משקוף דלת ממ"ד

firebirdrc

New member
משקוף דלת ממ"ד

שלום לכל האנשים שתורמים מזמנם ומהידע שלהם לפורום, (וגם לכאלה שסתם קוראים את הפורום
כמוני למשל) רכשתי דירה מקבלן שנמצאת עדיין בתהליך בנייה יש לי בעיה שהתגלתה בממ"ד ואשמח אם תוכלו לייעץ לי מה אני יכול לעשות. המשקוף החיצוני של דלת הממ"ד שלי מעוקם לגמרי ע"י מכות פטיש, גם אם איכשהוא הקבלן יצליח להעביר את הביקורת של הג"א על הממ"ד המראה לא אסתטי לחלוטין (ראו תמונות מצורפות) מה עלי לעשות? האם יש בכלל אפשרות להחליף משקוף כזה או שהוא יצוק בקיר?
 
אי אפשר להחליף ,או ממש לא כדאי

קח שפכטל של פחחי רכב, מרח, שפשף וצבע . בליטות אולי תוכל לשטח עם פטיש .
 

רשר

Well-known member
מנהל
הממ"ד שימש כמחסן של הקבלן

ונעשה נסיון פריצה למחסן, אין שום סיבה שהקבלן ירצה למסור לך את הדירה במצב כזה! אלא אם הוא דפוק לגמרי פנה אליו ושאל אותו מה בדעתו לעשות על מנת למסור לך את הדירה כיאות. לאחר תשובתו תוכל להחליט מה לעשות, לפי התמונה נראה שאין פגיעה באיטום הדלת, אם היא יכולה להסגר היטב, אפשר להסתפק בתיקון קוסמטי בדיוק כמו שמתקנים פח של רכב. החלפת המשקוף אפשרית אך מחייבת חציבה מסיבית מסביב ושתילת משקוף חדש עם ביטון לא אחיד עם שאר הקיר כך שהפגיעה באיכות הממ"ד (מי צריך את זה בכלל?) תהיה רבה יותר מאשר רק תיקון קל, בביתי היתה תזוזה בעת יציקת הממ"ד בדיאגונל כך שלא היתה ברירה אלא לחצוב ולשתול את המשקוף מחדש, אני מקווה שלא אזדקק לו לתפקידו המקורי.
 

firebirdrc

New member
עד כמ שידוע לי הממ"ד לא שימש

כמחסן של הקבלן. מנהל העבודה הציע תיקון קוסמטי (כמו ברכב) אבל לדעתי אז הדלת לא תסגר. הרי אחרת למה כופפו את המשקוף.
 

ITCHAKG

New member
איני מבין את הרוח הפשרנית שמנשבת

בתשובות, ואני אומר זאת, למרות שבדרך כלל אני מייצג קבלנים בתביעות דיירים על ליקויי בניה. יש נושאים שלא "משחקים איתם", ותקון "מנוע" לאוטו עם 0 קילומטרים- לא עושים ועל אחת כמה וכמה, תקון דלת ממ"ד, שאמורה להיות אטומה לגזים. וגם באם הפגם הוא אסטטי ויזואלי בלבד, שילמת במיטב כספך עבור הדירה, ואני ממליץ לך לא להתפשר ולדרוש החלפת המשקוף- על כל המשתמע מכך.
 

רשר

Well-known member
מנהל
ברור לי שטרם התנסת בהחלפת משקוף

כזה, אחרת לא ההית כזה נחרץ בדעתך, רק הנזק הסביבתי מהחציבה מספיק כדי לחשוב על הנושא פעם שניה! במיוחד לאור העובדה שאיננו יודעים באיזה שלב בניה נמצא הבנין, כשאני נאלצתי לפרק משקוף ממ"ד זה קרה שבוע אחרי היציקה שלו ולפני שנבנה בכלל משהוא פרט למסד וממ"ד ללא תקרה, אני מקווה שלא תמליץ לו להגיש טביעה משפטית נגד הקבלן בגלל זה!(הוא יפסיד את המכנסים)
 
חבר יקר שלום.

