משקפות אופטיות

בובי

New member
משקפות אופטיות

אני רוצה לשים עדשות אופטיות במסכה שלי. ראיתי שיש גם באופטיקנה אפשרות לעשות זאת. מישהו יכול לעדכן אותי בקשר למחירים ? תודה

אילוניק

New member
משקפיים אופטיות

זכוכיות של משקפת אופטית הם לא זכוכיות רגילות הם אמורות רק להסדק ולא להתנפץ במקרה של מכה חזקה גם מתחת למים ובעלות יכולת עמידה של לחץ של המים אני לא יודע אם אופתיקנה ערים למצב זה כמו כן יש לעשות בדיקת עיניים ולהזמין מספר אחד יותר קטן כי למים יש השפעה מתקנת על הראיה ולהתאים את העדשה למשקפת נבחרת עד כמה שאני זוכר יש אפשרות לעשות את העדשות אצל עמית מסקוברו אילוניק היפה IHB

המוגז

New member
תיקון טעות

הזכוכית ממנה מייצרים עדשות למסיכות צלילה (אופטיות ורגילות) היא זכוכית מחוסמת והיא אכן עמידה יותר מזכוכית רגילה לגבי יכולת העמידה של הזכוכית בלחצים זה לא מדויק מאחר ועל הזכוכית לא מופעלים לחצים במהלך הצלילה

המוגז

New member
הסבר

ככלל הלחץ האטמוספרי בתוך המסיכה שווה ללחץ הסביבה השוואת הלחצים נעשית בצורה אוטומטית דרך האף במקרים נדירים מתרחשת תופעה הנקראת מעיכת מסיכה שאחת הסיבות שגורמות לה זה חוסר השוואת לחצים בתוך המסיכה במצב זה קורה אחד משניים או שנפח המסיכה קטן (מאחר שהמסיכה מחומר גמיש)ואז נוצר שיוויון לחצים ו\או (גם שילוב בין השניים אפשרי) שהלחץ בתוך המסיכה נשאר נמוך מלחץ הסביבה ואז הצולל מרגיש כאבים בפניו כתוצאה מהפרשי הלחצים -הלחץ בתוך הגוף שווה ללחץ הסביבה והלחץ סביב הפנים נמוך ממנו דבר שיגרום לצולל כאבים שימנעו ממנו להעמיק ובכך להגדיל את הפרשי הלחצים אפשר לנתח את בצורה נוספת כשיש מערכת כמו מסיכה שמורכבת מחלק קשיח וחלק גמיש החלק הגמיש יישא ברוב הנטל והכוחות שיופעלו על הזכוכית יהיו זניחים

גולן בן

New member
תרשה לי לתקן אותך .....

נכון שמשני צידי הזכוכית ישנה השוואת לחצים לכן הצוללן אינו מרגיש בלחץ. אבל על הזכוכית משני צידיה מופעלילם לחצים שאומנם שווים בגודלם אבל (לא מבטלים זה את זה במידה והצוללן השווה לחצים), אבל עדיין פועלים עליה ולכן זה לא מדוייק שלא פועלים על הזכוכית לחצים בכלל. כלן על הזכוכית להיות עמידה מפני "מעיכה" משני צידייה ובגלל זה הזכוכיות האלה מחוסמות. אני לא יבלבל לכם את המוח מה זו פעולת חיסום אבל בגדול זה תהליך שהזכוכית עוברת במהלך ייצורה ובו מחוזק המעטה החיצוני של הזכוכית בצורה משמעותית. לכן ככל שהחיסום יהיה חזק יותר (נגזרת של כמות פחמן) כך עמידתה בפני מעיכה יהיה חזק יותר.

המוגז

New member
תיקון לתיקון

אז ככה לצערי הרב אתה טועה ומטעה כאשר על גוף מוצק פועל לחץ מכל הכיוונים לא יקרה לו כלום לא משנה מה מידת הלחץ אפילו קליפת ביצה לא ניתנת לשבירה (הניסוי הידוע) אם זה נכון מה שאתה אומר כל יצרן מסיכה היה מוסר נתוני עומק מקסימלי למסיכה נתונה לפחות בשביל לכסות את עצמו משפטית מה שלא קורה להבדיל ממארזים למיניהם שם נתון העומק המקסימלי בגלל שאין השוואת לחצים נראה לי שלא הסברתי את עצמי עד הסוף בהודעה הראשונה מקווה שעכשיו הכל ברור

הקרפיון

New member
זכוכית מחוסמת עמידה הרבה יותר

ופחות סביר שתשבר ותשאיר לך שברי זכוכית נעוצים בתוך העין. למשל, בשמשהו נתקל בך עם המיכל שלו, או כשאתה נכנס עם הפרצוף ישר לסלע (קרה לי פעם, כשהסתכלתי, ברגע הלא נכון, על בן הזוג שלי. הוא עצמו כמעט טבע שם, כי הוא כלכך צחק שהמסכה שלו הוצפה לגמרי...) נדמה לי גם שזכוכית מחוסמת אינה יוצרת שברים כלכך חדים כמו זכוכית רגילה, יתרון גדול כשהמסכה נשברת לך על הפנים...

