משקפי ראייה

sivi massivi

New member
משקפי ראייה ../images/Emo22.gif

בתור משקפופרית (גאה!), יש לי שני זוגות משקפיי ראייה, אחד עם מסגרת מתכת עדינה וכהה ושני - אותו תיאור רק בהיר..
אז מי מכם מרכיב משקפיים?
איזה סיפורים מצחיקים יש לכם שקשורים לנושא?אני אספר את שלי. יום בהיר אחד, לפני בחינה ממש מלחיצה בלטינית (כן, אני יודעת, ביזאר..אבל אני לטינית בנשמה!), חיפשתי את המשקפיים שלי בכל הבית. הפכתי כל רהיט. העפתי את כל הבגדים מהארון ובסוף מה התגלה? שהמשקפיים היו מונחים על ..ראשי.
האם יש לכם דגם חלומות שאתם מפנטזים עליו? (לי יש..משהו ורוד-בהיר שראיתי ברשת..ובאותו לילה חלמתי עליו! באמת באמת!

תיקתק1

New member
ואני עברתי ניתוח לייזר ,ומאוד מרוצה, שנים

הייתי רק עם עדשות מגע. ונפטרתי מהם וכיף היה להסתובב בלי משקפיים. היום אני רק עם משקפי קריאה שקונה בשוק ב10 שקלים. ומשהוא מצחיק- הייתי לא מזמן בבקורת אצל רופא עניים ,והחזקתי ביד את המשקפיים ב10 שקלים הוא הסתכל עליהם ואמר לי ככה -למה את צריכה להשקיע כל כך הרבה כסף במשקפיים אני מציע לך ללכת לסופר פארם ולקנות שם ב150 שקל .את לא צריכה לבזבז כסף. כמובן שהוא היה בשוק ,ולקח אותם לבדיקה תחת המיקרוסקופ שלו ואמר שאין לו מילים. הם טובות ומלוטשות ,והודיע לי שמהיום הוא ימליץ לחולים לקנות בשוק. כך שאני רגועה שזה לא זבל. .

משקפיים

לא לכל אחד מטעים ניתוח אני עברתי ניתוח פזילה בגיל 6 ומאז יש עין אחת שרואה 1 אחוז מתוך 100 לכן צריך לשמור על העין הבריאה בלית ברירה גם היא כבר לא רואה כל כך הגיל את יודעת עושה את שלו. אריאלה

dify

New member
סיפורי משקפיים

טוב, אני עצמי בלי משקפיים אבל הזוגה שלי עם :) והסיפור המשעשע: אחרי שנים רבות עם משקפיים, הזוג שהיה נשבר והיא היתה חייבת ללכת לקנות זוג חדש. הלכתי איתה, ועל הדרך בחנות עשו לה בדיקת ראייה. אנחנו יושבות אצל האופטיקאית, אני מהצד וזוגתי עם כל מיני עדשות על הפנים שלה, וזוגתי מקריאה את מה שהאופטיקאית מבקשת. וכל פעם יש לה טעות, האופטיקאית מחליפה לה עדשה, יש טעות, משנה לה את הצלינדר, יש טעות, משנה פה משנה שם, כל הזמן יש טעויות. ואז האופטיקאית אומרת לה "תורידי רגע את העדשות" ו... זו היתה הפעם היחידה שזוגתי קראה ללא טעויות בכלל!
התברר שהמקום שעשו לה את המשקפיים הקודמות נתנו לה עדשות הרבה מעל מה שהיא היתה צריכה באמת
, ובעצם היום, בעין אחת היא הולכת עם אפס ובעין השניה עם רבע... אגב, בניגוד לאנשים שחולמים על משקפיים, אני לא מבינה, למה מסגרת מתכת פשוטה צריכה לעלות מאות שקלים. זה לא שיש פה איזה עיצוב אדיר, זה באמת בסך הכל חוט מתכת שמחזיק את העדשה (לפעמים אפילו בלי מסגרת, רק מתכות....) למה מסגרות למשקפיים מתחילים ב500+ שח? ואין בכלל אופציה למצוא בפחות מזה (אני לא מדברת על ממותג, ממותג לא מעניין אותי)?

