משקאות האלכופופס

AYELET1

New member
משקאות האלכופופס

מדובר במשקאות תוססים בתוספת אלכוהול, המשווקים בכל מקום במחיר מרקיע שחקים (למרבה המזל...). כתבה בנושא כאן בפנים. בעוד שלטעמו של האלכוהול כמו וודקה ווויסקי צריך להתרגל, הרי כאן אחוז האלכוהול נמוך יחסית (4-5%) , המשקאות עצמם מתוקים, ולא בעיה לשתות אותם, גם למי אינו מורגל בטעם האלכוהול. בנוסף לכך , הם משווקים בבקבוקים צבעוניים , בסגנון צעיר. אז מי קהל היעד העיקרי שלהם? כן, צעירים... האין בכך להגניב א ההתמכרות לאלכוהול בדלת האחורית?או שאולי הדבר עשוי דווקא להפחית את צריכת האלכוהול. אלכוהולךל במסיבות של צעירים (קטינים... צעירים מ-א-ד) קיים כבר מזמן. בעזרת המשקאות הללו, המשקאות האלכוהוליים המסופקים, הם בעלי אחוז אלכוהול נמוך יותר. מוזמנים לחוות דעתכם.

גם לבירה בדרך כלל 5% אלכוהול

והיא אסורה למכירה לקטינים ( אולי אני טועה ? ). אך אין לשכוח, כי מאחורי הייצור או הייבוא של משקאות אלה כוחות פיננסיים גדולים, המכניסים לאוצר המדינה הרבה מיסיפ ( מלבד השוחד שהם בטח מחלקים לקובעי המדיניות, אם האופן ישיר - מתחת לשולחן, או בהטבות שונות ). לכן המלחמה נגדם מראש נידונה לכישלון, כי מעורבים כאן אינטרסים כלכליים ולא בריאותצ הציבור או חינוך הנוער. הדבר דומה לנושא העישון - פירסומות בריש גלי ובאותיות זעירות למטה - "משרד הבריאות קובע, כי העישון עלול להזיק לבריאות"... לא איסור גורף, בגירת מפעלים והחרמת המוצאים אלא טיפול בכפפות משי... אותו סיפור עם זיהום מי נחל הקישון, כאשר תאגידי ענק ומפעליהם שופכים פסולת רעילה למיים, והממשלה ( הממונים מטעמה ) מילאו פיהם מיים במשך עשרות שנים. כמו שלא ראינו איפה נעלמו אנשי מצשרדי איכות הסביבה במשך שנים אלה, כך לא רואים לאן ברחו אנשי החינוך, משרד הבריאות וגורמי אכיפת החוק בנושא המשקאות האלקוהוליים החדשים/ישנים... אותה גברת, רק בשינוי האדרת. וגם מפרסמים אותם ב-TV ( "בול" )... במרכולים אפילו לא יודעים ולא שמו לב, כי משקאות אלה כוללים אלקוהול, וקוראים להם "משקאות אנרגיה" - תשתה ותהיה מזה חזק יותר !

AYELET1

New member
יש לך טעות...

משקאות הרד בול לא קשורים לכך. מדובר במשקאות עם עודף קופאין, שזה דבר מאד לא ממלץ, אך אין שום חוק נגדם.

אז יש לי טעות בכל מה שכתבתי

או רק בנושא ה"הרד בול" ? כי אחרת הכותרת עלולה להטעות. כי עצם העניין החשוב הוא, לא פרט זה או אחר. אלא עובדת האינטרסים הכלכליים של הגורמים העומדים מאוחרי ייצור ושיווק המשקאות כולל אלה הנותנים להם גיבוי בצד הממלכתי ולא אם קוראים למשקה מסויים "בול" או אחרת. ולא נראה לי, כי מערכת החינוך המגמגמת ברוב התחומים יש לה איזשהו כוח לטפל בנושא.

AYELET1

New member
לא בטוחה שזה עניין מערכת החינוך אלא

יותר משרד הבריאות

AYELET1

New member
ואינני כלך כך בטוחה שכל העניין

הוא בשוחד , במיסים וברווחים הכספיים חלק גדול, הוא כנרה בתרבות ה"יהיה בסדר" ואי צפיה למרחק של יותר ממטר...

