משק בית

• פותח הנושא krn
  • פורסם בתאריך

krn

New member
משק בית

שאלה! איזה כלים אתן שמות במטבח של משק בית. גרוטאות (כלים אמיתיים) או רק צעצועים או השילוב של שניהם? אשמח אם תספרו לי גם את העיקרון שעומד מאחורי ההחלטה! תודה KEREN

מרכז משק הבית בגן הילדים

הציוד במרכז זה צריך להיות דומה ככל האפשר לציוד הנמצא בבית. במטבח של המרכז בגן שלי אני מכניסה כלי מטבח מפלסטיק (יש לקנות צלחות וכוסות "אמיתיים" מפלסטיק), ואני גם מוסיפה סירים קטנים אמיתיים ומחבתות וכו´. מעבר לזה ניתן להוסיף למשק הבית גם סלסלה עם עיתונים, שבועונים. ספרי קריאה ועיון, ספרי ילדים. טלפון + ספר טלפונים + ספר טלפונים (שהכנתי) של ילדי הגן + דפים ועפרון לרישום. פנקס לרישום הודעות. כלי כתיבה. לוח שנה תלוי. תמונות אומנותיות על הקירות. במטבח אני מוסיפה גם ספרי בישול אמיתיים, וגם ספר בישול שילדי הגן מכינים וכותבים. את הדברים מוסיפים ומחדשים כל פעם במהלך השנה, לפי גיל הילדים, לפי התפתחות המשחק ולפי הצרכים שלהם. מקווה שעזרתי מירית

טלגל

New member
../images/Emo140.gifמירית שלום,

קודם כל ברוכה הבאה לפורום שלנו, ותמשיכי להוסיף ולבקר. דבר שני האם את שמה הכל במטבח ביחד עם הבובות, הקוביות, פינת תחפושות וכן הלאה... האם הכל נמצא אצלך ביחד?

משק הבית

מרכז משק הבית בגן שלי מחולק לשני חלקים, למטבח וסלון. אין מחיצה בין שני החלקים - הם נמצאים האחד בסמוך לשני. במטבח יש את המטבח + שולחן וכסאות + הסירים וכלי המטבח. בסלון נמצאים ספות + בובות + ארון בגדים עם תלבושות (תחפושות) וכו´. הקוביות נמצאות במקום אחר בגן. הגן שלי מחולק למרכזים, כשהחלוקה בין המרכזים השונים היא ע"י ארונות המשמשים כמחיצות. מירית

טלגל

New member
שלום לך, ואני עושה הפרדה בין

הפעילות בחצר לזו שבגן. בחצר יש לי צריפונים קטנים ובהם גם פינת מטבח,שם אני שמה "גרוטאות" כלים אמיתיים, כי בכל החצר שלי יש גרוטאות שונות. בגן בפינת מטבח- יש לי שילוב של כלי-מטבח מפלסטיק צלחות כוסות וסכו"ם, וגם קצת כלים אמיתיים סירים מחבתות, מסננת, וכו´. בעיקרון המשחק בתוך הגן הוא חיקוי של החיים האמיתיים, אבל בצורה בטיחותית (מזה הפלסטיק) ותוך הפרדה מהכלים האמיתיים שהם אוכלים בהם. כדי להפריד בין משחק לפעילות של החיים. (כי אחרת למה לא לשחק בזמן האוכל למשל...) העקרון לגרות את הילדים לפעילות ולמשחק, להאכיל את הבובות, להכין מסעדה, ולעשות זאת בצורה שיהיה הכי בטוח לילדים. בחצר יש יותר מקום ומרחב לדברים האמיתיים שסובבים את החיים.

למעלה