משקולות

Alto

New member
האמת היא שבצלילה האחרונה באילת ../images/Emo4.gif

צללתי בטעות עם 14 פאונד במקום ה 16 הרגילים ובחניית בטיחות פשוט טסתי למעלה ורק טילוף חזק השאיר את ראשי בעומק של כ 3 מטר ואת רגלי כ 2 מטר למעלה. בכל מקרה זה שמישהו במשקל מסויים צולל עם כמות מסויימת של משקולות לא אומר כלום לגבי אדם אחר באותו משקל. קותי כבר כתב הסבר מעולה לעיניין. עם החליפה הקודמת שלי, בדלפקים כל פעם היתווכחו איתי על המישקל, בפעמים הראשונות הייתי מסיים כל צלילה במאבקים להישאר מתחת למים בחניית הבטיחות, עד שהתחלתי להתעקש שמה לעשות אני הלקוח אני משלם אני סוחב.....

lizard

New member
כמו שראית יש פה דיון ממש נרחב

על הנושא. תרשה לי להציע לך סיכום פשוט. תנסה לבד. יכולים לומר לך מליון ואחד דברים והאמת שרובם נכונים וצודקים. אבל היחידי שידע את זה כמו שצריך זה אתה. אז לפני שאתם יורדים לצלול שים עליך ציוד,תבקש מיכל מרוקן לשם בדיקה ותנסה לבד (בלי לצלול!!!) יש דברים שאחרים לא יכולים לענות עליהם,רק אתה ומנסיון שלך. רק שתדע שאני שוקל 100+ וזה לא שרירים (
) ואני לוקח כמות משקולות כמו שלך פחות או יותר (תלוי בחליפה ומיכל) באילת המקסימום שהיה לי זה 28 פאונד על חליפה 5 מ"מ ומיכל אלומיניום. מיכה

הולנדי

New member
לא מיועד לצנומים

בדרך כלל בעלי המשקל הכבד ( אשר אני נכלל בינהם ) נדרשים ליותר משקלות הסיבות כנראה : שטח חליפה גדול יותר, ואולי משקל סגולי נמוך יותר . בנוסף למשקל הקיים כבר תוספת של כ 15 קילו זה לא דבר נעים במיוחד. אולם יש גם יתרונות , יש לנו הגנה טרמית טבעית, ולכן הפתרון שמתאים למי שלא סובל מקור הוא לחסוך בנאופרן, לדוגמא לונג גון 3 מ"מ + חלק עליון 5 מ"מ מספיק לי אפילו בחורף בים תיכון, באילת בתקופה זאת של השנה לונג גון 3 מ"מ בלבד עם חולצת לייקרה ארוכה. עדיף תמיד לכסות יותר שטח גוף על חשבון העובי של החליפה . היתרון הנוסף באילת זה שגם מחוץ למים יותר נעים ( בדרך אל המים )

lizard

New member
שמע אני יודע שאצלי יש יותר

שטח לחמם בקור...זה צורך אנרגיה
אבל אחרי שקפצתי למי מפרץ חיפה בחורף עם כל הבגדים אני חושב שאני יכול לעמוד בקור
מיכה

הכי מחמם

שני דברים מומלצים לחימום: א. חליפה חצי יבשה (זאת עם הגומי בקצה בידיים ו/או ברגליים) - מונע תחלופה של מים בתוך החליפה וככה המים מתחממים ונשארים ככה. ב. כובע - לדעתי הכי חשוב. הראש מאבד חום בקצב הכי גבוה, ולכן כובע מאוד עוזר לחימום. (בטח חשבתם שאני אגיד להשתין בחליפה..... אני אישית לא אוהב
)

אילוניק

New member
גוני לגבי השתנה בחליפה

ישנם שני סוגים של אנשים אילו שמשתינים בחליפה ואילו שמשקרים ואפרופו לריח רע בחליפה מכל סיבה שהיא טבילה באמבטיה מלאה עם חצי כוס מרכך כביסה תחולל פלאים בריח החליפה מנסיון עובד ניפלא