kdr

New member
משקפי קריאה

לפני מספר שנים התקשיתי לקרוא. ניגשתי לחנות לפלצנים "אופטיקה בעזרת השם", בדיקה קצרה העלתה שאני צריך מספר 1.75. המוכר האדיב הציג לי מספר דגמים ונקב במחיר 180 ש"ח, "אבל בדיוק עכשיו יש מבצע 1+1" הוא ציין. כמו אדיוט שילמתי. אחרי מספר ימים מצאתי משקפי קריאה בשוק, 10 ש"ח לזוג בנרתיק קשיח. קניתי מיד 5 זוגות. 1 לכיס, 1 לעבודה, 1 לאוטו,1 לתיק, 1 ליד המיטה. הראשונות נפחו נשמתן אחרי זמן קצר, האלה מהשוק בשימוש כבר 3 שנים לפחות. בדיחה ישנה: למה הישראלים מניחים את משקפי השמש על הראש ? קולטי שמש, שהשתן יהיה חם.

עדגיל

Well-known member
אז ככה: יש לי 9 זוגות משקפיים

כולל 1 לשמש ו-1 לקריאה. המשקפיים בצבעים שונים (סגול מטלי, ירוק בשני גוונים, כתום, ורוד, כחול עם זרועות בצהוב, כחול עם ציורים בלבן + משקף צבעוני לקריאה (אני משתדלת להתאים ללבוש). כולם נקנו במבצעי 1+1 מלבד משקפי השמש - שלכבודם שברתי תוכנית חסכון (2,500 ש"ח), והצרה היא שתמיד אני שוכחת להצטייד בהן....

sivi massivi

New member
איזה אוסף מרהיב עין :p

איזו חברה ייצרה את משקפי ה ראייה?והשמש? אהבתי את הבהירים יותר

עדגיל

Well-known member
../images/Emo51.gif לשאלתך: משקפי השמש הם של מעצב בשם

gai mattiolo, משקפי הראיה העליונים משמאל של ASTOR ITALY, מתחתם סגולות מטליות של TIGER -HAND MADE GERMANY, מתחתם של "קריזה" מאיטליה, לכחולות עם הזרועות בצהוב אין שם. הכתומות העליונים מימין של KACE, הירוקים של EXCLUSIVE EYEWEAR, הכחולות המעוטרות בלבן של "KLIK", ומשקפי הקריאה הם של "סלסה".

kdr

New member
משקפי שמש

מאז שגיליתי את שיטת "פולרואיד", יש גם יצרן בשם הזה, אני לא מסתדר עם אף משקפי שמש. בארץ, מרבית האופטיקאעם לא יודעים בכלל מה זה. אלה שיודעים, מוכרים זוג במחיר התחלתי של 400 ש"ח. בארה"ב, המשקפיים נמכרות בכל "חנות נוחות" בתחנות דלק, גג 12.95$. כל מי שנוסע לארה"ב חוזר עם זוג או שניים. חבר שעובד בכביש (כן, יש גם גברים) אימץ לפני שנים את סוג המשקפיים הזה, לטענתו, 99% מכאבי הראש והעיניים נפסקו.

dify

New member
מה מיוחד בהם?

בעיקרון אני לא הולכת עם משקפי שמש בכלל, אבל חייבת להודות שמשהו בתיאור שלך נשמע מפתה :) אם אני שולחת את אבא שלי לקנות לי כאלו, בארה"ב, מה הוא אמור לבקש מהמוכר ואיך הוא יודע שזה באמת מה שהתכוונתי?

