משרד בבית

זהב 21

New member
משרד בבית

שלום, פתחתי משרד בבית לאחרונה, ואני מקבלת בו לקוחות לאחר קביעת פגישה מראש. חדר המשרד ממוקם בקיר הצפון-מזרחי של הדירה, והכניסה אליו נעשית דרך חדר נוסף פתוח. רציתי לדעת מהו המיקום והכיוון הטוב ביותר לי לשבת במשרד להצלחה בקריירה וכספים עבורי, ובאיזה כיוון עדיף לי לשבת. תאריך לידה : 21.2.1971 שעה : 8:10 בבוקר. דלת הכניסה למשרד/לדירה ממוקמת ב- דרום. כרגע אני יושבת עם הגב לכיוון צפון, ופנים - כלפיי דלת הכניסה לבית (דרום). מאחוריי הגב שלי יש תריסים + זכוכית + וילון לבן, ומהחלון רואים עץ גבוה ומקסים (זו צמיחה לא ?). כלומר, הלקוחות יושבים מולי עם הפנים לכיוון צפון ומאחוריי הגב שלי רואים את העץ... בצד מערב (של המשרד+הדירה) יש שירותים ואמבטיה... (אני מקפידה על מכסה אסלה למטה ודלת סגורה...) אשמח לקבל עזרה.

בוקר טוב

עץ בצפון...עלול להחליש את הקריירה.השאלה היא באיזה מרחק מקירות הבית הוא נמצא.מעבר לכך, מה כמות האור במשרד שלך? מה גודלו? סגירה מכסה האסלה היא יותר עניין אסטתי...לא הייתי קוראת לזה ממש פאנג שוי למרות שהמהלצה הזו כמעט תמיד ראשונה כשמדברים על פאנג שוי. כדי לעשות פאנג שוי למשרד שלך, עליך גם להתרכז בכניסה לבית/משרד. כיוון הישיבה שלך הוא נתון שיש לבדוק לאור האפשרויות. האם יש עוד אפשרויות לישיבה בחדר/משרד שלך? מה יש במזרח?

זהב 21

New member
תשובות

1. העץ בצפון (הנוף מהמרפסת שמאחוריי..) ממוקם די קרוב לבנין (הענפים במרחק 2 מטר מהחלון, הגזע נמצא במרחק 6-7 מטר. 2. הגודל של המשרד (לשעבר סלון) הוא 3 מ' (קיר צפוני) על 5.5 מ' (קיר מזרחי ומערבי) 3. יש הרבה אור במשרד, כי כל הקיר הצפוני במשרד הוא ויטרינה מזכוכית. בקיר המזרחי, נמצאות תעודות המקצוע שלי, מדפסת, פקס, מחשב וטלפון, ובהמשך הקיר, יש ספריה מעץ עם קלסרים בצבע לבן. יש לי 2 אופציות (פיזית) לכיוון ישיבה : 1. המצב כיום - גב לצפון, פנים לדרום ולדלת הכניסה למשרד. כשהלקוחות יושבים, הם עם כיוון הפנים - לצפון. 2. גב למזרח, פנים למערב - החסרון : קשה לראות את דלת הכניסה למשרד (אבל לקוחות לא מגיעים ללא פגישה מראש, ואני פותחת להם את הדלת תמיד). חסרון נוסף - במערב יש את השירותים... אז הפנים שלי לכיוון דלת השירותים הלקוחות יושבים עם הפנים למזרח וגב למערב (שירותים) אז באיזה כיוון הכי טוב לי לשבת ? כדי שיהיו לי לקוחות ופרנסה ? (ת. לידה 21.2.1971, שעה 8:10 בוקר) המון תודה 3. הכניסה למשרד בעייתית - יש מבואה חשוכה.

זהב 21

New member
תוספת בנוגע לעץ ממול

הוא לא בשטח הבנין שלי - אז אי אפשר לנגוע בו... אבל, אם תחליטי שהוא מחליש לי את הקריירה (שרק התחילה לפני חודש..), אז אולי כדאי לשים וילון אטום דרכו לא יראו את העץ ? (כרגע יש וילון לבן שקוף). אה, והכי חשוב שכחתי לציין - שיש לי מפל מים קטן בפינה הצפון-מערבית של המשרד (ליד השרותים), האם זה בסדר ? או להזיז אותו ?

כן, הזיזי את המפל מהמשרד כרגע

יש לך מיסוד המים די והותר... אם הצפון אכן מדויק (עם מצפן) הרי שכניסה שלך אינה דרומית אלא דרומית מערבית. שימי לב, דיוק בכיוונים יכול לשנות את התמונה מקצה לקצה. מבואה חשוכה מאוווווד תקשה על הפעילות שלך...לדעתי עליך לטפל בזה עוד היום. ישיבה עם הפנים לכיוון הדלת עוזרת לך להתמודד עם מהלכים שמתרחשים בחיים. זה לא קשור לפתיחת הדלת ללקוחות... מיקום השירותים בביתך מאוד משמעותי...האם טיפלת בהם מבחינת הפנג שוי? לסיום, מאחר ואינני נמצאת במשרדך, אינני מקבלת החלטות עבורך אלא עוזרת לך (ממש מעט) לעשות דברים לעצמך.אני לא יושבת מול מחשב ומחליטה מה אנשים צריכים לעשות כדי להביא לחייהם הצלחה ושגשוג. מכאן, מהמקום שלי, אני יכולה לתת כיווני חשיבה ועשייה מסוימים. את ההחלטות את/הם מקבלת/ים ומבצעת/ים. כדי לעשות את זה עבורך וביחד איתך, אני צריכה להיות בשטח עצמו כי יש דברים שמי שאינו איש מקצוע, לא יודע להסתכל עליהם... זה הרבה מעבר לכיווני ישיבה, תאריכי לידה או צבעים לקירות... בהצלחה

זהב 21

New member
סליחה, אבל לא הבנתי

מה לעשות עם העץ שמאחוריי - בצפון ? האם להחליף לוילון אטום שלא יראו את העץ ? מה לעשות עם מבואה חשוכה ? נכון, הכניסה לבית ולמשרד היא בדרום מערב. והכי מדאיג אותי - מה לעשות עם השירותים במערב - פרט לדלת ומכסה אסלה סגורים ?

אמרת שאין מה לעשות על העץ...

לא כדאי לתלות וילון אטום, הוא יחסום הכל לגמרי. כדי לדעת מה לעשות (בכל מקום/מרחב) יש לבחון את המצב הקיים. מה מדאיג אותך בשירותים במערב יותר משירותים במיקום אחר?

זהב 21

New member
תודה. בענין העץ והוילון..זה רק בגלל

שאמרת לי שהעץ בצפון חוסם את הקריירה. אז חשבתי על "פתרון" יצירתי לשים וילון אטום... אני מודאגת בגלל השירותים, מכוון שהשולחן שבו אני יושבת ומקבלת לידו לקוחות (בצפון) נמצא כ- 2 מטר מדלת השירותים (במערב)... ושאלת אותי האם עשיתי "תיקונים" בשירותים... אז חשבתי שזה חשוב.

למעלה