משק בעליה?!

Mariasha

New member
משק בעליה?!

כרגע אני עובדת, אך אינני מרוצה (בואו נגיד שאני מקבלת פחות ממינימום, עבור עבודה מקצועית בתחום המחקר. אני גם לומדת לתואר שני. בטכניון). אני לא בוכה, אבל אני כל הזמן מחפשת משהו אחר. לצערי הרב, אפילו אין לאן לשלוח CV... אבל מה שהתחיל להרגיז אותי (ואני מרגישה ממש רע עם עצמי עקב זה), זה אנשים ללא השכלה אקדמאית (למרות שאפשר להיות מומחה גדול גם ללא שום השכלה), ללא מקצועיות יוצאת דופן, לא חכמים במיוחד ולא ממש מומחים בתחום עבודתם, אבל העובדים במשרות מאד טובות ומקבלים משכורות עתק!!! מה שמרגיז עוד יותר, זה לשמוע מאנשים כאלה, שיש עבודה בשוק, שהמשק בעליה, וכו'. ושאני פשוט לא מחפשת טוב. ואני מרגישה כ"כ רע שאני מרגישה ככה...

orom

New member
אולי...???

כשאת אומרת יש אנשים פחות משכילים עם משכורת טובה את מסתכלת על חלק מהאוכ' תסתכלי על כל אותם האנשים שלמדו תואר ראשון ושני ולא מוצאים עבודה למעלה משנה אפילו לא עבודה בשכר מינימום או פחות מזה. ואת זה שאומרים שהמשק בעלייה שומעים בכל סוף שנה- ישראלית או אזרחית- כחלק מהסיכומים. אבל- האם את יכולה לעבוד היום משרה מלאה? יש תחומים שצריכים "תקופת הבשלה" במיוחד בתחומי המחקר. תחומים שצריך להתחיל בהם כעוזרת מחקר או כעובדת מעבדה ולאט לאט להתקדם ולעשות תואר שלישי כי בלעדיו קשה קשה בתחומים האלה. ויש תחומים שבהם נראה מבחוץ שהתנאים הפיזיים טובים אבל מה עם התפתחות מקצועית- אין טוב בלי רע ולעיתים הדשא של השכן נראה ירוק יותר.

Mariasha

New member
הדשא של שכן לא ירוק יותר

את צודקת. אבל כאשר אני אומרת את זה, אני שוקלת את כל האפשרויות. אני יודעת שיש אנשים עם השכלה מאד גבוהה שלא מוצאים עבודה, ועל זה בדיוק אני מדברת: איך זה קורה שאנשים משכילים ומקצועיים יושבים בבית?! (אני לא מדברת על עצמי, אני לא חושבת על עצמי כעל מקצועית או משכילה מדי). ואלה שפחות טובים עובדים?! זו בדיוק הנקודה שלי. אני יכולתי לעבוד במשרה מלאה - לו מצאתי עבודה כזאת, אני עובדת כמעט משרה מלאה בנוסף ללימודים בכל מקרה. אני עובדת עכשיו כעוזרת מחקר, ולא הייתה לי שום בעיה לעבוד כעוזרת מחקר במקום אחר. אני גם יכולה לעבוד בתחומים רבים אחרים, לא רק במחקר. בנוסף לכל, במהלך התואר שלי היה לי די הרבה סטאג', שבצעתי אותו בחינם. אני לא מתלוננת, אני לומדת. וגם לי אין אפשרות להתפתחות במקום העבודה הנוכחי שלי - אז עד כמה יכול להיות ירוק הדשא של השכן?!

orom

New member
ואני דווקא שמעתי

מכאלה שלא עשו תואר אקדמאי כי לא יכלו לעשות מכל מיני סיבות ותמיד אומרים" ככל שלומדים יותר עובדים פחות קשה ומקבלים יותר כסף". תמיד נראה וזה הטבע האנושי לראות שלאחר יש יותר שלאחר אין צרות קריטיות כמו לנו. אבל תראי את חצי הכוס המלאה- יש לך תואר, את עובדת, לא מעט עובדים מעוניינים לעסוק במחקר אולם לא מקבלים אותם, עשית סטאג' בחינם. אז נכון לא הרבה מושלם אבל כן השגת הרבה דברים.

Mariasha

New member
את צודקת ב-100%!!!

זו סתם הייתה קריזה של כמה דקות... אני מודה לכל הכוחות העליונים שיש לי את מה שיש.

סמיאגול

New member
מי שלא משכיל ומקבל הרבה כסף

הוא לא בעל כישורים רבים יותר אלא בעל קשרים רבים יותר. כנראה שמזה אין לך הרבה ולצערי גם לי לא.

Mariasha

New member
על פרוטקציה ועוד...

התקשרתי פעם לחברת כ"א גדולה, העוסקת בגיוס אנשי מדע ורפואה. שאלתי, מה צריך על מנת למצוא עבודה כרשם תרופות. מה אתם חושבים הייתה תגובת היועצת?! -"הרבה פרוטקציה"...

למעלה