משקפיים בצבא

liran610

New member
משקפיים בצבא

אני יודעת שהצבא מממן משקפיים אבל יש אפשרות איכשהו שהצבא יעזור במימון עדשות? אולי יש איזשהו תירוץ לזה שאני צריכה עדשות ולא משקפיים?????

yuv_b

New member
לדעתי לא

אם כבר אז להיפך, עדשות גורמות ליותר בעיות ממשקפיים. אבל אם כבר שואלים - יש אפשרות לקבל 300 ש"ח גם על משקפי שמש אופטיות? או שחייבים איזושהי בעיה בנוסף לקוצר ראייה?

liran610

New member
אוףףףףףף

מה אכפת ךצבא הזה במה אני משתמשת העיקר שאני אראה טוב לא?

iEyal

New member
הצבא ממן עדשות - בערך ../images/Emo4.gif

השבוע היתי אצל אופטיקה הלפרין (ששם אפשר לממש את ה300 שקל מהצבא) ונאמר לי שה-300 שקל הן אכן על המסגרת ואם רוצים מסגרת אחרת אז צריך רק להוסיף את ההפרש עוד נאמר לי בקשר לעדשות שהצבא ממן גם את העדשות אך מדובר בעדשות הבסיסיות ביותר - בלי שום ציפוי או עדשות דקות (לבעלי מספרים גבוהים) וגם במקרה הזה אם רוצים ציפויים וכאלה צריך רק להוסיף את ההפרש וכמובן גם בדיקת עיניים חינם מהצבא.

just_guy

New member
אז ככה, כמעט כולכם טועים:

הצבא כן מממן עדשות - למי שזקוק להן. הולכים לרופא עיניים בצבא, והוא יכול לתת אישור לכך שעם עדשות מגע תראי יותר טוב. ישנם אנשים שעדשות טובות לראייתם מאשר משקפיים (נכון, שעדשות מזיקות, אבל מדובר פה על איכות הראיה). הבעיה היא שלרוב האנשים עדשות לא עדיפות, אבל אם הרופא ייתן לך אישור - שיחקת אותה. בנוסף, כשאני הלכתי לעשות משקפיים דרך הצבא (מאז כבר נטשתי אותם ועברתי לעדשות... :) ), הציעו לי באופטיקה הלפרין להמיר את המשקפיים - בהנחה לעדשות. חוצמיזה שאם תדברי קצת עם מנהל החנות - אני משוכנע שייתנו לך איזושהי הנחה גם בלי הזיכוי למשקפיים, הרבה בעלי עסק מפרגנים לחיילים... זו שיטת המיקוח העיקרית שלי... :) בכל מקרה, כל מה שכתבתי כאן זה מנסיון אישי (גם המימון לעדשות מגע), אז אני בטוח בדברים במאה אחוז. בהצלחה, גיא

liran610

New member
סבבה

אבל איך אני אמורה לשכנע את הרופא שעדיף לי עם עדשות נ.ב (עוד הפניה כדי לצאת חמשוש מוקדם)

just_guy

New member
זה לא ממש תלוי בך -

תלכי לרופא עיניים ותסבירי לו שאת לא רואה כ"כ טוב עם משקפיים באופן כללי, ושבאזרחות - מאד עזרו לך העדשות, ותבקשי שיבדוק אותך... זה לא ממש תלוי בך - דיי תלוי בבדיקה... אני לא חושב שאפשר לתחמן בעניין. אני חושב שבזמנו בדקתי באיזה קריטריונים יש מצב שהרופא יקבל את מה שאת אומרת לו. תרשמי פה, או אליי - באופן פרטי, מה המספרים שלך בעיניים, ובינתיים - אני אבדוק ביום ראשון. אני כבר אודיע לך במשך השבוע...

שדה ראיה

לכי על זה שבמשקפיים השדה ראיה יותר קטן ואת לא רגילה לזה... זה היתרון הרפואי האמיתי של עדשות.

למעלה