משקל

ishaitaif

New member
משקל

מכרתי אופני SANTACRUZ SUPERLIGTH שלי שהיו במשקל 11.200 ק במטרה להתקדם רכשתי אופני SANTACRUZ BLUR.(יד שניה).. אבל כנראה בגלל אבזור (ברמה לא גבוהה) שקלתי את האופניים והן שוקלות 14.100 ק"ג !!!!!!!!! ממש מדהים כמה ההפרש גדול.. מה גם .. ברכיבה והגשתי כמו לגרור משאית!! בדקתי מספר פעמים שאין בעיות במעצורים או בנאבות.... כלום הכל תקין....השלדה מודל 2003. השאלות: 1. האם המשקל נורמלי לאופניים כאלו ?? 2. האם ניתן החלפה לחלקים איכותיים יותר יש מצב שאני אגיע ל 11.200 ק"ג ? 3. האם לוותר עליהם ? 4.האם קיימם עוד סוג אופניים עם משקלים נמוכים כמו ה SUPERLIGHT של SANTACRUZ ??

14 ק"ג זה משקל לא רע לאופני ש"מ

אני חושב ש"נתפסת" לנושא המשקל יתר על המידה. האופניים שהיו לך היו קלות במיוחד, ולכן אינן מושא להשוואה. מה שחשוב זה אם אתה מרגיש שיפור ברכיבה!

etal2

New member
המשקל הוא בעיקר החלקים

הפרש המשקל בין שלדת ה-blur ל-sl הוא זניח ,רוב רובו של ההבדל הוא במשקל החלקים המורכבים על השלדה. 14 קילו זה ממש כבד בשביל blur ,לא נתת פרוט אבל יש לי רושם שהחלקים עליהם הם ברמה מאוד נמוכה אם הם מגיעים למשקל הזה. אז כן ניתן להחליף חלקים ולהביא את ה-blur למשקל דומה לסופר לייט שהיו לך אבל צריך יהיה להקפיד בבחירת חלקים קלים וזה כמובן יהיה יקר, אם תיתן פרוט חלקים יהיה ניתן ליעץ ממה להתחיל אבל לא בטוח בכלל שזה יצא משתלם. כלל אצבע לחסכני משקל הוא שלהוריד קילו ממשקל האופניים עולה 1000$ ,במקרה שלך כנראה להוריד את הקילו הראשון יעלה הרבה פחות אבל כשתתקרב יותר למשקל היעד תגלה שהמספר הזה די מציאותי. אם ביכולתך לקחת את החלקים שהיו לך על שלדת הסופר לייט ולעביר אותם לשלדה אחרת זה כנראה היה הפתרון הכי משתלם בשבילך.

ishaitaif

New member
בעייה כנראה יותר ממשקל....

ברור שהאבזור אצלי נמוך.. אבל זה לא אמור להגיע באופניים האלו ל 14 ק"ג שכן משקל בסיס של השלדה קל כמעט כמו של שלדה SUPERLIGHT... ובכן לקחתי מחבר שלי אופנים עם אבזור די דומה והם במידה קטנה בשבילי (M) אבל בכל זאת ניסיתי ברכיבה קצרה... להמראת הקושי הטכני ברכיבה (גודל) - הרכיבה הייתה חלקה ונחה ממש בכמו באופני SUPERLIGHT שהיו לי לכן אני חושש שקיימת בעייה אחרת שקשורה אולי בנאבות... בבבדיקה של סיבוב הגלגל הוא לא ממש היה משוחרר וכדי לחזר את הטיעון ברכיבה בירידות אני מרגיש שאני "נעצר" ולא "מתגלגל" כמו באופניים שניסיתי או הקודמות... ייתכן גם שקיימת בעיית חיכוך של הצמיגים בנוסף לנאבות....וכמון שבדקתי את המעצורים שהם משוחררים ואין רעש של חיכוך או מגע "סמוי" רעיונות ???? תודה

etal2

New member
אלו דברים שונים

העלת פה כמה דברים שונים ננסה לטפל בהם אחד אחד. נתחיל מהנבות, תהפוך את האופניים ותבדוק אם הגלגלים מסתובבים חופשי ואחרי שאתה נותן להם תנופה אם הם ממשיכים להסתובב, במידה שלא אז כנראה שצריך לטפל בנבות. אם מדובר על נבות עם מיסבים פתוחים (שימנו בעיקר) אז צריך יכול להיות שלא סגרו אותן במידה הנכונה או שהן צריכות טיפול וגירוז ,אם מדובר על נבות עם מיסבים סגורים אז כנראה שצריך להחליף מיסבים. לגבי מהירות גלגול, בהחלט יכול להיות שהצמיגים יותר אגרסיבים ומהירות הגלגול שלהם איטית יותר ממה שאתה רגיל. בחירת צמיגים עושה הבדל גדול בהתנהגות וההרגשה של האופניים ,יש צמיגים שמיועדים להתגלגל מהר ויש כאלה שנועדו לתת יותר אחיזה ,בדרך כלל זה בא אחד על חשבון השני. אם תכתוב איזה צמיגים אלו אולי אפשר יהיה לתת התייחסות יותר רצינית לנושא. ולבסוף המשקל , מה כוונתך "אבל זה לא אמור להגיע באופניים האלו ל 14 ק"ג" ? אתה צריך להבין שמשקל שלדת xc הוא באזור ה-2.5 קילו (כולל בולם אחורי) ,שלדת xc מדגם שנחשב כבד תשקול 3 קילו ,זהו סדר הגודל של ההבדלים בין שלדות. סה"כ השלדה היא פחות מ-30% ממשקל האופניים ,כל השאר זה החלקים ולכן גם עם שלדה יחסית קלה אין שום בעיה להגיע ל-14 קילו ויותר, כמו שאומרים המשקל לא משקר, עובדה.

ishaitaif

New member
בהתשך לתשובתך...

אכן בדקתי את הנאבות האחורית של "שימאנו" ואכן היא חופשית וצריך לחזק.. לגבי הקדמית של "בונטראגר" וגם שם יש רעשים בעת סיבוב הגלגל..... הצמיגים הם של: "ספשלייזד פרו" רוחב 2.0 ועכשיו למשקל... מקבל את הערתך לגבי השלדה .. מה שהתכוונתי זה שמשקל של 14 ק"ג לשלדה עם אבזור בסיסי לא מגיע למשקל כזה...ס"ה על האופניים מורכב הציוד הבא: מוט מושב+מושב = בונטריגר , סטם +ידית כידון: ספשלייזד ביג בולם קדמי: "מאניטו בלאק" (הוא באמת קצת כבד) , בולם אחורי: "פוקס פלוט R") הילוכים: מוליך+מחליף הלוכים: XT ,ידיות קדמי: LX.......וכנראה שהמשקל המשמעותי מגיע מהפמים הצמיגים שהם עם פנימית וגם עם פס גומי נגד פנצרים שמוסיף בהחלט על 2 הגלגלים עוד 500 ג"ר.....

סטוקמן

New member
תרכב על הבוליט שלי חודש ואז תרגיש

את הבלייר קלילות כמו הסופרלייט:)

למעלה