משקולות רגליים

Morters

New member
משקולות רגליים

יש לי שאלה קטנה עם משקולות לרגליים.. מותר לשים אותם לתקופה ארוכה? למשל חצי יום וללכם איתם? המשקולות זה 1/2 קילו.

crane

New member
תלוי לאן אתה הולך...

ואם אתה רוצה תגובה רצינית: אני לא אורטופד, אבל קח בחשבון שהם מגבירים את העומס על הברכיים.

Dragon Roar

New member
אני לא חושב שיש בזה צורך.. אבל...

הי, זו החלטה שלך. אני הייתי מציע לך לבעוט איתן. במקרה ואתה בועט אז נסה 3 קילו אבל לא יותר.

../images/Emo18.gif בבעיטות עם משקולות רגליים

צריך להיזהר מאוד לא לנעול ברכיים! זה יכול לגרום נזק לא-הפיך. אם אתה מתרגל בעיטות עם משקולת, אני ממליץ לעשות זאת ל...א...ט... ורצוי תמיד לשאול את המורה שלך!

Morters

New member
מה זאת אומרת לא לנעול?

מה זה יכול לגרום? ואם אני הולך עם משקולות של חצי קילו אז אני לא ממש חובט ברצפה עם הרגל אז אפשר?

נעילת ברך = יישור עד הסוף

כשאתה בועט ומיישר את הרגל עד הסוף, העצמות+גידים+רצועות+סחוס מקבלים זעזוע. בערך כמו טריקת דלת. כשאתה מוסיף משקולת של חצי-קילו בקצה הרגל, הזעזוע הזה חזק הרבה יותר. זהו מתכון בדוק להריסת ברכיים. אני לא מומחה בהיסטוריה של האתלטיקה הקלה, אבל אם אני זוכר נכון היתה תקופה קצרה שרצים למיניהם התאמנו עם משקולות על הקרסוליים או בנעליים, והיום איש אינו עושה זאת יותר - בדיוק מהסיבה הזו.

Morters

New member
הפחדת אותי :(

בגלל שאצלנו בשיטה הבעיטות ישרות וגבוהות! :(

אז שאל את המורה שלך!

הנקודה היא לא אם הבעיטות גבוהות או לא, ישרות או לא. הנקודה היא שנעילת הברך בסוף הבעיטה, עם משקולת בקצה הרגל, מוסיפה עומס עצום על הברך, הרבה מעבר למה שהיא מתוכננת לספוג.

rowshi2

New member
אגב נעילות

התחלתי להתאמן באיגרוף קלאסי (4 שיעורים כבר
), והמאמן אמר לי לנעול מרפק בסוף המכה... בוא נגיד, שזה די נוגד את כל מה שלמדתי עד היום...שאלתי אותו אם הוא סגור על הנושא, והוא אמר לי שככה זה באיגרוף, נותנים אגרוף מלא... אקיצר, נראה לכם הגיוני??

frodo1

New member
אם כבד מדברים על משקולות רגליים

איפה אפשר לקנות כאלה?

tessen

New member
פרודו כל הכבוד

גם בשבתות אתה משקיע בחצר באימונים, כל הכבוד על ההתמדה

frodo1

New member
איך אתה יודע שאני מתאמן בשבתות?

וד"א, אני מתאמן גם בימי שישי.

tessen

New member
סתם טיילתי בזכרון בשבת

והרחק באופק בחצר בית ראיתי ילד לבוש שחורים עם חגורה צהובה מתאמן עם מקל. מי עוד מתאים לתאור בזיכרון אם לא אתה?

אלישיר

New member
../images/Emo4.gif1/2 קילו זה לא הרבה, אבל...

בעזי"ת כעיקרון, לא מומלץ ללכת הרבה עם משקולות רגל, במיוחד לא על משטחים קשים, היות שזה מאלץ אותך לחבוט ברצפה -ובעמוד השדרה, בעומסים שהשלד לא בנוי לעמוד בהם. באימון בעיטות, צריך לקחת בחשבון שבעיטה בעוצמה גבוהה, אם רוצים למנוע נזקי מפרקים בטווח הארוך, שומה עליה לצאת מהירך ולא מהשוק, דבר שנראה שיהיה קשה להקפיד עליו עם משקולות. לאלפי עניות דעתי, אפשר להשתמש במשקולות במקום מכשירי מכון כושר -אז אפשר לבקר את העומס, והיות שאימון אנאירובי לא צריך לקחת זמן רב, הרי שזו עשויה להיות אופציה נוחה. מה רע בריצת טבע במעלה הר?

למעלה