משצים להתפקד!

משצים להתפקד!

שם מחוז ישוב קורס שעברתם איזה קורס הכי נהנתם (לבוגרים) ואם הדרכתם קורס אז איזה ואיפה? ועוד דבר אם אתם פעילים בבצפר או במחוז ועוד דבר קטנטן דבר מצחיק שקרה בקורס

אז אני ראשונה

סיון משה מחוז ירושלים ישוב ירושלים קורס משצים דתי 2003 גוערה סיור ונווט 2004 א כ ב ו ד והשרדות 2005 עוד יותר כבוד! הקורס הכי סופני סיור ונווט הקורסים שהדרכתי 2004 דתי משצים 2005 חילוני משצים גוערה 2005 דבר מצחיק שהיה לי באחד הקורסים בהשרדות שתמיד דפקתי הפכות ובגוערה שלי היה קטע שהלכתי ליד המפקד שלי והוא עקם תרגל אז שאלתי אותו אם הוא בסדר ואז הוא אמר בסדר לא ראית חחח הקטעים המצחיקים בדרכ זה נפילות חיחיחי0

gorck

New member
גמני...

עופר ליבוביץ', מחוז ת"א קורסים: מש"צים 2004 ---> מצחיק?...הפוזות שעשינו לצלם ושהבנים התחפשו לבנות סיו'ן 2005 ---> מצחיק?...שהמפקדים אמרו לנו לעמוד בק' הדרכתי: מש"צים 2005 ---> מצחיק?...לא ממש הדרכתי הייתי צוות שרוך וברוך

ophirein

New member
יש משהו שכתבתי כבר בפורום שבניתי...

לקבלת המ"פ, שהיא אישיות בפני עצמה, הפורום ימתח להקשב! 2.......3...... ה---ק---ש---ב!!!!!!!! טוב את הקורסים שעברתי אפשר לראות בחתימה..... בעניין משהו מצחיק....הקטע עם המ"פ כמובן חחחח ואני אחשוב על עוד... אולי: קורס משצים היה לנו ערב הפוך, אז כולם התחילו ללבוש בגדים של בנות, תחתונים על מכנסיים....כל מני כאלה.....אבל היה אחד שבא עם תחתונים חחחחחח הוא אמר שבדרך כלל הוא לובש בגדים, אז עכשיו הפוך

gorck

New member
שאלה...

את יותר ענתיקה מגרדוש? את מאלה שעשו את הקורס בסוף ח' או בסוף ט'???

gorck

New member
את היית פרח???

אני עשיתי ת'קורס בסוף ח'..... כולם צחקו שאני קטן... אבל ככל שחשבתי הבנתי שזה יתרון, שנה יותר במש"צים

gorck

New member
לא הבנתי...

לנו ההכשרה היה בתכל'ס של יומיים....יום הכשרת הדרכה ויום ניווט, מנוחה של כמה ימים ואז 4 ימי מסע בצפון, ואז4 ימי גיחה.... איך היה שלך שוב?

מספר 5 מתפקד

שם: ליאור מחוז: חיפה ישוב: זכרון (אבל לומד בבנימינה) קורס: 2004 עברתי רק קורס בסיסי. הציעו לי להדריך קורס בקיץ האחרון אבל זה לא התאים לי מבחינת לו"ז אני הדרכתי פרש"צים שנה שעברה והשנה תחלנו תכנית של פרחי מש"צים דו-שנתית, בח' לומדים מיומניות כמו ניווט, מחנאות וכו' ובט' לומדים הדרכה, כי ראינו שחסר משניהם בהכשרה. אבאני מרכז את צוות ההדרכה של כיתות ט' (מוזר לרכז מדריכים שכולם חות מאחת יותר מבוגרים ממני ואחת הדרכתי...) ובנוסף משמש כעוזר לרכז הכללי של הפרחי מש"צים בגלל שהוא חסר נסיון.

ophirein

New member
בעניין הפרחים....

