משרד הפנים

soring

New member
משרד הפנים

האם למישהו יש ניסיון האם ניתן לפנות למשרד הפנים לצורך קבלת פרטים הרשומים של בני משפחה (סבים) שנפטרו לפני כ 20 שנה?

עב

New member
מציעה לך לפנות לגנזך המדינה

או לחברה קדישא במקום בו נקברו בני המשפחה.

ליהיא51

New member
ניתן גם לפנות למשרד הפנים באזור

שבו גרו קרובי המשפחה. הם אמורים להחזיק בארכיון תיקים ישנים. או בכל מקרה, דרכם להגיש את הבקשה להמצאת התיק.

עב

New member
כיצד - תשובה

לחברה קדישא - מרימים טלפון! הניסיון שלי היה פעמיים עם ח"ק בחיפה וענו לי יפה, ברצון ומיד, ללא שאלות ותהיות. נדמה לי שחברות/ים הפורום התנסו עם חברה קדישא במקומות אחרים ולא התאכזבו מהיחס. לגנזך המדינה - תזדקק למספר הזהות של המנוח/ים ולהסברים. אם אין לך מספר זהות תקבל אותו מחברה קדישא. כותבים לגנזך המדינה ומקווים שיש לאותם אנשים תיק ומסמכים. אינני בקיאה בחוק כך שלא ידוע לי מתי מותר להם לשחרר מסמכים. אני ביקשתי נתונים על סבי שנפטר לפני למעלה מ - 50 שנה.

soring

New member
לחברה קדישא קרית ביאליק

פניתי לחברה קדישא בקרית ביאליק. אין להם כל רישום של מספר זהות.לצערי אין לי את מספר הזהות מכל מקור אחר.

חוה3

Member
לגבי ח"ק. אני התקשרתי לא מזמן

לקבל מידע על נפטרת שנתתי את שמה והאיש הנחמד בדק ברשומות וסיפק לי את מספר הזהות שלה.

עב

New member
איזה פרטים אתה מחפש?

א. אפשר לפנות למשרד הפנים ולראות מה תניב הפנייה. ספר אח"כ איך זה עבד כי זה חשוב לחלק או לכל המשתתפות/ים בפורום. ב. כדאי להתקשר שוב לח"ק ולוודא שהסבים קבורים במקום, יתכן שיש שם עובד שמוכן לעזור. הם אמורים לדעת את מספר הזהות של הנקברים.

בכלל אין כל בעיה לפנות בכל סניף

של משרד הפנים ולקבל על המקום ובחינם רישום של אדם אחד.ללא שאלות מיותרות של פקידים.אני לא יודע איך הם מגיבים אם רוצים מהם יותר מאדם אחד(אולי לבוא עם כל החברים-בצחוק) דני

עב

New member
גם רישום על אדם שנפטר?

דני מדובר באנשים שנפטרו לפני 20 שנה. האם אפשר לבקש ממשרד הפנים רישומים על אנשים שנפטרו? תמיד אני לומדת משהו.

כן זה מה שעשיתי לגבי GRUN FARKAS

רק אחרי 6 שנים לפטירתו,אבל מספר השנים לא חשוב כאן. דני

עב

New member
../images/Emo45.gif יפה, תמיד לומדים משהו חדש../images/Emo70.gif

פתאום שמתי לב שאת חוקרת את

משפחת NEUMANN מהונגריה.אימו של FARKAS GRUN היתה CECILIA NEUMANN , זה נודע לי בחודש האחרון.האם ששם הזה אומר לך משהו ? דני

ליהיא51

New member
לדני ולע.ב: יש בידכם טעות. משרד

הפנים מיחשב רק את השנים האחרונות (שכחתי כמה בדיוק). ומי שרוצה ומתענין באנשים שנפרטו מזמן, חיב לגשת (בדוק !) למשרד הפנים באזור מגוריו של הנפטר על מנת להזמין מהארכיון את התיק המדובר.

עב

New member
בסוף נלמד את הפרוצדורה כהלכה

תודה על התיקון. ידוע לך כמה שנים נשמר התיק במשרד הפנים?

עב

New member
לדני

אני תקועה עם משפחת NEUMANN. להלן הדברים הידועים לי: סבא רבא היה ניימן בנימין זאב, נולד ב 1857 ב - Nenince (אז קראו למקום Lukanyene), היום זה בדרום סלובקיה. הוריו היו ניימן סלומון וקליין רוזה. אבא שלי זוכר שהיו לסבא אחים אבל למרבה הצער הוא לא זוכר את שמם. ניימן פרקש (כך קראו לו בהונגרית, פרקש זה זאב) עבר ל Losonc היום לוצ'נץ Lucenec והתחתן עם פרידה כהן. בלוצ'נץ נולדו שני ילדים: וילמה וג'יולא. אח"כ הם עברו ל Kormocbanya היום Kremnica בסלובקיה ושם נולדו עוד שני ילדים - יולן וארטור. באותה עיר היו עוד בני משפחת ניימן ואבי יודע שהם היו קרובים אך אין לו מושג מה הייתה הקרבה. אי שם לפני מלחמת העולם הראשונה או במהלכה הם עברו לבודפשט. ארטור נספה במלחמת העולם הראשונה. ניימן פרקש נפטר ב - 1933 ומקום מנוחתו בבודפשט בבית העלמין הניאולוגי ברחוב Kozma. ג'יולא שינה שמו ל Nemes ועבר לפלשוץ בסלובקיה. נספה במלחמת העולם השניה. יולן היא סבתי אף היא נספתה. אבי זוכר שקיבל גלויות אחרי המלחמה מקרובה ממשפחת ניימן בקרמניצה אולם הקשר ביניהם נותק. בקרמניצה מצאתי בבית העלמין את מצבתה של לאה בת יעקב ניימן שנפטרה בשנת תרע"א. זה כל המידע שיש לי על משפחה זאת ולא הצלחתי להתקדם "לרוחב" או "לאורך".

ליהיא51

New member
תיקים פיזית - נשמרים הרבה שנים.

ההבדל רק מתיקים שהוכנסו למיחשוב, לבין תיקים ישנים שבארכיון.

למעלה