משקל, הנקה, דייסה

• פותח הנושא AUR1
  • פורסם בתאריך

AUR1

New member
משקל, הנקה, דייסה

שלום לשגית ולכולם! היום הייתי בטיפת חלב. בני בן 6.5 חודשים ושוקל 7.5 קילו. זה יוצא שבחודשיים וחצי הוא עלה 500 גרם. אחות טיפת חלב אמרה שזה ממש מעט ושאני אחליף שתי הנקות בסימילאק עם דייסה או בארוחות פירות וירקות. כמו כן הציעה להוסיף שמן למרק, טחינה וקווקר. מה דעתכן?

sagitlaleche

New member
עליה במשקל ../images/Emo20.gif

נכון שבנך עלה מעט יחסית בתקופה האחרונה, אך זה נראה משקל בסדר לגילו. האם הוא היה חולה בתקופה הזו, או צמחו השיניים או משהו? מה הסיבה להוסיף סימילאק ודייסה בגיל הזה? עדיף להתחיל מוצקים לאט לאט ולהוסיף שמן למרק או טחינה. קוואקר מכיל גלוטן המומלץ רק בגיל מאוחר יותר. אפשר להוסיף אבוקדו, שקדיה לתפריט. לרוב, דייסות בעלות ערך קלורי גבוה אך ערך תזונתי נמוך (נקרא "קלוריות ריקות").

AUR1

New member
עליה במשקל

בני היה חולה לפני כשלושה שבועות, ובאמת כיומיים לא אכל כלום, ואחרי זה ינק מעט. לפני שבוע עוד פעם היה לו חום והוא רק ינק. אמרתי את זה לאחות אך היא אמרה שאין קשר, אף על פי שלפי דעתי יש. עוד משהו שהיא אמרה זה שאחרי גיל חצי שנה הנקה כבר לא מספיקה וצריך להוסיף תמ"ל עם דייסה. בדרך כלל אני לא כל כך מקשיבה לאחיות שם כי כל אחת אומרת משהו אחר ואני פועלת לפי האינטואיציה שלי. אבל הפעם היא אמרה שהוא ממש לא עלה מספיק וזה הדאיג אותי. האם באמת הנקה לא מספיקה אחרי גיל חצי שנה ומאיזה גיל מותר להוסיף קוואקר?

batLaLeche

New member
עליה במשקל ../images/Emo77.gif

התפלאתי לשמוע שהאחות אמרה לך שאין קשר. ללא ספק ידוע הקשר בין מחלה לבין אי עליה במשקל. גם לפי ההמשך אני חוששת שנתקלת באחות טיפת חלב שאינה מתמצאת בהנקה ובתזונת תינוקות כלל. כיום לא ממליצים כלל על דייסות, ובוודאי שאין צורך להוסיף תמ"ל. ההמלצות הרשמיות הן כך: אחרי מלאת לתינוק ששה חודשים מלאים, אפשר להתחיל לתת מזון מוצק אם יש סימני מוכנות למזון מוצק (מסוגל לשבת בתמיכה? שיניים? מתעניין במזון מוצק שאתם אוכלים?). עדיין בהתחלה מדובר רק בפירות וירקות, מאוד דיאטתיים, ועד גיל שנה עדיין עיקר התזונה צריכה להיות החלב (רצוי - חלב אם, בהנקה. עדיפות 2: חלב אם שאוב. עדיפות 3: חלב של אם אחרת. עדיפות 4: תמ"ל, אם אין ברירה). לגבי קוואקר: אני אף פעם לא זוכרת במה יש גלוטן... אוף,... אם בשיבולת שועל יש גלוטן, אז לא לחשוף תינוקות לזה לפני גיל 9 חודשים. בכל מקרה זה לא מומלץ היום כמזון ראשון. נראה לי שהכי טוב שתמשיכי לפעול לפי האינטואיציה שלך!

אבל...

כשהוספתי שקדיה או טחינה וניסיתי "להעשיר" את המזון של בתי הגדולה כשהיתה בערך בת שנה ושלא עלתה במשקל (ואפילו ירדה) אז היא אכלה חצי כמות וביקשה רק מיים - אז זה יצא אפילו יותר גרוע...

batLaLeche

New member
העשרת המזון ../images/Emo77.gif

צביה, מה שאת מתארת מוכר מאוד. זה פשוט אומר, שהיא אכלה בדיוק כמה שהיתה צריכה ויכולה, כך שמה שלא עשית, היא עדיין אכלה רק את אותו ערך של מזון מוצק. הבעיה, שאוכל מרוכז כמו שקדיה או טחינה גם מצמיא, ואז התינוק שותה מים במקום לינוק חלב (0 קלוריות במקום בערך 70), ואנחנו נשארים עם הדייסה שבישלנו בעצמנו...

למעלה