משקל ובנות

משקל ובנות

האם מעירים על משקל ? האם מתייחסים אחרת שמדובר בבנות ??? הבת שלי פשוט לא יכולה בלי מתוקים ואני מגבילה כמובן !!! אבל לא מצליחה שהיא תבין למה אני מגבילה הבכור לעומתה מאוד ילד בריאות כל דבר שואל אם זה בריא ומה זה טורם לגוף ויש לו מודעות מאוד מאוד גבוהה והיא בדיוק הפוך

pf26

New member
היום צריך להזהר גם עם הבנים וגם עם הבנות

ביתי (16) היתה ילדה שמנמנה. זה לא הפריע לאף אחד, עד שהגיעה לכיתה ג' ואז הילדים התחילו לצחוק עליה ולקרא לה בשמות. היא היתה חוזרת בוכה מבי"ס, אבל המשיכה לאכול כרגיל (אצלי בבית אין כמעט ממתקים וארוחת ערב מקובלת היא סלט וביצה. היא אכלה את זה והוסיפה עוד 3 פרוסות לחם עם גבינה). כשהיתה בכיתה ה' קמה בוקר אחד והודיעה לי שהיא מתחילה דיאטה. היא שינתה את כל הרגלי התזונה שלה, הפסיקה לאכול ברגע שהרגישה שבעה ובמקביל גם גבהה. כל זה הוביל לכך שירדה במשקל והפכה לנערה רזה. אני התחלתי להיות היסטרית ולבדוק שלא צמחה לי אנורקסית שלא נדע. מה אני רוצה להגיד בסיפור הזה? את יכולה לדבר עם הילדה עד מחרתיים. כל עוד זה לא משהו שבא ממנה - כלום לא ישתנה. בבית שלי כמעט אין ג'אנק פוד, לא מטגנים שניצלים וצ'יפס, אוכלים ירקות ופירות ובכל זאת היה צורך שההחלטה תבוא ממנה.

טלטוש

New member
מאוד תלוי בגיל הילד

אני זוכרת כשהבת שלי היתה בגן חובה אחת הילדות לא רצתה לאכול עוגה "כי זה משמין". הילדה לא היתה שמנה בכלל. אני הזדעזעתי, ואמרתי לה, "את טועה - זה משמין כשאוכלים תבנית שלמה, פרוסה אחת לא משמינה, כל דבר צריך לאכול במידה ואז לא משמינים" מאז מעולם ולעולם אני לא אומרת לילדים שלי על כל סוג מזון שהוא שהוא משמין אני רק אומרת להם את המנטרות הבאות כל אחת בעיתה, "תאכלו במידה", "זה לא בריא לאכול יותר מדי שומנים", "זה לא בריא לאכול יותר מדי סוכרים". אם זה המבורגר, אם זה ציפס, אם זו פיצה ואם זו עוגת גבינה עתירת קצפת וחמאה. אני מרשה להם לאכול הכל אבל "במידה".

מתוקים זה לא בהכרח משקל

אפשר להסביר לה שזה הרבה דברים אחרים:- לא משביעע לא בריא קלוריות ריקות יעשה לה בעיות בעור הפנים יעשה לה חורים בשיניים ורק אם כל זה לא עזור אומרים לה שזה משמין.

אני מגבילה ממתקים בגלל שיניים ובגלל שזה ממלא

ןאז לא אוכלים אוכל מזין והכרחי להתפתחות. שני הילדים שלי רזים מאוד ואוכלים מעט. שניהם מאוד אוהבים ממתקים וגם אני מגבילה אבל מהסיבות שכתבתי למעלה.

גם אצלנו

הילדים ממש לא אכלנים ממש לא ובכ"ז הממתקים ....הם בעיה עם הילדה .... אני משתדלת שלא יהיה בבית ההסברים על השיניים לא ממש מדברים אליה אני מקפידה לצחצח לה כי היא לא משקיעה בזה עוד משהו שהבן מאוד משקיעה ומקפיד לצחצח טוב והרבה זמן

צימעס

New member
זה לא קשור למשקל.

אני מגבילה מתוקים מאלף סיבות אחרות. לא מתיחסת בכלל בכלל למשקל. (אה... פרט ל "ממש קשה לי לקחת אותך על הידיים, כ"כ גדלת").

Russet

New member
אמא שלי נכנסה חזק לקטע של בריאות מאז

שהתחילה ללמוד תזונה, כפועל יוצא גם האחיות הקטנות שלי מודעות מאוד, אף אחת מהן לא שמנה, גם לא מלאה בכלל אבל הן יודעות שיש דברים שלא בריאים מלכתחילה ועדיף להמעיט בהם ושהכל לא בריא במסות גדולות. כשאני חושבת על זה- תמיד הייתה לנו מודעות של שמנים רזים בבית לא בצורה אובססיבית, המש' המצומצמת שלי, כולל בעלי, היא מש' של אנשים רזים, בין אם אחות אחת ואני שנמצאות בסקאלה של הממוצע וכל השאר שבאמת נחשבים רזים מאוד או סתם רזים, ישלי הרבה בני דודים עם משקל עודף צורם שסובלים מזה מאוד.

HgitL

New member
מאז שעזבתי את הבית

4 שנים. בריאותי השתנתה פלאים. היום אני הרבה יותר רזה ובריאה ואני יודעת שזה קשור בתרבות האוכל הגרועה שהיתה לנו בבית.

למעלה