משקולות קטלניות

Cobi Hay Yacobi

New member
משקולות קטלניות

שמונה גופות של צוללים נמצאו במים, כשחגורת המשקולות עוטפת את מותניהם. ארבעה מהם אף הספיקו לעלות למים ולצעוק לעזרה, לפני שטבעו למוות. האם מקרי המוות המיותרים הללו היו נמנעים אם היתה מודעות גדולה יותר להסרת משקולות בגובה פני הים? ויכוח בהשתתפות מדריכי צלילה בכירים

מאת טוביה בסקינד, איור מישל קישקה

ד"א, צולל בן 26, הגיע אל פני המים באפיסת כוחות. הוא הספיק לצעוק "הצילו" וכמה שניות אחר כך נעלם במים. כעבור 20 דקות נמצאה גופתו על הקרקעית. המשקולות היו חגורות למותניו.

להמשך המאמר הקליקו כאן

חי בר

New member
קודם כל המחוקק שלנו כבר חשב על כך

נראה לי שאתה מתייחס אל המקרה של דורי אברבנל ז"ל, אז הוא היה הטריגר ל-"נוהל הסרת משקולות" ברשעות הצלילה [URL]http://www.mcs.gov.il/about/AuthoritiesCouncilsCor[/URL]porations/diving/Pages/diving.aspx

בכל מקרה, אם זכרוני אינו מטעני, כל הארוע היה פחות מכמה דקות בודדות. המדריך הפנה את הראש לעבר זוג צוללים בסטי"ל להרף עין, כשהחזיר מבטו אל דורי הוא כבר טס למעלה במסלו לבליסטי. צופים מהרפסודה של חוף הוילג' ראו אותו מגיע לפני המים, מזיז את הידיים בפאניקה. כשהמדריך הגיע בעצמו לפני המים, דורי כבר היה שוב בקרקעית ללא רוח חיים.

אבל, מנגד, לא זמן רב אחרי היה מקרה שצולל מת דוקא בגלל שחרור המשקולות, באותו האתר ממש. נדמה לי שהצולל היה על פני המים ושחה עם זוג חברים לכוון הסטי"ל. בגלל הרוח ו/או הזרם הוא התקשה לשחות. צולל אחר שעבר בסביבה החליט כנראה לשחרר עבורו את המשקולות, אלה הסתבכו בוסת שלו וגררו אותו אל מותו. אני מניח שהכוונה היתה טובה, ובטח שמוסר ההשכל לא צריך להיות שאסור לשחרר חגורת משקולות על פני המים- אבל בכל זאת, אף אחד לא ביקש מאותו פלוני לשחרר את חגורת המשקולות, זאת כנראה היתה הגדלת ראש שלו, הוא לא הכיר את הצולל ולא בדק אותו (ולכן לא יכול היה לדעת שהחגורה לא הונחה כראוי מלכתחילה) אבל כנראה שגם לא טרח לבדוק לפני שפתח את האבזם לצולל שלא הכיר.

Cobi Hay Yacobi

New member
מזעזע - לא ידעתי על המקרה השני

הצרה היא שהפירוט מאד פשטני, לא ברורה לי הסיטואציה כלל ועיקר. האם הצולל על פני המים היה במצוקה? האם הצולל השני ניסה ליצור איתו קשר לפני שבא ושיחרר לו את חגורות המשקולות? צולל שעבר בסביבה? מתחתיו וראה אותו במצוקה? שחה מעל פני המים? האם הצולל שעבר בסביבה היה מתורגל ברסקיו? המון שאלות אבל המקרה ללא ספק מצער במיוחד!!!

חי בר

New member
זה קרה בערך שנה אחרי דורי ז"ל

[URL]http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-1769110,FF[/URL].html

אני לא זוכר את הפרטים המדויקים- יכול להיות שהבחור במצוקה התרחק מהבאדיז שלו וביקש עזרה מצולל אחר שכנראה היה על פני המים באותו הזמן (זה לא נדיר למצוא הרבה צוללים בבסט"יל), הוא שחרר את המשקולות עבורו (שהתסבכו באוקטופוס). נדמה לי שהצולל שניסה לסייע שחרר גם לעצמו את המשקולות, הוא רצה או ניסה לנפח לבחור במצוקה את המאזן אבל בטעות לחץ על כפתור הריקון, ומכאן הדרך לסיום טראגי היתה כבר קצרה.

קותי

New member
המאמר הזה הוא מאד ישן

למה מצאת צורך להעלותו מהאוב?

מדובר על תקופה חשוכה שבה רשות הצלילה פעלה בצורה מטומטמת עם ראש רשות שלא הבין כלום בצלילה והוציא הוראות שעה בלתי חוקיות (אחת מהן מופיעה גם במאמר).

כל נושא שחרור המשקולות עבר אז דיון ארוך בפורומים ובארגוני הצלילה והמאמר הוא בהחלט לא עדכני.

קותי

New member
על מה?

ראש רשות הצלילה? הוצא לגמלאות לפני שנים. יש חדש ותוכל למצוא אותו ברשות הצלילה.

מנכ"ל פאדי ישראל? הוחלף מאז מספר פעמים.

במאמר: נסיבות התאונה של ד"א עדיין נחקרות ... הסתיימו להיחקר לפני הרבה שנים.

במאמר: נמצאו שמונה גופות כאלה ... פנה לרשות הצלילה לברר כמה גופות כאלה נמצאו מאז שנת 2005 בערך אם אני לא טועה. לדעתי, מעט מאד אם בכלל.

במאמר: הרשות לצלילה ספורטיבית הוציאה באוגוסט האחרון מכתב ...
באוגוסט של שנת 2003? 2004? 2005? אני אפילו לא זוכר בדיוק אבל להפנות למאמד שבו כתוב שהרשות הוציאה מכתב באוגוסט האחרון זה ממש לא לעניין.

מאמר ישן, לא עדכני ולא רלוונטי לכלום כיום.

הטפשות בצורת ההתעסקות בנושא בתקופה ההיא הייתה שחלק מהתאונות קרו בגלל ששחררו את המשקולות כפי שחי בר כתב ולא בגלל שלא שחררו. כל התגובה אז הייתה תגובת פאניקה פופוליסטית וטוב שהגישה והאנשים שעמדו מאחוריה כבר לא בענף הצלילה.

Cobi Hay Yacobi

New member
תודה על התגובה המפורטת

השכלתי

bkeilat

New member
תיקון קטן

לרשות הצלילה אין כעת ראש. מודי פילרסדורף נטש את הספינה לפני כמה חודשים ומתנהל חיפוש אחר ראש חדש. מי שחותם בינתיים על אישורים הוא משהו כמו ראש מינהל הספורט.

רבנצרן

New member

מסכים עם כל מילה. גם אני רציתי להגיב במילים דומות לקותי, אבל העדפתי לא להתכסח ולהשאיר את הבמה לאחרים.

skinonimus

New member
כמה משקולות אתה צריך ?

צרפתי תרגום מאמר די ישן של פיטר שטיינהוף שעוסק בשאלה "כמה משקולות אנחנו באמת צרכים".
"בהנחה שהתאמתם את כמות המשקל כמוסבר במאמר, הנכם משתמשים בחליפת נאופרן דקה או חליפה יבשה
ומיכל בודד, קרוב לודאי שלא תזדקקו לנטוש משקל ע"מ להגיע לפני המים במצב חירום "

)<)))"<

למעלה