משקי חרות בית"ר

משקי חרות בית"ר ../images/Emo15.gif

חומששש בתיו הדרומיים של היישוב חומש במבט מצפון לדרום על רקע הרי השומרון שופל צהל"י מזיז מכולת אשפה בוערת במהלך פינוי חומשחומש היה ישוב קהילתי-חילוני של תנועת העובד הלאומי. היישוב היה ממוקם בלבו של השומרון, דרומית לג'נין. היישוב מנה נכון לשנת 2005 כ-70 משפחות (עם תכנון ל-300 משפחות). היישוב נקרא על שם חמישה כפרים שהיו קיימים באזור בתקופת התלמוד והמשנה ושמו היווני נשתמר בשם הכפר הערבי אל-פנדקומיה (פנטה זה חמש ביוונית). היישוב הוקם תחילה בשנת 1978 כהיאחזות נח"ל בשם "מעלה נחל", ונוסד כיישוב אזרחי בשנת 1980. בזמן אינתיפאדת אל אקצה עזבו כמחצית מהמשפחות את היישוב. כדי לחזק את היישוב הגיעו תושבים דתיים לישוב ואף נוסדה בו ישיבה, והוא הפך לישוב דתי-חילוני מעורב. הגישה לישוב הייתה דרך כביש שכם-ג'נין (כביש 60) כ-45 ק"מ מנתניה. היישוב היה בשטח הררי תלול, כ-650 מ' מעל פני הים על הרי השומרון הצפוניים. מזג האויר באזור אופיין בקרירות ויובש עקב המיקום הפיזי של היישוב. היישוב היה גבוה מכל סביבתו וממנו הייתה תצפית על צפון השומרון, הגליל, החרמון ולעבר מישור החוף עד אשדוד. בסמוך ליישוב הייתה תצפית 699 הנקראת גם "גבעה 669" בגובה של 699 מטר. חומש פונה מתושבים במסגרת תוכנית ההתנתקות שעליה החליטה ממשלת ישראל בשנת 2004. מאז 2005 נחשב שטח היישוב לשטח בשליטה ביטחונית ישראלית ,שטח B. בחומש היו גרים חברים טובים שלי ועצוב לחשוב שאנחנו המידנה שלנו גירשה אותם מהבית כי אין מה לעשות זאת הארץ שלנו ובושה שאנחנו ככה מגרשים יהודים מהביתם שלהםם תוכנית הגרוש הזאת מביאה ותביא רק רע למדינה! חומש הוא אחד המקומות היפים והחשוביםן למדינה שלנו מבחינהאסתרתגית ככה שעשו טעות מקווה שלא יקרה משהו יותר מידי רציני בגלל זה!

MS6

New member
../images/Emo127.gif

עודד אתה מספר על כל הישובים המפורסמים... מה עם אלה שלא מפורסמים?

אמורוסו

New member
אפשר לבכות

לא קיימים יותר יישובים בצפון השומרון, וזה נגמר הסיפור. משם הולכים דרומה ומוחקים את כל ארץ ישראל.

MS6

New member
קיימים ישובים בצפון השומרון..

אמנם פינו ארבעה אבל נשארו עוד ישובים (אם אני לא טועה כולם ישובים של בית"ר חוץ מטל מנשה): מבוא דותן, חרמש, שקד, ריחן, חיננית וטל מנשה.

אמורוסו

New member
לפי המפה שפורסמה

אין שם אף יישוב למעט "גוש ריחן". הגוש הזה נמצא מערבית מדי, כלומר הוא נכלל כאילו בתחומי "הקו הירוק". יש יישובים בצפון השומרון כלומר בנפת ג'נין כיום ממש עמוק בשטח ?? אם כן יופי !

אמורוסו

New member
אני מדבר על המפה הזו

עד כמה שאני הבנתי, חוק ההתנתקות פינה את גנים, כדים ,שא נור, וחומש, וחוץ מזה לא נותר לנו כלום באזור.

MS6

New member
גוש ריחן=צפון השומרון

שקד, חיננית, ריחן וטל מנשה...

who is this

New member
משה..

בצפון השומרון ישנם הישובים שציינת וגם את שבי שומרון ועינב. רק שקד וחרמש (מהישובים שהזכרת) הם משקי חירות בית"ר. ריחן למשל הוקם ע"י גרעין נח"ל, שאר הישובים התנועה המיישבת היא אמנה (רובם). וליד ג'נין לא נותרו ישובים שכן היה שם רק את גנים וכדים והם לצערנו פונו.

MS6

New member
צודק שכחתי אותם...

סיפחתי את מבוא דותן וריחן (אני די בטוח שחיננית זה גם של בית"ר) אפשר לחשוב..

למעלה