסתכלתי בקודים.
יש לי עוד שנה וחצי לימודים, כך שאני מניח שרכישת הנסיון תהיה כדאית בסופו של דבר. אני פשוט חושש להיתקע במקום הזה של QA.

galh

New member
אם אתה חושש, אז תעשה משהו.

אתה יכול לנצל את הזמן החופשי ללמוד תכנות בצורה מעמיקה. תבחר נושא שמעניין אותך (הצפנה, וידאו, גרפיקה, תקשורת וכו'), תלמד אותו, תכתוב תוכניות לבד או שתמצא פרוייקט קוד פתוח בנושא ותתרום לו. אגב, גם ב- QA יש אפשר לתכנת. אפשר לדוגמא לכתוב תוכניות עזר לאוטומציה של בדיקות.

goli29

New member
אני

התחלתי בQA והיום אני מפתח באותה חברה. כמוני היה מישהו שהחל ב QA (יותר מאוחר) והיום הוא בפיתוח בחברה אחרת. ועוד אחד שהיה ב QA ועבר לפיתוח חומרה. הכניסה דרך QA היא לתקוע רגל בדלת. כרגע אין לך הרבה אופציות, אז אולי תחשוב על זה.

למעלה