רוב האנשים כאן צודקים. מצד אחד, למה לקבל את הבית ככה מהקבלן, שהוא ישבור את הראש. בסוגית הבלאגן, אני לא מסכים עם רשר. אם הבלאגן הוא של הקבלן, אז הוא זה שיאלץ להתמודד עם הבעיה. זה לא משנה הכאוס שיהיה. הרי הוא יהיה של הקבלן. מצד שני, רשר צודק לחלוטין, בפרוק המשקוף מהיציקה המקורית, תהיה פגיעה בחיבור הבטונים של הממ"ד, ובכך איכותו תפגע. לא הייתי ממהר. אני מציע לבדוק אם הדלת נטרקת ומתפקדת. אם כן, הייתי נוקט בדרך שהציע האדם הפשוט. היא הכי נכונה במקרה זה. שים לב, החלק שנפגע במשקוף נקרא פלס (Fels). הפלס הוא המדרג הגבוהה של פנים המשקוף. על מנת להיות בטוח שהדלת תתאים, מדוד את הפתח מפלס לפלס. לשרותך לינק המתאר איך מבצעים מדידה מפלס לפלס, זה אמנם משקוף עץ, אבל פלס הוא פלס בכל המשקופים. http://www.sls.co.il/Index.asp?ArticleID=274&CategoryID=174 מדוד את המשקוף בשלוש נקודות: עליונה = A, מרכזית = B ותחתונה = C. ראה תמונה מצורפת. הנקודה העליונה - לא תשתנה והיא זו שקובעת את רוחב הדלת. בממ"ד בד"כ 740 מ"מ, פתח המתאים לדלת 730 מ"מ - פתח אור נטו יהיה 700 מ"מ. בממ"ק המידה רחבה יותר. לשרותך לינק המסביר זאת: http://www.benezra.co.il/site/detail/detail/detailDetail.asp?detail_id=154180&depart_id=19289 הנקודה המרכזית - לרוב תיסגר בגלל רשלנות ביציקה ובגלל שהקבלן לא התקין גולם למשקוף. במקרה אחר, הנקודה המרכזית תיפתח יתר על המידה בגלל קורת עץ ששמים על מנת שהמשקוף לא יסגר. זהיינו, ללא שימוש בגולם, תמיד אבל תמיד יהיו בעיות. במיוחד כאשר מרטיטים את כל הבטון בזמן היציקה. (מבצעים וויברציה). הנקודה התחתונה - בממ"ד, גם היא לא תשתנה מכיוון שבחלק התחתון של המשקוף מותקן סף הדומה למשקוף העליון. שינוי במידה יתכן אך ורק במקרי קיצון כאשר החלק התחתון התעקם, שוב בגלל שלא התקינו גולם. רק לאחר המדידות תדע מה לעשות. להערכתי, העצה של תיקון עם דבק פחחים הכי נכונה בהסתמך על התמונות שצילמת. רק המידות יספרו לנו מה באמת קורה שם. אם תוכל לצלם את כל הפתח זה יספק עוד אינדיקציה. בברכה, שרון דרורי
 

ITCHAKG

New member
למר רשר הנכבד- אין לי כל כוונה

לטבוע במלל לא מבוסס. אני יודע נה זה לפרק דלת ממ"ד, והרקורד ההנדסי שלי, מאפשר לי להיות נחרץ כאשר יש צורך בכך, או לחילופין, מי שפישל שישלם לדייר "קנס" גבוה על כך שהוא מספק לו אוטו חדש עם תיקוני פחחות.
 

firebirdrc

New member
קודם כל תודה לשרון ולחברי הפורום

על התשובות המעמיקה ועל הנכונות לעזור. באשר למצב הדירה: הדירה נמצאת בשלביה האחרונים לפני המסירה. תמונות של כל הדלת ומידות יעודכנו בשבוע הבא. הדלת נסגרת תקין בטריקה. את האפשרות של תיקון עם דבק פחחים לא כל כך הבנתי. על מנת לתקן בצורה כזו יש לשים שכבה שתיישר את הכיפוף, מילוי החומר ימנע מהדלת להסגר ( הרי אחרת מלכתחילה לא היה צריך לעוות אותה עם מכות פטיש). מישהו יכול לנסות להסביר איך גם יתקנו עם חומר וגם הדלת תסגר באופן תקין.
 

firebirdrc

New member
כמו שהבטחתי הנה הצילומים והמדידות

מדדתי פלס לפלס בשלושת הנקודות: נקודה A 73.5 ס"מ נקודה B 73.0 ס"מ נקודה C 73.0 ס"מ כמו כן צירפתי את הצילומים הנדרשים. מה עלי לעשות לדעתכם?
 
OK\ אז ככה...

ע"פ התאור שלך המשקוף נסגר רק ב - 5 מ"מ. זה מרווח שבו הדלת תוכל לתפקד רגיל. לגבי השאר, אני רואה בבירור כי מדובר במכות פטיש שנתנו בעיקר בצד המנעול של המשקוף. על החלק הרחב שנקרא שפיל. (ראה איור מתאר). מכיוון שהמכות אינן בפלס ו/או בקנט הפנימי, אין בעיה לבצע עבודת פחחות עם דבק פחחים. בהצלחה שרון דרורי
 
למעלה