הקרפיון

New member
חשבון קצר../images/Emo132.gif

אתה שוקל 85 קילו, והמשקולות שלך שוקלות 12 קילו, כך שביחד זה 97 קילו. ביחד עם מיכל (ריק), חליפה, מאזן ושאר ירקות, זה בערך 110 קילו. המשקל הסגולי של מים מזוקקים הוא בערך 1קג\ליטר. המשקל הסגולי של מי ים הוא בערך 1.03 ק"ג\ליטר נניח 0.01 קג\ליטו*אחוז מליחות תרומת המלח (זה הערכת יתר) 110/1.03 זה בערך 107 ליטר נפח שאתה דוחה בזמן צלילה. נוסיף למים לת התרומה של הפרש המליחות (0.2% שהם 0.002 קג\ליטר), נקבל הערכה חדשה למשקל הסגולי של המים באילת (1.032 קג\ליטר), נכפיל בנפח (הזהה לזה שבים תיכון) ונפחית את המשקל הכולל (שגם הוא זהה לזה שבים תיכון), ונקבל את תוספת המשקל הדרושה: 110-(110/1.03 * 1.032 ) = 0.214 קג = 0.5 פאונד כלומר, זה לא משנה כלום. חישוב דומה למים מתוקים נותן 7 פאונד חיסכון. תמיד ידעתי שתואר בפיזיקה יוכיח את עצמו באיזה שלב... הסבר: * דקר שוקע בים התיכון. לפי חוק ארכימדס, גופו וציודו דוחים מים שמשקלם לא יותר ממשקלו. עם צפיפות של בערך 1.03 קילו לליטר, מדובר על כ 107 ליטר מי ים * היות והצפיפות של מי ים (עם בערך 3.6% מלח) היא רק גבוהה בכ3% מצפיפות מים מתוקים, המלח תורם בערך 1%משקל לכל אחוז מליחות. לפי החשבון הזה, הפרש הצםפיפות בים ים תיכון לאילת היא בערך 0.2%. * מאחר ולא הנפח ולא המשקל של דרק משתנים בנסיעה לאילת, גופו עדיין צריך לדחות כ107 ליטר מי-ים-סוף. אבל מים אילו יותר כבדים ממי הים התיכון, ולכן המשקל של המים שצריך לדחות ע"מ שיוכל לצלול גדל בערך ב 0.2% ממשקלו הכולל, כלומר בערך 0.22 ק"ג. כאמור, לא הרבה. , משקל הנפח הכול, עם הציוד והכול, קטן ממשקלו הכולל (110 ק"ג) חלקי

אורי-

New member
וואו, סחטיין על ההשקעה!

אבל עדיין תמיד מדברים על 2-4 פאונד הבדל. יש לך רעיון למה?

bikenet1

New member
האם זה נכון לומר שעדיף משקל עודף

על משקל חסר ? (כדי למנןע התעופפות מעלה או קושי בביצוע חניית ביניים)

מאקו

New member
ממש ../images/Emo31.gif ../images/Emo26.gif

ומה תעשה למטה, תשקע כמו אבן ותתחיל להתנפח כמו בלון? הרעיון הוא להיות מאוזן, וזה אומר גם שהמשקל שאתה לוקח צריל להיות מאוזן, אם זה אומר שצריך לעשות בדיקה ואפילו להכנס ל-5מ´ ולנסות להתאזן בלי לרוקן את כל המאזן או לנפח אותו כי אתה כבד מדי. ואם אתה קל בסוף הצלילה, תשתמש ברביעיה ששמת אצל הבן זוג לפני כן. אם כבר עלית לפני חניית הבטיחות השאר למעלה כי ע"י השקעת המאמץ בירידה אתה ממריץ את בועות החנקן בדם וזה יותר מסוכן.

maz

New member
לא הבנתי משהו

אם הוא שם 4 פאונד אצל בן הזוג - זה אומר שבן הזוג צולל עם יותר מידי משקל. לא?

אילוניק

New member
מקו תסביר לי משו

בהנחה שצולל נכנס למים עם מאזן מנופח + שני פאונד יותר אם ירוקן את המאזן לאט ולא במכה אחת אין סיבה שישקע כמו אבן וגם לא להתנפח כמו בלון ואם הוא כבד ושקע כמו אבן כדברך בגלל שני פאונד אזי אין לו שום השקעה ושום מאמץ בירידה ואחרון גם בהודעה אחרת רשמת שהבן זוג שלך יקח 4 פאונד נוספים מה הבן זוג סבל לעת מצוא ל4 פאונד נוספים אם לא רוצים לעשות בדיקת שקיעה לפני הצלילה ברדוד שיקח בעצמו משקל עודף אם שקע לקרקעית כמו אבן לפי תאורך שבצלילה הבאה יוריד שני פאונד וכך הלאה אני אישית לא הייתי לוקח משקל מיותר לבן זוג שלא מוכן לעשות את המינימום בשביל עצמו לצלילה בטוחה ומהנה

למעלה