משקל עודף

baliliVboten

New member
משקל עודף

עומר בת חודשיים, יונקת מלא, נולדה במשקל 3720 הרופא המטפל ביקש להגדיל את מרווחי היניקה לארבע שעות כיוון שהיא שוקלת כבר 6200 קילו (ממש שמנמונת חמודה) היא ישנה מעולה בלילה משעה 10 עד 5 בבוקר ביום היא מבקשת לינוק בבוקר יחסית הרבה (כל שעה וחצי) ובצהריים בדרך כלל ישנה שלוש עד ארבע שעות ובערב שוב הנקות תכופות השאלה שלי היא האם ואיך לשנות את ההנקות על מנת שהיא לא תעלה יותר מידי במשקל?

Revili

New member
נשמעת לי...

שיש לך תינוקת מקסימה, נוחה ובעלת דפוסי יניקה נורמליים לחלוטין...מי שצריך ניעור זה הרופא
כאשר מדובר בתינוק יונק, אין מושג של "האכלת יתר"...אין דרך להכריח תינוק לינוק ולכן אין כל עליה במשקל היא תוצאה של נתונים גנטיים ומאפיינים אישיים כאלה ואחרים. אין שום טעם ויש אפילו סיכוי לנזק כאשר מתחילים להתערב ומנסים "לתכנת" תינוק יונק בריא...מנגנוני הרעב והשובע שלה פועלים היטב, היא אוכלת כאשר היא רעבה ואינה אוכלת כאשר היא שבעה - כך זה צריך להיות. אל תנסי למשוך את הארוחות שלה והמשיכי בדיוק כפי שאת נוהגת....העלייה במשקל תתמתן בהמשך.

../images/Emo46.gif לא יאומן !!!

קצת פחות מידי- לא טוב, קצת יותר מידי- לא טוב. פשוט להשתגע. דרך אגב- מי הגדיר יותר/פחות... יחסית למה?!?!? בקיצור- אם עומר החמודה יונקת לפי דרישה- אין צורך "לתקן" כדי להתאים לעקומות או סטטיסטיקות שונות. אל דאגה- היא גדלה כפי צרכה. (שלא כמו תינוקות צורכי-תמ"ל, שעלולים באמת להשמין יותר מידי). לידיעתך, ולידיעת רופאך, תינוק שיונק במרווחים קטנים מקבל חלב שומני יותר מאשר תינוק שיונק במרווחים גדולים. אולם, אני חייבת להדגיש שוב: אם היא יונקת לפי דרישה שלה אין צורך "לתקן" אותה. דרך אגב- רוב התינוקות עוצרים את קצב הגדילה בשלב מסוים (הרי, בכל זאת, יש גבול לגדילה...), ואז מבהילים את האמא שהתינוק חוצה עקומות כלפי מטה ושמשהו לא בסדר... כרגע, התיאור שלך נשמע תקין לחלוטין, יחסית לתינוקת יונקת. המשיכי ליהנות

../images/Emo13.gif הבהרה:

התוספת הגדולה במשקל אצל תינוק יונק בשום אופן לאמהווה סימן להשמנה עתידית!!! להיפך- מחקרים הראו כי הנקה מקטינה את הסיכויים להשמנה בבגרות (כמובן, אם המשך התזונה מאוזנת). השומן בחלב האם הוא שומן שנחוץ לתינוקות, והחלב שלך משתנה בהתאם לצרכים של התינוקת האישית שלך. בהצלחה

למעלה