משקיפה

potion

New member
משקיפה

היי

ישבתי הערב באיזה מקום, לידי ישבו זוג דתי, היה נראה שהם בדייט.
השיחה בהם התנהלה ככה בערך:

גבר- "אני חושב שהמצב שקיים היום, שבו נשים מפתחות קריירה, והולכות ללמוד תואר שני, גורם להן לא להקים משפחה ולא טוב. אני גם חושב שהגבר הוא זה שצריך לעשות את ההחלטות בבית. וגם כן, יש לי אגו, ובתור גבר, אני חייב שדברים יקרו איך שאני רוצה".

אשה- "אני גדלתי במשפחה שוויונית, ואני יכולה לומר, שאני די פמיניסטית".

האמת היא שהגבר הזה בעיקר הוא דיבר (פחות נתן מקום לאישה להתבטא), אבל כשהיא כבר פתחה את הפה, ואמרה דווקא להיפך ממה שחשבתי שתגיד (לא מיין סטרים, למרות שהיום יש יותר מודעות), זה הפתיע אותי לטובה. כמובן שתימצתתי כאן, ושאני לא זוכרת מילה במילה, אלא רק חלקי דברים, אבל זו הייתה רוח הדברים, והאישה דיברה על שיוויון, ומאוד הרשים אותי.
מה שעוד יפה בעיניי, שכשגבר ואישה דתיים נפגשים לדייט, הם לא מחכים לסצינת הסקס שתבוא במוקדם או במאוחר, אלא הם מנסים להבין, מי הבן אדם או בת אדם, שעומדים מולם. הם חייבים להיות מואמים בקו המחשבה. אישה פמינסטית לאו דווקא תתחתן עם גבר שהוא סופר פמיניסט, אבל הוא ידע מה השקפת העולם שלה, לפני שהוא בוחר לקשור את גורלו לכל ימי חייהם. וגם להיפך, הגבר לא יסתיר את הדעות שלו, משום שיש לו אינטרס קצר מועד.
הם עובדים על הטווח הארוך.
 
גדלתי בחברה דתית

לי נראה שההתיחסות שלך לדתיים מכלילה.

תלוי כמובן בזרם המדויק, אבל בזרמים שמגיעים לדייט, יש גם הרבה רגשות, תשוקה, וגם סקס.
אולי לא בדיוק מגע סטנדרטי עקב הנוהג לשמור על בתולין, אבל יש אפשרויות אחרות כידוע ...

יחד עם זאת אני מסכימה שיש גם כוונות לטווח ארוך ונסיון להכיר לעומק.
 
מוכרחה להגיד שהגבר הזה עם ההתבטאויות שלו

מעורר בי תיעוב.
הלואי ולא ימצא לעולם בת זוג.
 

potion

New member


מסכימה איתך. גם אני לא הבנתי כמה סבלנות כבר, יכולה להיות לבחורה, כמו הדייט שהיה איתו, לשמוע את כל הדברים האלו.
וגם לי זה לא היה נעים לשמוע. לא שאני מקשיבה כ"כ לשיחות של אנשים בבתי קפה וכאלו, אלא שהפעם, זה ממש היה קשה לי להתעלם.
 

bbb234

New member
מוכרחה? מי בדיוק הכריח אותך?

ההתבטאויות שלך בהודעות אחרות אגב מעוררות לא פחות תיעוב מההתבטאויות של הגבר הזה.
 
א. ההתבטאויות שלו גוררות בהכרח תיעוב.

ב. אתה יכול לא לסבול את ההתבטאויות שלי. ממילא אתה נחשב לטרול של הפורום. ועמדותיך לא בדיוק מעוררות אהדה.
 
מבקשת שלא תגיב לי יותר. לא מעונינת להתכתב

איתך. מוטב שלא תגיב מאשר שההודעות ההדדיות בינינו יגלשו לחילופי מהלומות מילוליות קשות ביותר.
 

potion

New member
שלא תחשוב שזו התנצלות

אבל, הדיעות שלי עוד יחסית ליברליות... כשמדובר בפמיניזם.
מזמינה אותך להצטרף לקבוצות דיון בפייסבוק. שם נמצא הכוח האמיתי היום כשמדובר בפמיניזם. לחשוף את עצמך, ולהגיד שם מה שאתה חושב.
 

bbb234

New member
אני בבירור נגד הגבר בדיון והנקודה שלי היתה רק

שפנתרית לא פחות גרועה בעיני על סמך הודעות אחרות שלה.
 

destiny23

New member
בהרבה מקרים בחברה החרדית

מדובר דייטים בודדים לפני שהם מתחתנים... כמה כבר אפשר באמת להכיר מישהו ככה אני לא יודעת.
 

potion

New member
הכל עניין של בחירה

לדעתי, בתוך כמה פגישות, אפשר ממש כבר להכיר מישהו.
תלוי מה מהות הפגישות... אם אלו פגישות "חילוניות", של לשבת בבית קפה, שייראו אותך, אז באמת זאת שאלה טובה, כמעט באמת אפשר להכיר.
אבל אם המטרה היא להכיר בן זוג (או בת זוג), ולהקים משפחה, אז תתפלאי, אפשר גם בתוך מספר פגישות, להכיר די טוב.
אני יכולה להשוות את זה למתמטיקה, אפשר ללמוד 6 שנים בחטיבה ובתיכון מתמטיקה, ובעצם לא להבין כמעט כלום, או לא ללמוד כמעט כלום (ואפילו להיכשל בבגרות), ואח"כ לעשות בחינה אקסטרנית ולהשלים את כל החומר בחודשיים וחצי ואפילו לקבל ציון טוב. זה הכל עניין של מיקוד.
כמובן שיש הבדל, בין להכיר מישהו לבין ללמוד למבחן, אלא שבשניהם אפשר לעשות זאת ביותר מדרך אחת, וזה מה שנסיתי להראות דרך הדוגמא.
 
לדעתי, בהיכרויות, בהבדל מלימודים,

אנשים מתחפשים. מסווים את טבעם האמיתי.
הרבה נשים דתיות שבער להן להתחתן מצאו את עצמן עם נבל.
אני מכירה לפחות אחת, בחורה נפלאה שתקועה עכשיו אחרי גירושין קשים עם שני ילדים, ללא מזונות, ונאבקת בעור שיניה לפרנס.
 
למעלה