משרד תיווך

alonad

New member
משרד תיווך

פניתי למשרד תיווך על מנת שאבי ירכוש מגרש ליד ביתי התקשרתי עם המשרד ושאלתי אם מגרש זה קיים במאגר אמרו לי שכן וביקשו שאבי יכנס אליהם אמרתי שכרגע הוא בעבודה הסוכן אמר שהוא יבוא אלי לראות את המגרש הסוכן בא לביתי וראה את המגרש אמר שכן הוא יכול לסדר את המגרש וביקש למלא פרטים מילאנו את הפרטים המזהים שלי חתמתי וסעיף 9 נשאר ריק לאחר מכן אמר הסוכן שאין בבעלותו כרגע את המגרש הספציפי הזה אך יש לו מגרשים אחרים טובים הסברתי שאבי מעונין רק במגרש זה מכיוון שרוצה לגור לידי ברצוני לציין שעל הטופס ביקשתי שיכתוב שהמגרש מיועד לאבי . ברצוני לציין שביקשתי שעל הטופס יהיה רשום שהמגרש מיועד לאבי מטעמי הגינות. הסוכן אמר שיחזור אלי עם פרטי המגרש ויצא מביתי בלי שהשאיר לי ההעתק טופס וזאת מכיוון שלא צוין שום נכס על הטופס מלבד הסימון מגרש. משראיתי שהסוכן לא מצליח לבצע עיסקה ואין לו שום פרט חדש על המגרש אבי פנה למגרש אחר לגמרי באופן עצמאי לגמרי ושכנע אותי לרכוש את המגרש מתברר שמגרש זה היה במאגר הנכסים של המשרד . באופן אקראי יצר המשרד קשר עם בעל המגרש בשביל לקוח אחר בעל המגרש אמר שמכר שלושה מבין ארבעת המגרשים שבבעלותו לשלוש אנשים בני משפחה שבינהם אני הסוכן אמר שאני חתומה אצלו על המגרשים .והוסיף בסעיף 9 תאריך גוש וחלקה ,בטבלה יש מקום לחתימה שראיתי את המגרש אין אני חתומה שם כי לא ראיתי שום נכס אלא הראיתי נכס . בעל המגרש אמר שהוא מכר ותיק שלנו ואף אחד במשרד לא יצר עימו קשר בנוגע ללקוחות אלא.הסוכן התקשר אלי וביקש עמלת תיווך על 3 מגרשים אמרתי את גירסתי ושאיני יודעת על מה הוא מדבר הוא טען שאני חתומה אצלו על מגרשים אלו שאלתי איזה מספר חלקה ובדקתי בחוזה הרכישה בכלל מספר אחר לגמריהסברתי לו שלא יכול להיות גם המספרים לא נכונים וגם מעולם לא ראיתי נכס באמצעותו.תשובתו היתה באופן חד משמעי כל מגרש שההיית רוכשת ושנמצא במאגר הנכסים החתומים גם ללא בלעדיות יחייב אותך בדמי תיווך זה החוק למרות שאיש מבין שלושתינו לא חתם על מגרשים אלו.כמובן שלא שילמתי והוא תבע אותי בפסק דין מקוצר מה דעתך בנושא ומה אפשר לעשות?

לרוץ לעו"ד

יש לך 30 ימים להגיש בקשת רשות להתגונן + תצהיר. קשה לענות לך כאן. הפרטים שמסרת לא ממש ברורים ובכל מקרה צריך לראות את המסמכים עליהם מתבססת התביעה כדי לתת ייעוץ, אפילו אם מדובר בייעוץ ראשוני.