אילוניק

New member
מסכות אופטיות אני חושב

וזו דעתי בלבד בו נשאיר לאופה לאפות לחם ונשאיר בידי בעלי מקצוע את העבודה שזהו תחום התמחותן למיטב דעתי אופטיקנה לא מומחים בעדשות למסכת צלילה מבדיקה באופטיקנה ברחוב אבן גבירול אם אנני טועה עברתי וסתם מתוך סקרנות שאלתי על עדשות למסיכה הם אפילו לא ידעו שיש להוריד מספר שלם בגלל התיקון שיש למים ועל זה לי אין מה להוסיף אני מרכיב משקפיים עם מספר קטן כך שעוד אין צורך במשקפת אופטית אבל אם כן אני אישית לא אקנה באופטיקנה יש פתגם יפה למדתי אותו מהערבי שבחניונס שאומר וזה התרגום תן את הקמח שלך לאופה גם אם יקח חצי מהכמות מהחצי השני יאפה לחם טוב ועל פי אותו עקרון עניים וצלילה לא בדיוק עניין שכייף להסתבך בו בעומק של נניח 25-30 מטר ואני אדע כשאצטרך לאן ללכת אבל איש איש בעניו יעשה אילוניק היפה IHB

yagelfed

New member
עדשות אופטיות

תראה בעקרון זה רעיון טוב, אבל אני מציע לך לנסות לצלול עם עדשות חד פעמיות , עדשות יומיומיות שאחרי שאתה גומר להשתמש איתם אתה זורק אותם אחלה פתרון. זה מה שאני עושה בכל אופן.

פיקסון

New member
לכל יבואן יש מסכות עם עדשות

אבל העדשות הם עם מס ללא דילינדר. לי אישית יש את האידיאה

tom 1

New member
יש עדשות חד-פעמיות עם צילינדר...

אני לא מכיר אישית, אבל חבר טוב שלי משתמש בכאלה... כל מה שאני יודע זה שבבריטניה הן עולות גרושים... ובארץ, בקושי מייבאים אותן... ואם כבר מייבאים, זה יקר בטירוף! (אפילו שאין מס...)

lono

New member
באוקטופוס במסגרת הקורס

אני את שלי עשיתי בעזרתם האדיבה של אוקטופוס במסגרת קורס הצלילה לפני מספר שנים. בחרתי משקפת והתקינו להן עדשות במידה שספקתי להם. - כדי שתברר לגבי עדשות באופטיקנה , העדשות צריכות להיות עמידות במיוחד ולדעתי כדאי לעשות זאת דרך גוף המתעסק בצלילה מאשר בגוף העוסק באופטיקה. - אני מאוד מרוצה מהתוצאה ומן המחיר, תבקש מאוקטופוס שיפנו אותך אל המרכיב שלהם.

הקרפיון

New member
אנחנו הזמנו דרך הרשת

יש חברה (נדמה לי שהולנדית) שמיצרת עדשות אופתיות לפי הזמנה, כולל צילינדר ובי-פוקליות. הם מסוגלים להתאים עדשה פחות או יותר לכל משקפת. לנפוצות שבהן, יש להם כבר את המידות. זוגתי הזמינה עדשות עם צילינדר, והן הגיע תוך כשבועיים. היא טוענת שהם יותר טובות מהעשות של המשקפיים שלה. המחיר לא כלכך זול (ראו באתר), אבל העדשות מצוינות, ולמי שצריך צילינדר, זו האופציה היחידה הידוע לי.

חי בר

New member
באופן כללי יש שלוש אפשרויות

-לצלול עם עדשות מגע למינהן -להחליף את שתי הזכוכיות המקוריות בעדשות אופטיות. מרבית יצרני העדשות מייצרים גם עדשות תואמות למסיכה ולוקח כמה דקות להחליף -להדביק עדשות אופטיות "רגילות" בתוך המסיכה (יש לי הרגשה שזה מה שמציעים באופטיקנה. הייתי ממליץ לך לנסות כמה צלילות עם עדשות מגע חד פעמיות (אם ממילא יש לך, זה הפתרון הכי פשוט וזול). תראה איך אתה מרגיש אחרי הצלילה. אני מכיר כמה חברים שניסו את זה ואמרו שהיה להם יובש מאוד מציק אחרי הצלילות עד כדי כאבים חדים בעין ואחרים שאמרו שאין להם שום בעיה. אם אין לך עדשות חד פעמיות (או שמסיבות כלשהן לא יכול להשתמש) אז אני לא ממליץ לך לצלול עם עדשות. פשוט נדמה לי שהן יחסית יקרות בשביל לאבד אותן בטעות (למשל, אם הסרת/נתלשה לך המסיכה מהפנים, העדשות יכולות לקפוץ החוצה בקלות רבה יותר ממה שאתה מדמיין. לא תמצא אותן יותר במים...) לא הלך האפשרות הזאת? הייתי מנסה להלחיף לעדשות יעודיות.

בחנות דוגית יש עדשות למסכות במלאי

בחנות של דוגית ניתן להרכיב עדשות אופטיות למסכות של מארס. העדשות מחליפות את העדשות הקיימות, ומיוצרות במיוחד למטרה זאת, וכל המספרים במלאי. ולמי שעוד לא שמע, אני כבר בעל אינטרסים בדוגית.

גרזנית

New member
מה המספר?

לי יש זוג עדשות מס 4 כ"א שמתאימות למשקפת אופרה של מארס אם זה מתאים לך תוכל לקבל אותן במחיר סביר... אני אישית צללתי עם אופרה ועדשות אופטיות עד שעברתי לייסיק וכיום אני לא זקוקה לעזרים טקטיים

עקרבנון

New member
עדשות אופטיות, אצל לילו במרינה דיוו

בחנות של לילו ב"מרינה דיוורס" וכן גם בדולפין ריף רכשה ביתי מסכה אופטית כולל כמובן שתי עדשות אופטיות בסכום סביר ככל שזכור לי זה היה בסביבות ה400 ש"ח מסכה + העדשות, השרות על המקום, כלומר זה היה מספר עדשה שהיה להם במלאי ויש הרבה, במידה ואין במלאי זה לוקח כחצי שעה. בפועל עוד היתה הנחה על המחיר לחברי מועדון כך שזה יצא עוד פחות מ400

למעלה