לדני
אני תקועה עם משפחת NEUMANN. להלן הדברים הידועים לי: סבא רבא היה ניימן בנימין זאב, נולד ב 1857 ב - Nenince (אז קראו למקום Lukanyene), היום זה בדרום סלובקיה. הוריו היו ניימן סלומון וקליין רוזה. אבא שלי זוכר שהיו לסבא אחים אבל למרבה הצער הוא לא זוכר את שמם. ניימן פרקש (כך קראו לו בהונגרית, פרקש זה זאב) עבר ל Losonc היום לוצ'נץ Lucenec והתחתן עם פרידה כהן. בלוצ'נץ נולדו שני ילדים: וילמה וג'יולא. אח"כ הם עברו ל Kormocbanya היום Kremnica בסלובקיה ושם נולדו עוד שני ילדים - יולן וארטור. באותה עיר היו עוד בני משפחת ניימן ואבי יודע שהם היו קרובים אך אין לו מושג מה הייתה הקרבה. אי שם לפני מלחמת העולם הראשונה או במהלכה הם עברו לבודפשט. ארטור נספה במלחמת העולם הראשונה. ניימן פרקש נפטר ב - 1933 ומקום מנוחתו בבודפשט בבית העלמין הניאולוגי ברחוב Kozma. ג'יולא שינה שמו ל Nemes ועבר לפלשוץ בסלובקיה. נספה במלחמת העולם השניה. יולן היא סבתי אף היא נספתה. אבי זוכר שקיבל גלויות אחרי המלחמה מקרובה ממשפחת ניימן בקרמניצה אולם הקשר ביניהם נותק. בקרמניצה מצאתי בבית העלמין את מצבתה של לאה בת יעקב ניימן שנפטרה בשנת תרע"א. זה כל המידע שיש לי על משפחה זאת ולא הצלחתי להתקדם "לרוחב" או "לאורך".