תוספת

קודם כל עורכת דין ניסן צודקת בהמלצתה לרוץ מהר לעורך דין וכי קשהנ ליעץ כך. אוסיף רק, שעפ"י חוק על מנת שמתווך יהיה זכאי לדמי תיווך הוא צריך לא רק להראות את הנכס אלא גם להביא לחתימת ההסכם. כבר קימים פסקי דין שבהם נדחתה תביעת מתווכים אשר מסרו את כתובת הנכס למתעניין אך לא עשו מעבר לכך וכעבור זמן העיסקה נחתמה ללא מעורבותם. בחוק המתווכים קבועים תנאים שבהתקיימם יהיה זכאי המתווך לדמי תיווך. אחד התנאים החשובים הוא - שעל המתווך היה הגורם היעיל שהביא את הצדדים להתקשרות החוזית. מקריאת הדברים שלך אני מצליחה להבין שתנאי זה לא התקיים ולכן נראה שיש לך סיבה טובה להתגונן. פני במהירות לעו"ד.

היתה לי טעות הדפסה

אז כדי שיהיה ברור, מה שהיה אמור להיות כתוב זה: אחד התנאים על פיהם תבחן זכותו של המתווך לדמי תיוון הוא - על המתווך להיות הגורם היעיל שהביא את הצדדים להתקשרות החוזית.

u 1000

New member
בחוזי תיווך יש בדרך כלל...

מקום בו רושמים את פרטי הנכס ובצד הנכס יש מקום לחתימת מזמין השירות. כדאי לבדוק האם יש סעיף שכזה בחוזה שלך ואם כן האם חתמת ליד הנכס המדובר. בכל מקרה אני מצטרף להצטרפות של גליה להמלצתה של פלורי לפנות מהר לעו"ד.

alonad

New member
תיווך

לצד פרטי הנכס יש מקום לחתימה אבל לא חתמתי כי מעולם לא ראיתי את הנכס מה דעתך?

u 1000

New member
שאת צריכה עו"ד בשר ודם

שיכין עבורך בקשה לרשות להתגונן. העדר החתימה (במיוחד אם ליד נכסים אחרים חתמת) יכול להיות פרט לטובתך אבל צריך להכין בקשה אמיתית לבית המשפט ולא להסתמך על עצות באינרטנט שמתבססות על מידע חלקי.

alonad

New member
תיווך

יש רק נכס אחד מצוין שלא נרשם בנכחותי ובחוזה הרכישה של הקרקע מצוין מספר חלקה אחר יש לך איזה עורך דין תותח

u 1000

New member
תותח ../images/Emo27.gif

והבנתי לא כך בוחרים עו"ד אלא שואלים חברים ומכרים. אבל אם את רוצה, את יכולה לרשום אזור מגורים ואולי מישהו יחפוץ לשלוח במסרים המלצות על עצמו או על אחרים.

alonad

New member
עורך דין

אני יודעת שלא כך בוחרים וגם יש לי עורך דין אבל אני לא בטוחה שהוא בשר ודם כמו שאתה אומר

alonad

New member
סדר דין מקוצר

עוד שאלה אליך: בקשר לסדר דין מקוצר לאחר שנשלח כתב הגנה + תצהיר האם שופט יכול לתת פסק דין ללא דיון

יש אפשרות תיאורטית בעיקר

בפועל לא ניתקלתי במקרה בו ניתן פס"ד ללא דיון בבקשת הרשות להתגונן תקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד-1984 ======================================== 205 ג) בית המשפט או הרשם יחליט בבקשת הרשות להתגונן על יסוד הבקשה וחקירת המצהיר, ואולם רשאי הוא ליתן רשות להתגונן על יסוד הבקשה בלבד, ורשאי הוא, מטעמים מיוחדים שיירשמו, לדחות בקשת רשות להתגונן על יסוד הבקשה בלבד.

alonad

New member
עורך דין

אני רוצה לציין שגם בעל הקרקע המוכר .גם נגדו הוגש כתב תביעה האם אתם ממליצים לעשות כתב הגנה משותף אצל אותו עורך דין או לקחת כל צד עורך דין אחר?

יכול להיות שבמקרה הזה

יהיה אפשרי שאותו עו"ד ייצג את שני הנתבעים. רק העו"ד, לאחר שיראה את כל החומר וישמע את גירסת שני הנתבעים, יוכל להחליט האם אין מניעה לייצוג שניהם גם יחד.

למעלה