משקפת צפרות

בפלח

New member
משקפת צפרות

שלום, אני משתתף חדש בפורום. חיפשתי בדפים פעילים - לא מצאתי התייחסות. אני בודק משקפות ודי קרוב להחלטה. סדר גודל תקציב - מעל $1000. קראתי אתמול המלצות חמות על המשקפת של ניקון - פרמייר LXL - מי מכיר אותה? איך היא בהשוואה לצייז? האם יש המלצה חותכת לגבי הגדלה של 8 לעומת 10? היכן אפשר למצוא את העסקה הטובה ביותר? תודה מראש וכל טיפ נוסף יבורך. בפלח.

יוסי ר1

Active member
לא מכיר את הניקון, אבל אם אתה מוכן

להוציא למעלה מ1000$, לך על הסברובסקי EL 10 42 (או 8 42). זוהי המשקפת הטובה בעולם, אין עוד חדות כמו שלה. אחריה באות הליקה והצייז. אין בארץ, תצטרך להזמין מחו"ל.

Dotterel

New member
קודם כל חשוב לציין ש....

הסברובסקי היא לא אחי טובה באולם למעסה כל משכפת נותנת את הצד החזק שלה כמו הסברובסקי גם ליקה וצייז טובות מעוד עם לא יותר אין ספק בכלל שאלו המישקפות הטובות ביותר מה יותר ומה פחות על זה כבר ניתן ליתבכך ביכוך ארוך.

strix butleri

New member
אם אתה מוכן להוציא אלף דולר

אבל בכ"ז חס על כיסך, הדגם האחרון של צייז זול מהדגמים המקבילים של סווארובסקי ולייקה. ניסיתי את שלושתן במקביל ( תודה לע. שפירא ונ. ישראלי ), ולא הצלחתי לראות הבדלים בחדות התמונה ואיכות הצבעים. החיסרון היחיד של הצייז הוא גודלה, בייחוד בהשוואה ללייקות החדשות. ההבדלים במשקל לא משמעותיים; מבחינת נוחות, לי הסוארובסקי הייתה הכי נוחה ( גם בגלל העדר ה"גשר" המרכזי, וגם בגלל השקעים לאגודלים )- אבל זה כבר עניין אישי ומשתנה מאוד מאדם לאדם. בנוגע להגדלה- לדעתי אין באמת הבדל, במיוחד לא כשמדובר במשקפות ברמה הזו. מצד שני, אם אתה מתכוון לקחת את המשקפת לצפרות בג'ונגלים חשוכים- הגדלה פי 8 תהיה יתרון מכיוון שבהכרח תקבל תמונה בהירה יותר בהשוואה למשקפת בעלת קוטר זהה והגדלה פי 10. אני בחרתי בהגדלה פי 8 גם מכיוון שאני בד"כ מסתובב עם טלסקופ, וגם כי ככל שנכנס יותר אור למשקפת כך אני יכול לצלם דרכה במהירות גבוהה יותר ולקבל תמונות חדות יותר. והעסקה הטובה ביותר- רק בארה"ב- לקנות שם, לוודא שיש אחריות לכל החיים בכל מקום, ולייבא באופן אישי לארץ. כך עוקפים גם את המע"מ וגם את עלות המשלוח. ולבסוף שאלה נוקבת- אתה צפר / מתכוון להיות כזה ? מה, אין לך מה לעשות בחיים ? חשבת על קיפולי נייר ? נגינה על מסור ? קפיצת בייס ? אילוף קרקס פשפשים ? על כל מקרה, שיהיה לך בהצלחה, והזהר מטיפוסים ציניים.

אניא

New member
לא מסכים

לא מסכים עם עליונות הסברובסקי,הסתכלתי כבר אי אילו פעמים דרכן ולי באופן אישי יש צייז 8*42 מהדגמים החדשים, אם קיים הפרש בחדות בעיני הוא לטובת הצייז,אבל בינינו שאף אחד לא ישמע,ברמות האלה ההבדלים האופטיים מאוד קטנים ומה שחשוב באמת שהמשקפת תהיה נוחה לך ביד ושתרגיש איתה "חיבור" טוב, כדאי מאוד להחזיק אותה ביד לפני שאתה קונה, דברים קטנים שלא חשבת עליהם יכולים להיות מעצבנים מאוד. כמובן שעדיף לקנות לא בארץ, תמצא מישהו שחוזר מחו"ל ויביא לך.תחפש בגוגל b&h, adorama שני אתרים טובים. אני מאוד מאוד מרוצה מהצייז ואומר לעצמי תודה שקניתי אותה כל פעם שאני מסתכל דרכה.לגבי 8 או 10 הייתה לי 10 קניתי 8 ככה אני מעדיף, שדה ראייה גדול יותר יותר אור וכו'. איזה כיף לך שאתה קונה משקפת חדשה בהצלחה ותהנה. תגיד חשבת אולי על 32 ולא 42-קומפקטיות וקלות ממש תענוג.

איך לבזבז 1000 דולר בשימחה רבה

זה היבואן בארץ של ליקה אין סיבה לשלם את המחירים האלו http://www.etkes.co.il/Modules/Main/ProductsPage.aspx?cid=449&panelid=378 אם תזמין מפה ותשלח לארץ תשלם 16.5 אחוז מע"מ ועוד כ 12 אחוז מס קניה ודמי שיחרור למניהם עדין מחסוך מאות דולרים ואם הדוד מאמריקה יביא לך אז תחסוך עוד ליקה http://www.bhphotovideo.com/bnh/controller/home?O=productlist&A=details&Q=&sku=211994&is=USA&addedTroughType=categoryNavigation או צייס http://www.bhphotovideo.com/bnh/controller/home?O=productlist&A=details&Q=&sku=371392&is=USA&addedTroughType=categoryNavigation ויש עוד

Benie

New member
כדאי לשקול Pentax

בחירת משקפת מאיכות מעולה היא עניין מורכב ומבלבל. המבחר גדול והשמות הסקסיים של צייס, לייקה סברובסקי וניקון עושים את שלהם. הם משקיעים בבניית התדמית ה-מ-ו-ן כסף שמתבטא במחיר המשקפת. הן אכן משקפות מעולות אבל יש אלטרנטיבות זולות יותר שכדאי לשקול (ואת הכסף הנותר לשים בצד לטלסקופ טוב שהוא ורק הוא הציוד האולטימטיבי לצפר) Pentax היא חברה יפנית עם מסורת ארוכת שנים של פיתוח ויצור מכשור אופטי מעולה, כולל משקפות. יש להם סדרה גדולה של משקפות. הסדרה המקצועית נקראת DCF-SP וכוללת את כל המרכיבים האופייניים למשקפות מעולות: התכנון האופטי מורכב, חלק מהאופטיקה עשויה מזכוכית ED, הגוף ממגנזיום, הציפוי האופטי מאיכות מעולה, מילוי חנקן, ציפוי גומי וכו' וכו' והמחיר בניו-יורק הוא פחות מ-$500. מכאן והלאה - הכל סובייקטיבי. מספר הדעות כמספר דגמי המשקפות. אני רכשתי שתיים כאלה לצפרות (8x43 ו-10x43) לאחר השוואה ארוכה ומפרכת ולא מצטער. צירפתי לינק למאמר. למען הגילוי הנאות: איני קשור בדרך כלשהי ל-Pentax למעט העובדה שאני משתמש בציוד אופטי שלהם למעלה מ-20 שנה. מקווה שעזרתי.

למעלה