משרות לאמהות

משרות לאמהות

האם יש דבר כזה?
לא בתעשייה הביטחונית.
הכוונה למשרות לנשים (ותכלס גם לגברים) שלא רוצות לעבוד עד שבע כל יום אלא לראות את הילדים מדי פעם.

לבחורה עם תואר שני בהנדסת חשמל, עם ראש על הכתפיים.
התמחויות בעיבוד אותות ותקשורת.
(לא אני. למרות שגם אני מתאימה לתיאור, חוץ מהקטע של האמא)
אשמח אם יש רעיונות, בינתיים המראיינים אומרים בעיקר דברים כמו "זו לא עבודה שמתאימה לאמהות, עובדים פה הרבה"...

vinney

Well-known member
שתקליט מראיין אחד כזה ותזנבר אותו

למה מה, אבהות לא צריכים לראות ילדים? מה זה השטויות האלה?
&nbsp
בפועל בכל מקום שעבדתי בו היו אמהות, וכולן ראו את הילדים שלהן, ואיכשהו גם הצליחו לעשות את העבודה שלהן.
&nbsp
&nbsp

אני לא חושבת שהכוונה רעה...

מקום שעובדים בו מתשע עד שבע בערב, באמת כנראה לא מתאים לה.
אני יודעת שזה לא חוקי להגיד את זה, אבל אם זו האמת כנראה עדיף לדעת מראש.

vinney

Well-known member
לא נתקלתי עדיין במראיין שיגיד שלא עובדים אצלם הרבה....

user32

Well-known member
מנהל
זה לא לא חוקי להגיד את זה

החוק לא אוסר להגיד שום דבר. החוק אוסר אפליה על רקעים שונים. אם המראיין מזהיר שזו משרה שלא מתאימה לאמהות ומקבל אותה לעבודה בכל זאת אז אין שום בעיה.
אם המראיין אומר את זה ודוחה את המועמדות שלה אז היא יכולה לתבוע והמראיין יצטרך להוכיח שסיבת הדחיה היא לא אפליה (חובת ההוכחה עליו). אם למשל הוא ישכנע את בית המשפט שהיא נכשלה בראיון המקצועי וזאת הסיבה לפסילה שלה אז הוא יכול לנצח.

doutsh

New member
הכוונה (אולי) לא רעה, אבל היא בהחלט שובניסטית

כמו שאמרו, אני בטוח שהוא לא אומר לגברים "המשרה הזו לא מתאימה לאבות כי עובדים פה הרבה שעות".
זה לגיטימי להגיד שמדובר בחברה בה מקובל לעבוד הרבה שעות, זה לא לגיטימי לקשר את זה לאמהות.
אני בכלל לא מדבר על העניין החוקי, אלא החברתי.
אני גם אשמח לקבל הדז-אפ שמדובר במקום עם שעות לא שגרתיות, ואני לא הורה.
&nbsp
אני יודע שזו לא היתה כוונתך, אבל תגובות מבינות ומכילות כאלה מנציחות את חוסר הסימטריה הקיים.

vinney

Well-known member

ipv6

Member
יש משרות לחרדיות

שעובדים בהן כמות שעות קטנה יחסית ומסיימים מוקדם, אבל השכר שם באמת נמוך.
משרה חלקית זאת אופציה.
או מקומות שידועים כ-איזי נניח תעשיות בטחוניות, בנקים, חברות ביטוח. יש לדברים האלה מחיר..זה מקומות שעלולים להיות רקובים מבחינה טכנולוגית.

9 עד 7 זה לא מעט אבל לא חריג בצורה קיצונית. אני חושב שדיי קשה למצוא חברות שאפשר לעבוד בהן באופן קבוע פחות מ9 שעות. מכיר חבר'ה שיצרו מציאות שהם עובדים מעט בעזרת הספק מאד גבוהה ותק ומעמד בחברה. אבל זה הגיע אחרי כמה שנים.

למען האנקדוטה, יצא לי להתראיין במקום שהצהיר במפורש ש11 שעות זה המינימום אצלהם.. בכללי ממה שנתקלתי, המקומות הרציניים בד"כ נוטים לעשות תיאום ציפיות כדי להגיע למצב שמועמד חותם ומתאכזב.

מעט מאד עובדים עד 7 כל יום...

בחברות הגדולות, את תמצאי שהמשרדים די ריקים בשעה 6.
אצלנו יש עובדים שמגיעים מוקדם, ויוצאים ב4. (ואז הורה אחד אחראי על הילדים בבוקר, והורה אחר - אחהצ).
יש אנשים שיוצאים ב4, ואז עובדים מהבית עוד איזה שעה או שעתיים בערב, אחרי שהילדים ישנים. או משלימים בשישי בבוקר.

הצעה שלי - לחפש בעיקר בחברות הגדולות.

user32

Well-known member
מנהל
זה נכון אבל

בחברות החומרה ופיתוח שבבים גיליתי שעובדים הרבה יותר שעות. יש לי ידידה מהנדסת VLSI באינטל שמגיעה הביתה מאוחר ואחרי שהילדים הולכים לישון (אם לארבעה) היא ממשיכה לעבוד עד השעות הקטנות של הלילה.
גם גיסי, דוקטור בהנדסת אלקטרוניקה ואב ל3 עבד במרוול בעיבוד אותות ועבד 10-12 שעות ביום כסטנדרט ועזב אחרי כמה חודשים חזרה לאקדמיה.
הניחוש שלי הוא שזה בגלל המצב בשוק האלקטרוניקה והקושי להתנייד בין עבודות. החברות האלה משלמות משכורות מאוד גבוהות אבל מצד שני ידן על העליונה ומי שלא מתאים לו מוזמן לעזוב (ואין כל כך לאן...).

ipv6

Member
בחברות הגדולות יש באמת תרבות עבודה מהבית

אבל לא יודע אם אפשר להגיד משהו על תחום שלם ודיי גדול כמו VLSI.
בסוף אני מאמין שזה תלוי במקום, בפרויקט, במנהלים, בדינמיקה בצוות.

zaske

New member
אז כמה שעות היא ישנה?

גם אצלי במשפוחה המהנדס חומרה טחן שעות חבל"ז...

אפשר לראות זאת לפי הפקקים

ביציאה מהאיזורים ההיטקיים.
אני עובד בהר חוצבים ואחרי שש אין כמעט תנועה החוצה. העומסים הם בין 4 ל-6. אחרי שבע הרחוב די שומם.

Lhuna1

New member
אז למה בעצם לפסול את התעשיה הבטחונית?

ממה ששמעתי יש שם מקומות עם שעות נוחות מאוד.
מצטרפת גם להמלצה לנסות בחברות גדולות, למרות שזו הכללה כמובן ותלוי מאוד במקום הספציפי, אני עבדתי בחברה כזאת והייתי יוצאת הביתה אחרי 9 שעות תמיד.

דייהטסו

New member
אצלנו בחברה

מתוך 10 עובדים 3 הן אמהות לילדים קטנים, חלקן מוגדרות 100 אחוז משרה וחלקן קצת פחות, הן מגיעות מוקדם יחסית ויוצאות בסביבות 4.

למעלה