גם אצלנו, במודיעין, יש פרחים, וגם אנחנו העילנו את הבעיה אם אפשר לקרוא לזה ככה שהם לא מקבלים את כל ההכשרה שהם צריכים, אז חשבנו לפתוח ח'. אחרי הרבה דיונים. לא, יותר! הרבה יותר! ממש הרבה דיונים! אצלינו זה אף פעם לא נגמר מהר חחחח בקיצור, אחרי הרבה דיונים הגענו למסקנה שפתיחה של ח' פשוט תגרום לזה שהחניכים יגיעו לקורס במצב שהם ירגישו מעל המדריכים. כל זה הגיע מהעובדה הפשוטה שבסופו של דבר להיות פרח זה בונוס, כי הרי הם מגיעים לקורס ביחד עם ילדים שרק חודשיים-שלושה לפני פגשו את המש"צים פנים לפנים.... אני מקווה שהבעיות שאני זוכר שהיו לכם נפתרו, ואני בטוח שאם לא הייתם עושים את הפרחים דו שנתי זה היה מוריד לכם מהלחץ.... בהצלחה בכל מקרה

אנחנו באנו מגישה הפוכה

אמרנו שהקורס הוא הבונוס, לא הפרחים, שהפרחים זה ההכשרה האמיתית. יש לנו בזה שלוש מטרות: 1. לתת יותר הכשרה בקצב יותר נינוח שיוציא מהם יותר. 2. שהקורס יהיה בשבילהם משהו ממש לא מהותי מבחינת למידה אלא חלק של כיף, ועוד קצת התנסות והעשרה. 3. בזה שהחבר'ה שלנו יהיו מעולים ועם הכשרה מעולה הם יהוו דוג' שאנחנו מקווים שתתפשט גם בשאר בתי הספר. אין לנו בבי"ס כמות גדולה של מש"צים, אנחנו בערך 20 רשמית, מתוכם 10 פעילים באמת, אבל אנחנו מקווים שהאיכות של המש"Mים אצלינו תהיה הכי גבוהה שיש. הבעיות שלנו הסתדרו די יפה, ע"י עבודה של כמה אנשים. בעיקרון לקחנו את פרוייקט הפרחים כפרוייקט מספר 1 אצלנו ואנחנו מקווים להגיע למקסימום השגים בנושא, לגבי אם זה עבד או לא אני אוכל להגיד לך בעוד שנתיים, כשהחבר'ה שעכשיו מחזור ראשון של ח' יגיעו להיות מש"צים.

ophirein

New member
בוא אני אגיד לך משהו...

אני לא אומר שאתה לא צודק, כי זה ברור שכמה שיותר הכשרה תכין את הפש"צים יותר, אבל לדעתי רוב ההכשרה האמיתית היא בקורס ואחריו, כי בסופו של דבר ככל שיהיה להם יותר ניסיון בדברים זה מה שיעשה אותם ליותר טובים, ולא כמה זמן "אימנת, אותם לזה....

"לא לומדים שחייה בהתכתבות"

כחלק מתהליך ההכשרה אנחנו מוציאים אותם ללוות קצת טיולים ליד משצ"ב מהצוות שמדריך אותם. יש להם התנסויות בינם לבין עצמם, והפרש"צים של ט' יעבירו גם כמה פעולות לאלו של ח'. ההכשרה המתוכננת שלנו כוללת הרבה. אני לא אומר שלא לומדים מאוחר יותר כחלק מהתפקוד כמש"צים, אבל הקורס הוא לא הכל, והמטרה של התכנית שלנו היא להפוך את הקורס ללא הכרחי.

ophirein

New member
אני חייב!

"בן דוד שלי רצה לשחות כדי לצוף קבוע למד שחיה בהתכתבות אצל מציל ידוע. כשנכנס סוף סוף לים, תוך שניות הוא נעלם. שניים קפצו אליו מיד טובעים השניים מן האחד." חחחחחחח ועכשיו לתשובה... המטרה של הפרחים היא להעלות את הרמה של הקורס ולא להפוך את הקורס ללא הכרחי. אחרת לא היו שולחים אותם לקורס... זאת דעתי וזה לא מסתמך על משהו שמישהו בכיר אמר, אבל זה יותר מתחבר לעבודה בשטח...

למעלה