משפ' ארנוורט

משפ' ארנוורט

מחפש מידע על בני משפחה קרובי סבי אדוארד ארנוורט. אביו לוין ארנוורט סבא שלו ג'קוב איזק ארנוורט.

bilen

New member
מי? מאין? כדאי לנסח מחדש את השאלה

בדרך שאנשים יוכלו לסייע לך. תוכל לקבל מידע בשלושת הקישורים הצבעוניים (לינקים) שבראש הדף (ירוק/אדום/כחול). בהצלחה במחקר שלך וחג שמח.

הבהרות

יש מעט מאד נושאי שם המשפחה "ארנוורט" אני מנסה לאתר אותם ולחפש יחד את שורשי המשפחה אי-שם בפומרניה בסוף המאה ה-18 ובמאה ה-19.

שים לב איך שני פרטים "קטנים" משנים

את כל התמונה... בהודעתך הראשונה, ציינת רק את שם המשפחה וכמה שמות פרטיים. והנה כעת, אתה מציין כבר תקופה מסוימת ו"אפילו" אזור מגורים. במחקר הגנאלוגי כל פרט הוא בעל חשיבות עצומה. בנוסף, אופן הצגת הפרטים הוא בעל חשיבות עצומה. אני מנצל את הודעתך כדי "להרביץ תורה" בנושא זה, ולכן יש להתייחס להודעתי זו כאל ביקורת בונה ולא כאל נזיפה חו"ח. ציינת את אזור/עיר המגורים: פומרניה. לי, למשל, השם הזה לא אומר דבר. בירור שערכתי מעלה כי מדובר בשמו ההיסטורי של חבל ארץ (Pomerania), אשר נמצא היום בצפון פולין וגרמניה. כיום, מחולק החלק הפולני לשלושה מחוזות בפולין, ואילו החלק הגרמני הינו חלק מאחת ממדינות גרמניה. אם כך, מדוע חשוב לדקדק כל כך? ראשית, יש להבין כי התשתית הבסיסית עליה עומד המחקר הגנאלוגי השיתופי כולו, היא שפה משותפת, ובהיעדר זו - אין קיום לכל הדיונים המנוהלים כאן. שנית, אין דין מחקר גנאלוגי בפולין כדין מחקר גנאלוגי בגרמניה, ודינים נוספים תופסים לגבי מחקר גנאלוגי של חבל ארץ היסטורי (כמו, למשל: טרנסילבניה Transylvania, היום ברומניה; גאליציה Galicia, היום מחולקת בין פולין ואוקראינה). כל זה התייחס רק לשם האזור. ומה לגבי שם המשפחה? השמות הפרטיים? התקופה? היעדים שלך? הדברים אותם אתה יודע? הדברים אותם אתה רוצה ללמוד? בקיצור, סייע לנו לסייע לך - קרא את המדריך הקצר הזה, חזור אלינו עם כל הפרטים הנחוצים, ונשמח לסייע. ארנון

למעלה