משפט שעלה בראשי

erezsh

New member
משפט שעלה בראשי

על מנת להגדיר מהם חום וקור, עלינו קודם להגדיר מהו פושר. מה דעתכם?

Lu Tze

New member
לא מסכים.

להגדיר תחילה "פושר" זה יותר קל, אבל לא חובה. מכיוון שכל מה שציינת נמצא על אותה סקאלה, אם תגדיר אחד - תגדיר את כולם.

erezsh

New member
הרחבה

אולי כתבתי זאת בצורה פשוטה מדי, ולכן זה נראה גם פשוט מדי. אז הרשה לי להסביר: כשאני מגדיר משהו כחם או קר, עליי לומר יחסית למה. לדוגמא, משהו שהוא חם עבורי עשוי להיות קר עבור מישהו אחר. כמו כן, אם נגדיר חם, לא נוכל להגדיר פושר באופן מדויק, כי לא נדע איפה הוא על הסקאלה (באיזה מרחק מ"חם" הוא מתחיל). לעומת זאת, אם נגדיר פושר - נוכל לומר שחם זה כל מה שמעליו, וקר זה כל מה שמתחתיו.

ל נ צ ח

New member
במשחק בחם-קר או פושר אפשר לגלות

מי הוא באמת המשיח

ל נ צ ח

New member
בקרוב ידידי, בקרוב ../images/Emo175.gif

ו erezsh טוב מאוד יודע על מה אני מדבר. נכון erezsh?
בשביל מה בכלל צריך חתימה? כדי להצליח בחיים צריך להיות במקום הנכון ובזמן הנכון. אם אתה יודע מהו המקום הנכון, כל שנותר לך לעשות הוא לחכות שם עד שיגיע הזמן הנכון. * ~ * ~ * ל נ צ ח * ~ * ~ *

edlessme

New member
אני חושב שהוא הבין..

אבל העיניין הוא שהרי אם אתה משתמש במילה חם\קר המישפט הרי שכבר ברורה הסקאלה, כי הרי אתה מדבר על אובייקט מסויים שיש לו איזשהיא סקאלה מוגדרת מראש.. לדוגמא מים במיקלחת, משקה כלשהוא, אדמה, אפילו בן אדם... אז נכון שהמילה חם\קר לבד היא חסרת משמעות כי אין לה סקאלה, אבל את זה אתה יכול להגיד על כל תואר... כי כל תואר (אולי הכללה לא נכונה.. אין לי כוח לחשוב על זה..) הוא יחסי...

erezsh

New member
שוב

כשאני מגדיר חם, אני לא יכול לדעת מה הגודל של הפושר ושל הקר (כלומר מה הטווחים שלהם). לעומת זאת, אם מגדירים את הפושר, הטווחים של חם וקר ברורים.

Lu Tze

New member
אם נמקד בדוגמא הזו,

אם אה מגדיר פושר, עדיין צריך להגדיר חם וקר. אי אפשר לומר שחם זה כל מה שיותר חם מפושר (אה, גם השמשי במושג להגדיר את עצמו, אבל לא משנה), עדיין יש מושגים כמו "חמים" או "רותח" שצריך להגדיר אותם.

Lu Tze

New member
תמיד הייתי גרוע בלשון :)

בכל מקרה, ההבדל הוא מלאכותי. אבל האם פושר לא נחשב לשם תואר (או עצם... לעזאזל, שכחתי) ז"א, אי אפשר לומר "פושר לי".

erezsh

New member
אתה באמת גרוע בלשון :)

במשפט "פושר לי", הפושר הוא תואר, כמו "יפה לי" או "עצוב לי" ששווה ל-"אני עצוב". ואגב, אני מדבר על חם/קר/פושר כתארים, ולא עצמים. כלומר, אם התה חם , ה"חם" הוא תואר. אבל אם "חם זה לא טוב" (משפט מאוד אינפנטילי ולא נכון תחבירית), ה"חם" הוא שם עצם. בעצם - אני די בטוח ש"חם" בתור שם-עצם לא קיים בעברית - אבל משתמשים בו כך כיום בכל זאת (סלנג).

ל נ צ ח

New member
שמו של הגהינום ארץ חם

*תהילים כה* (כג) וַיָּבֹא יִשְׂרָאֵל מִצְרָיִם וְיַעֲקֹב גָּר בְּאֶרֶץ חָם

למעלה