איפה את חיה ? לכל מערכת הייצור

הזו מנגנוני ענק ותקציב של מליונים, לפירסומות, להפצה ולשיכנע כי "זו דרך גבר", "כך חיים הצעירום בכל העולם, וכדי להיות אחד מהם ( להיות IN חייבים לקנות בקבוק שני, כי אחד בטח לא מספיק". זאת שטיפת מוח צאורגנת ומשומנת היטב, החייבת לעבוד ללא תקלות כדי להמשיך להזרים את המליונים לבעלי המניות. והיות והממונים מטעם משרד הבריאות, האכיפה וגם משרד החינוך מגמגמים בנושא, מתעורר חשד כבד ( לא מבוסס ממש בעובדות ) כי יד נעלמת מושיטה גם פה ושם הטבות כדי למרוח את העניין. את תמימה בכוונה או רק במקרה ? ללא הכסף הגדול "הנשפך" ברוחב לב,מכירת מוצרים אלה לא היתה מצליחה עד כדי כך, והוא הגורם המכריע ב"חניך" הנוער להרגל הנפסד של "יהיה בסדר, נעשה כמו באמריקה, העיקר היום נחיה - מחר נמות.".

למרות שאין לי עוד מתבגרות, מתערבת

בשיחה. למה את חושבת שזה לא עניין של מערכת החינוך?? להיפך, אני חושבת שנושאים רבים שאנו נוטים "לזרוק" אותם על גורמים שונים, הם דווקא של מערכת החינוך. לא לבד, אבל בשיתוף. למשל - אלימות. חשבו שאלימות זה עניין למשטרה. מקסימום יביאו שוטר לבי"ס, הוא יעשה חיפוש בכניסה לבי"ס על התלמידים, יתן שיחות וזהו. זה לא עובד. אם מערכת החינוך לא תתגייס לנושא הסמים, האלכוהול, האלימות, ההטרדות המיניות, ותמשיך להפיל את התיקים על המשטרה, ההורים, משרד הבריאות, משרד ה...., זה פשוט לא יעבוד. במקרה כזה צריכה לקום צעקה של בני נוער, הורים, אנשי חינוך, וסתם אנשים פשוטים, ולצעוק, שלא ימכרו לנו את הילדים לאלכוהול בדלת האחורית.

בטח שמותר למכור אלכוהול

אסור ל ה ג י ש אלכוהול לקטינים (כלומר - מסיבות פרטיות-מפוצץ באלכוהול) מותר גם למכור לא רק בירות, אלא גם דברים עם יותר אלכוהול... למשל וודקה. אפילו בסופרמרקטים הגדולים אף אחד לא מניד עפעף כשקטינים קונים אלכוהול, ובטח שלא מבקשים תעודת זהות. להתראות הורים יקרים אוטופיה *קטינה*

AYELET1

New member
זה שלא מנידים עפעף זה לא אומר

שזה בסדר!!! זה שלא מנידים עפעף זה אומר שעוברים על החוק, ולא שום דבר אחר.

גליה12

New member
הרבה יש לי לומר על שתיה

ואת האצבע המאשימה אני שולחת גם למפרסמים ולמוכרים שמנסים "להכניס" לנערים בדלת האחורית משקאות מתוקים ומעוטי אלכוהול- אבל גם כמות גדולה מהם גורמת לשיכרות... אבל גם את המוכרים בפאבים במסעדות ובכל המקומות הדומים, שאינם מקפידים כלל וכלל על איסור המכירה של אלכוהול לקטינים- ואת המשטרה- או רשויות החוק שאינם קונסים אותם על כך. לא יתכן שנער בן 14-15-16-לא יתבקש להציג תעודה כשהוא רוצה לרכוש משקה אלכוהולי- יש לשים לזה גבול ויפה שעה אחת קודם!

בעלי מקומות הבילוי לא הקימו

עסק כדי לחנך את הנוער אלא כדי לעשות כסף, עד כמה שיותר ועד כמה שמהר יותר, מוכנים אפילו להסתכן בהפרת חוק למטרה זו. למה המשטרה לא אוכפת את חוק איסור מכירת משקעות לקטינים ? כי יד רוחצת יד, והמשטרה מעוניינת יותר במידע על עבריינים שמנים יותר ולא לתוס מוכר שמכר בקבוק לילד ועוצמת עיניים. אך איםה הקפמיינים בבתי הספר, איפה סגל המורים, המרצים והמנהלים ? במידה רבה כל זה גם בעייה בחינוך הקלוקל, וכמו שאיילת טוענת, בקביעה של "יהיה בסדר, לנו כלום לא יקרה".

