משקיות תש

• פותח הנושא 88897
  • פורסם בתאריך

88897

New member
משקיות תש

האם מתנדבות יכולות להיות משקי"ות ת"ש? אני שואלת שוב מפני שאני רואה באינטרנט שנותנים למתנדבים להיות פעילי ת"ש... ולא עם הקורס. אני מאותרת כבר לת"ש ושיחררו אותי מהצבא בגלל בעיה רפואית, עכשיו אני בתהליכי התנדבות- ואני רוצה להיכנס לקורס, ומפחדת שישימו אותי כפעילת ת"ש. יש משהו שאפשר לעשות? או שזה חסום? תודה :)

LordNor

New member
תשובה ../images/Emo26.gif

לרוב, המתנדבות משובצות כפעילות ת"ש (ללא מעבר קורס - הכשרה ביחידה). אם אינני טועה, יש הבדל מזערי בין מש"קית ת"ש לפעילת ת"ש מבחינת ממשק העבודה או הטיפול בפרט. אם חשוב לך לעבור קורס מש"קיות ת"ש, תצטרכי לקחת בחשבון מס' דברים: 1. אפשרי לבקש לעבור קורס של מש"קיות ת"ש (נקודת ההנחה, היא שיאשרו רק לאחר אחרי מס' מאבקים). 2. בסיום הקורס, השיבוץ הוא לפי צורכי צה"ל כך שלא ניתן לבקש שיבוץ ספיצפי מראש. בהצלחה.

אייני

New member
עד כמה שהבנתי

אם היא רוצה להיות בת"ש - אז עדיף לה כבר להילחם להיות משקית ת"ש. פעילת ת"ש היא עם פחות סמכויות, וממה שהבנתי יותר מדובר בפקידה של המשקית.

Orange Sky

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif פעילת תש זה משקית בלי שום סמכות.

מכל מה ששמעתי וראיתי - זה להיות העוזרת של המשקית תש, וזהו..אין לה חיילים משלה, היא פשוט מרחפת שם בין כולן והצבא מאוד מנסה לשווק את זה כי יותר קל להם להוציא מתנדבים בלי קורס לסדיר ושיהיו על תקן עציץ..

עדיף להילחם על מה שרוצים

"ככלל מתנדב יכול לצאת לקורסים השונים במהלך השירות בתנאי שעונה על הקריטריונים הבאים: 1)החייל מתאים מבחינת נתוניו לדרישות הקורס 2)ישנו אישור ענף מיון רפואי במקרפ"ר על כשירותו לצאת לקורס 3)הומלץ ע"י מפקדיו 4)יחידתו תיאמה הקצאה לקורס המבוקש. מתנדב יכול לפנות לתא מתנדבים טרם גיוסו ולבקש יציאה לקרוס מסוים- יציאה לקורס, כאמור תחייב את המתנדב בשירות סדיר מלא." וציטטתי מתוך דף הסברה שקיבלתי ממדור פרט. אז תדברי עם תא מתנדבים ותתעקשי על זה.. תקבלי את מה שמגיע לך.. שזה שירות כמו כולם. בהצלחה

למעלה