משקל קבוע מראש

SmokeDetector

New member
משקל קבוע מראש

הי אציג את עצמי בתור פרסום הודעה ראשונה בפורום. שמי טל בן 32 מהמרכז בערך בחצי השנה האחרונה החלטתי לשנות את אורח חיי בבחינת תזונה והרגלי כושר שבעצם לא היו קיימים. המניעים העיקריים היו מצב בריאותי גרוע והולך ומתדרדר וחוסר היכולת למצוא זוגיות. כמובן שהייתי מאוד מונע ממצבי רוח שונים לרוב הייתי פשוט מדוכא חסר תקווה. על כל מקרה החלטתי ללכת לתזונאית ולהתחיל להתאמן במכון כושר. שינוי ההרגלים הזה הביא תוצאה של ירידה של כ 30 קילו לערך. רק אציין כי איכות החיים שלי השתפרה עד מאוד אני מרגיש בכושר ונמצא בכושר טוב הבריאות שלי מאוד השתפרה ואני באופן כללי מרגיש מאוד טוב. גם המראה החיצוני שלי השתפר והיום אני נראה די בסדר לדעתי (אני בחור רחב כתפיים עם מסת שריר גבוהה ואני דואג להשאיר אותה כזו). לפני שהתחלתי עם התהליך הזה התיעצתי עם רופא המשפחה הוא סקר את ההסטוריה של המשקל דננו בירדות שלי בעבר ומשקלים. מצבים שבהם הייתי יותר בכושר וכדומה. לבסוף הוא סיפר לי על השערה (שלמעשה כבר קראתי עליה) שלכל אדם ישנו משקל שהגוף שואף להגיע אליה ואצלי הוא מעריך אותה כ 110. אני יכול להסכים איתו מנסיון עבר בו ירדתי במשקל עד שהגעתי ל110 ושם הגוף נתקע לא משנה עד כמה העלתי את אינטנסיביות האימונים (מצד שני לא הייתי כל כך אוכל נכון) המשקל הסתובב על 110 שני קילו פלוס מינוס כל הזמן. אני כיום מאוד קרוב לשם וכבר עכשיו אני רואה איך מירדות נאות במשקל עד כה הגוף בולם ירידות לא משנה עד כמה אני מעלה את אינטנסיביות האימונים לא משנה שאני ממש בכושר טוב ולא משנה גם אם אני מסיים אימון אירובי ספוג זיעה וקצר נשימה. לא משנה אם אני בעל מסת שריר גבוהה ומסוגל להמון וגם מאימוני כח אני מזיע ומעלה בהדרגה משקל ומסתמנת באופן כללי עליה ביכולות. הגוף נעצר כבר חודש וחצי. השאלה שאני שואל עד כמה התיאוריה על משקל קבוע מראש עומדת במבחן המציאות? עוד מישהו כאן מכיר ?

משקל קבוע מראש

לטל שלום רב, קודם כל, כל הכבוד על מה שעשית עד כה ועל זה שבחרת לעשות את זה על ידי העזרות באנשי מקצוע מתאימים ובשילוב תזונה ופעילות גופנית. לגבי תאוריית המשקל הקבוע מראש - זו לא תאורייה שהיא לחלוטין מוכחת, בנוסף המשקל הזה הוא לא גזרת גורל והוא גם לא קבוע, אם מרגילים את הגוף לאכול הרבה ועולים במשקל המשקל הזה גם יכול להיות. גם אם לאדם יש איזשהו משקל שהגוף "שואף" להיות בו, זה לא אומר שזה המשקל שהאדם חייב להיות בו. בהחלט יכול להיות שצריך לעשות שינוי בתזונה שלך כדי לקדם יותר ירידה במשקל. בנוסף קח בחשבון שאתה ירדת הרבה במשקל, תמיד במהלך ירידה במשקל יש שלב שבו המשקל מתייצב לתקופה מסוימת ואח"כ ממשיכים לרדת. המלצתי - היה סבלני ובמידת הצורך תחזור לדיאטנית לבדוק שהתזונה שלך תואמת מטרותיך. בהצלחה נטלי

eveik

New member
אני לא מכיר את התאוריה

אבל משקל הגוף שלך מורכב מכמה דברים ולא רק משומן עודף ולכן הנושא הרבה יותר מורכב מכפי שאתה מציג זאת. העלת האינטנסיביות של האימונים (בעיקר של אימוני כח) לא תורמת לירידה של המשקל אלא בדיוק ההפך. השאלה היא - האם זה משנה? הרי בסופו של דבר כשאנחנו חושבים על משקל שאנחנו רוצים, אנחנו מדמיינים איך הגוף שלנו יראה, וכשאנחנו עושים את זה אנחנו בדרך כלל מדמיינים גוף שרירי וחטוב (עד כמה זה כבר העדפה אישית של כל אחד). אנשים (בדרך כלל לפחות) מחפשים להיראות חטובים בצורה כזו או אחרת, לא להיראות אנורקסים. מה אני מנסה להגיד? שיכול להיות שהמשקל נשאר 110 ואולי אפילו עלה, אבל עדיין ירד באחוז השומן שלך ובסך הכל העלת בשריר. האם יש בזה רע? זה כבר שאלה שאתה צריך לענות עליה - האם מתאים לך ככה או שאתה רוצה גם לרדת בשריר ואז כמובן זה דורש ממך שינוי באימוני הכוח שלך. ודבר אחרון, וסביר להניח החשוב ביותר - תזונה. אנשים לא מצליחים להפנים את החשיבות של תזונה בתהליך ירידת משקל ואתה דוגמא מובהקת לכך. בחישוב גס אני אגיד שתזונה זה 80% והפעילות הגופנית מהווה רק 20% מהתהליך של ירידה במשקל. זה אולי יזעזע אותך אבל התוצאות שלך מדברות בעד עצמן. 'אני יכול להסכים איתו מנסיון עבר בו ירדתי במשקל עד שהגעתי ל110 ושם הגוף נתקע לא משנה עד כמה העלתי את אינטנסיביות האימונים (מצד שני לא הייתי כל כך אוכל נכון) המשקל הסתובב על 110 שני קילו פלוס מינוס כל הזמן.' - אז לא, אני לא מסכים עם הרופא שלך ובטח שלא עם המחשבה שהיית בסדר ואתה מופתע למה המשקל לא ירד - אין סיבה שירד. תנסה לעשות הפעם הפוך - תפקיד סופר סופר (כמו שהקפדת אז באימונים) ובאימונים הפעם תקפיד ככה ככה. תנסה חודשיים שלושה ולאחר מכן תחזור לפה להגיד לי טובה
בהצלחה

eveik

New member
אגב שכחתי להוסיף

שככל שמתקדמים בתהליך יהיה קשה יותר לרדת במשקל ויקח יותר זמן. זה לא אומר שתפסיק לרדת במשקל כל עוד אתה ממשיך לשמור על תזונה ואימונים (אבל בעיקר על תזונה) - זה בסך הכל אומר שהקצב יואט.

למעלה