MARMELAD

New member
אני חושב שיש לכן טעות

לדעתי האלכופופ (כמו שנקראו כאן) לא מיועדים לצעירים אלא יותר לנשים. בני הנוער ששותים לא יבזבזו את זמנם והרבה כסף על אלכוהול כזה. החישוב הוא פשוט: בקבוק של מיץ+אלכוהול כזה עולה בסביבות ה 20 שקלים. בקבוק אחד לא גורם לשכרות. שאט של טקילה להקפצה עולה 10 שקלים ופחות. הוא בהחלט גורם לשכרות. אם נצא מנקודת הנחה שבני נוער לא שותים כדי להחזיק בקבוק ביד אלא כדי להשתכר - אז ברור מאליו שרוב בני הנוער ירוצו לקנות טקילה / וודקה באותו המחיר ועם השפעה הרבה יותר גדולה.

AYELET1

New member
השאלה אם בני נוער שותים רק בשביל

להשתכר. אולי גם כי זה טעים, נראה מפתה וכו´? כוונתי גם לכאלו שמטרתם אינה שכרות. והתוצאה? הכנסת אלכוהול "בדלת האחורית" וצריכת אלכוהול. בנוסף, השאלה אם נקודת ההנחה שלך נכונה: "אם נצא מנקודת הנחה שבני נוער לא שותים כדי להחזיק בקבוק ביד אלא כדי להשתכר " חלק מהסיבות לצריכת אלכוהול, אינן השתכרות בגיל זה, אלא הדאווין. משקאות אלו מספקים צורך זה...

MARMELAD

New member
אני לא יודע...

כשאני הייתי בן נוער (לפני לא הרבה שנים) פחות עניין אותי הדאווין אלא ההשתכרות. ההתפרקות. הסחרחורת. לא עניין אותי הדאווין כמו שלא עניינה אותי ההקאה שהיתה מגיעה לעתים קרובות מדי. אני מאמין שדאווין, באלכוהול, מגיע רק אחרי שמבינים מה זה אלכוהול. וזה בד"כ רק אחרי שצוברים נסיון עם האלכוהול הזול והמשכר. אני מציב שאלה בפורום יין ואלכוהול, נראה מה יגידו החבר´ה..

AYELET1

New member
אבל מקרה אחד אינו סטטיסטיקה ואינו

מייצג... השאלה מעניינת (עוד יותר מעניינות התשובות
) וחוץ מהצבת השאלה בפורום, מה הייתה גישת חבריך? דאווין או השתכרות?

AYELET1

New member
ברח לי ...

כשהייתי בתיכון, ישבנו כמה חבר´ה והבנות הביעו גועל מסיגריות הבנים (זו קצת הכללה, אך מדובר על הרוב...) ענו: כמו שאתן מתאפרות בשביל לעשות רושם, אנחנו מעשנים (יש כאן סתירה מסויימת, אבל נעזוב זה...) אינני חושבת שהכל השתנה. איש לא המציא את הגלגל. היום סיגריות זה בגיל מוקדם יותר, ואלכוהול זו המקבילה בתיכון...

yonien

New member
ילדי הוודקה

אני חושב שמרמלד צודק אני עובד כברמן במועדון שאמנם מכניס רק מגיל 18 ומעלה אך הקהל הוא בעיקר חיילים וכאלה שמלאו להם רק 18 כך שאפשר להשליך מזה לבני נוער. רוב החברה באים בלי יותר מדי כסף ומחפשים את הבירה או הטקילה שחוץ מזה שהם המשקאות הכי זולים-זה "הטקס" שבלשתות טקילה. הבריזרים וכולי עולים באיזור ה 20 ש"ח לבקבוק לעומת 7 לטקילה ולכן אין צריכה רצינית שלהם מכיוון שגם מהם יש צורך לשתות די הרבה כדי להשתכר. יש כאלה שרוצים קצת מה"אדום" או איזה קוקטייל עם צבע כחול... מה שמוביל להכרה שאין להם מושג מה הם שותים. לדעתח חינוך לתרבות שתייה בגיל נכון ולאו דווקא איסור שתייה הם המפתח להטמעת התנהגות אחראית אצל אנשים.

AYELET1

New member
בוא נאמר שחינוך זה הפתרון

איך להתיר את הרסן , כך שלא יפרו כל עול??? כרגע, במצב הנוכחי, כשחינוך לשתיה עדיין לא קיים!!! ברור שלבני ה-18 ומעלה זה לא רלוונטי... חינוך אגב ניסו... "כשיש חברים, לא נוהגים" הרבה לא ממש מתייחסים לכך

למעלה