kdr

New member
הכי קל בעולם

הסוד במשקפיים הוא בשם. "קיטוב", רק האור שמגיע ממול נראה, היתר מעומעם עד מוחשך לחלוטין. לדוגמה, כשעומדים ומסתכלים על הים, במשקפי שמש רגילות רואים מראה מבריקה, בפולרואיד רואים את הקרקעית (אם אין זיהום, רואים גם דגיגונים). או, מניחים נייר לבן על לוח השעונים, ללא משקפיים מקוטבות הנייר משתקף בשמשה, עם משקפיים מקוטבות פשוט לא רואים שהוא שם. איך בודקים ? מחזיקים את המשקפיים מול שעון דיגיטלי או טלפון סלולרי (או כל צג בשיטת LCD). מסובבים את המשקפיים ב90 מעלות, אם השעון/טלפון/צג לא נראים, סובבי חזרה והם שוב נראים. במרבית החנויות תמצאי קרטון עם עיגול שקוף בתוכו, סובבי את העיגול מול המשקפיים והאפקט יתגלה. תתחדשי. ספרי לי מתי את קונה, שאקנה מניות של החברה. לרגישים במיוחד, שמשות קדמיות של רכבים בנויות משכבות מודבקות, בחלק מהשמשות ניתן בעזרת המשקפיים לראות את פסי הדבק. לא כולם אוהבים את זה.

יש לי משקפיים

לא יכולה להרשות לעצמי כמה זוגות במקביל בגלל העלות המאוד יקרה שלהם. מרכיבה משקפיים כבר שנים מאז כיתה ב'.. בטח כי הייתי קוראת ספרים בחשיכה..
יש לי בנוסף גם משקפי שמש/ראייה בלעדייהם אני לא יכולה לצאת החוצה. גם בחורף . סיפור מצחיק בטח שיש לי.. כשהייתי נערה למדתי בפנימייה איך שישבנו לאכול ארוחת ערב פתאום אחת העדשות קפצה מהמסגרת ישר לתוך צלחת המרק שהייתי אוכלת, עוד שנים אחר כך היינו צוחקים על זה... סיפור עצוב גם יש.. לפני כשלושה חודשים בערך, ישבתי על הספה לראות טמבלוויזיה ונעצמו עיניי בדיוק אימצנו גור כלבים חמוד, אין לי מושג איך הוא שלף אותם מעל אפי בלי שאשים לב ככה הטלוויזיה מרדימה אותי
וכירסם אותם .. כשהתעוררתי וחיפשתי אותם, ברור שבעזרת הזוג שמש שיש לי, חשכו עיניי ולא מהמשקפיים. אבל שמחתי להתחדש במשקפיים חדשות.

מרכיבה משקפיים ביפוקל עושה

לי את העבודה, לא הצלחתי להתרגל למולטיפוקל, יש לי ליד הטלוויזיה משקפי טלוויזיה (לרחוק) כי בשכיבה לא כל כך פשוט עם הביפוקל. צריכה לעשות שוב בדיקה, נראה לי שגדל המספר, איפה אתם ממליצות? אצל הלפרין? יש בבני ברק סניף נחמד מאוד, אשמח לקבל הצעות.

sivi massivi

New member
אני לא עושה בדיקה ברשתות..

בקטע הזה אני לא מתפשרת. אני הולכת לאחד ספיציפי ששמעתי עליו שבחים רבים (גם מרופא העיניים שלי, וגם ממכרים) אחרי ניתוח, אני מבינה ויודעת שבעיניים - לא משחקים..

נוגה44

New member
יש לי 2 זוגות

אבל לא משתמשת באף אחד מהם אחד לקריאה ושני להסתובב ולקריאה שטחית לא מצליחה להתרגל ומתוסכלת מהאותיות הקטנות

aviramh25

New member
לי יש שני זוגות

בגלל המספר הגבוה המחיר יקר מאוד. לפני חצי שנה נכנסתי לאופטיקנה לבדיקת ראיה ולבדוק אופציה לזוג נוסף. ביקשתי לדעת כמה יעלה לי זוג משקפיים והמוכרת לא ידעה לענות כי המספר שלי כל כך גבוה שלא מופיע בטבלה שלה...

sivi massivi

New member
בגלל זה אני מדירה את רגליי מרשתות

אחרי שנכוותי פעם אחת מרשת, אני הולכת רק לאופטיקאי פרטי. מדובר בעדשות רגילות או מולטי פוקל?

למעלה