משרד הפנים

אדם פ1

New member
משרד הפנים

האם משרד הפנים מנפיק תעודות המעידות על שינוי שם (בהן מצויין מה היה השם הקודם ולאיזה שם הוא שונה)?

T a m a r l

New member
שינוי שם - מתי?

מה היה השם הישן ? החדש ? מה שם המשפחה? אולי כאן בפורום יוכלו לעזור במציאת הפרטים.

אדם פ1

New member
1949-50

סבי שינה את שמו הפרטי של אבי, בערך בתקופת עלייתם ארצה ב-1949. כשאבי הוציא את תעודת הזהות שלו בגיל 18, הוא ביקש שבתעודת הזהות יירשם שמו החדש ואכן כך נעשה (הוא אף מספר כי בתעודת הזהות הראשונה עוד צויין בסוגריים שמו הקודם). הבעיה היא שבמסמכים מחו"ל הוא עדיין מופיע בשמו הקודם וזה יוצר בעיות.

שנוי שם

לפני מספר שנים הייתי זקוקה לאישור לשנוי שם ושם משפחה שנעשה זמן קצר אחרי קום המדינה. למשרד הפנים לא היו הנתונים האלה. היו להם רק השמות החדשים. במקרה מצאתי בתעודה ישנה את תאריך השנוי ואז מצאתי את האישור להחלפת השמות - שם ישן ושם חדש - בילקוט הפרסומים לאותו תאריך. כשהבאתי את העתק הדף למשרד הפנים הם נתנו לי את האישור המבוקש.

אנא, אל תשליכו אנשים למים העמוקים

מבלי להסביר להם כיצד לשחות שם. אין טעם להפנות לאתר מסוים מבלי לספר אודותיו מעט - מיהו, מהו, מי עומד מאחוריו, כיצד מחפשים בו, מה המגבלות, מה התוצאות וכו'... כך ילמדו גם אלו שלא ייכנסו לאתר (כי יחשבו שהתשובה מופנית רק לשואל). ארנון

Sadetsky

New member
לא יאומן. מצאתי באתר קרובי משפחה!

לא הכרתי את האתר הזה. נכנסתי, הקשתי את שם משפחתנו ועלה שם מעוברת. גל של זיכרון הציף אותי. בילדותי אבי סיפר לי על קרובים שעיברתו את שמם למשהו שלא מצא חן בעיניו. עם השנים הפרט הזה נשכח ממני והנה השם עלה באתר! תודה

למעלה