משקי חרות בית"ר

משקי חרות בית"ר../images/Emo104.gif

היום אני פותח פינה חדשה בימי שני על משקי חרות בית"ר!! והיום נתחיל בהסבר קצת על המשקי חרות בית"ר ואני יביא לכםם סיכום קטן על אחד הישובייםםם!! משקי תנועת החירות - בית"ר היא התנועה המיישבת מטעם התנועה הלאומית על גופיה השונים- בית"ר, חרות ההיסטורית והסתדרות העובדים הלאומית. ראשית ההתיישבות של התנועה הרוויזיוניסטית החל בהקמת גרעיני ישובים ע"י חברי פלוגות הגיוס של בית"ר. הישוב הראשון שהוקם היה רמת טיומקין בשנת 1932. אחריו קם "תל צור" באיזור זכרון יעקב, אשר חבריו העבירו אותו לאיזור מבצר שוני, ואחרי כן סמוך לבנימינה, שם הסב את שמו לנחלת ז'בוטינסקי. רוב הישובים המדוברים עלו בתחילת שנות ה-80 של המאה ה-20. הישובים אמציה, צור נתן, דקלה, ארגמן ונחל סיני (שפונה לאחר יציאת ישראל מסיני) עלו כהאחזויות נח"ל ע"י גרעיני בית"ר. הישובים ברובם הגדול הוקמו כ"מושבים שיתופיים". בימינו מוגדרת "משקי חירות בית"ר" כמרכז שיתופי להתיישבות. בתחילת שנת 2005 הוחלט על איחוד בין משקי חירות בית"ר לבין האיחוד

הישוב הראשון ....../images/Emo104.gif

הוא ברקן מכיון שעוד מעט אנחנו ניסע אליו כל הבית"רים! ברקן או בשמו הקודם בית אבא על שם איש הלח"י אבא אחימאיר נוסד בשנת 1981. ההתנחלות ממוקמת בדרום השומרון כ- 10 ק"מ מזרחית לאלקנה בסמוך לכביש חוצה שומרון, ממזרח לישוב נמצאת העיר אריאל. יוזמת הקמת ההתנחלות במקום החלה בשנת 1977 ע"י קבוצת עולים מברית המועצות ששאפה להקים ישוב עולים לדוגמה, רעיון שלא התממש. השיקול העיקרי היה עיבוי שרשרת היישובים לאורך תואי חוצה שומרון ומילוי חלל דמוגרפי באזור לא מיושב ומימוש אדמות מדינה. היישוב מונה כ-290 משפחות, יישוב קהילתי חילוני. בישוב שתי שכונות של מבני קבע שנבנו עפ"י תוכנית "בנה ביתך" ,בריכת שחיה,שני גני ילדים ,ספריה. שוכן ליד פארק התעשיות של המועצה האזורית שומרון, פארק ברקן, מהגדולים במדינה

כמה תיקונים...

קודם כל- ישר כוח!!! * כיום הישוב מונה כ- 350 משפחות. * כבר לא ישוב קהילתי, אלא כפר שיתופי. ** הורי הם חלק מחמשת הזוגות (הגרעין) שהקים את הישוב.. תחילה הם גרו פה על גבעת טרשים שוממת, בתוך אוהלים, לאחר מכן עברו להתגורר בקרוואנים, ואז באשקוביות, שהפכו בהמשך לבתי קבע (לאחר מספר שיפוזים..)

תודה על התיקון דרור!

והמטרה היא שאמת כולם השתתפו ויגיבו ויתקנו כי אני לא בדיוק יודע על כל הישובים והכל אני מצאתי אתר עם כל הדברים וסיכוימים על משקי חרות אז אני לוקח הכל משם! דרור אתה יכול לשים תמונה יפה של הישוב היפיפה שלכםם... רצוי צתמונת נוף!

t i t u s h

New member
אני אשתדל להוסיף תמונות

וכן גם אני מאלה שבהתחלה גרה באשקובית!.. איזה קיבוצנייקים.....

למעלה