משפט של אמא שזעזע אותי

אמברון

New member
משפט של אמא שזעזע אותי

וסליחה על הזעזוע, אבל אני לא כל כך יודעת איך לעכל את העניין. הבוקר הבאתי את הזאטוט לגן. אחת האמהות אמרה לבן שלה: "אם לא תישן בצהריים אני לא אבוא לקחת אותך...". זה הופך לי את הבטן מהבוקר. איך אפשר להגיד לילד כזה דבר? להעיר לה? להסב את תשומת לב הצוות?

kby

New member
לא. וגם לא.

אני מסכימה עם הזעזוע. אני מרחמת על הילד. מנגד... מה תעירי לה? אם זוהי דרכה, למה שהיא תחשוב שאת צודקת והיא טועה? ולמה להסב את תשומת לב הצוות? לזה שהיא מחנכת בדרך איומה אך חוקית? מה הן יכולות לעשות עם זה? אוף.

אמברון

New member
לא אמרתי כלום, אבל זה עמד על קצה

הלשון. חשבתי אולי להסב את תשומת לב הצוות לכך שהילד עשוי לחשוש מזה שאמא שלו לא תבוא, וזה יגרור שינוי בהתנהגות שלו בגן במשך היום (אולי הוא יהיה עצוב? אולי הוא יבכה יותר?). הם יכולים להרגיע, להבין ולהסביר לו שהוא לא לבד... זה סתם עשה לי רע.

אביטלתל

New member
גם אני מזועזעת

אבל הורים אומרים הרבה שטויות לילדים שלהם אחת האמהות בפעוטון של איילה אמרה לבת שלה איזה בוקר - "איפה הנשיקה והחיבוק שלי ? איך יהיו לי כוחות עד סוף היום ?"

swann

New member
נראה לי שהורים רבים חושבים

שהילדים לא מבינים מה הם אומרים. כמו שהם היו תינוקות... וזה כ"כ לא נכון. אני יודעת בבירור שמאיה מבינה כל מילה שיוצאת לי מהפה, ושטויות כאלה אולי הייתי אומרת כשהייתי היתה בת חודש, אבל כשהם מתחילים להבין, צריך להיות מודעים לכך.

../images/Emo41.gif מנצלש"ת זעזוע

אתמול הייתי עם עמית בגינה של הבנין עם עוד כמה אימהות . הגיעה אמא צעירה שהילדים שלה היו בבית וניגשה אל ילד שהיא מכירה מאוד וכנראה שמאוד אוהבת אותו ונישקה אותו "והציקה" לו עד שהוא בכה.... באיזה שלב השיחה עברה לנשיקות כאלו וכו', אני ניסיתי (כנראה שלשווא) להסביר שלילד יש זכות סירוב. הוא לא חייב לתת נשיקות למי שהוא לא רוצה ובוודאי שלא חייב. היא מצידה אמרה לי שהיא כבר מגדלת שניים (בניגוד גמור אלי שיש לי אחד בלבד...כרגע) אני מקווה שאני אוכל להעביר לעמית שהוא לא חייב לתת נשיקה לאף אחד שהוא לא רוצה ובוודאי שלא לקבל שום נשיקה ממי שלא נעים לו. אני שונאת אנשים שנהנים לנשק ילדים עד בכי....

טאשקה

New member
../images/Emo45.gif גם אני

שונאת אנשים שנוהגים כך (לצערי יש כאלה במשפחה של בעלי). הם לא עושים את זה מתוך רועה אלא מחוסר הבנה בסיסי שילדים הם אנשים קטנים ולא צעצועים של אף אחד. אוף.

יסמין@

New member
חשוב מאוד שילדים ידעו שהגוף שלהם

הוא שלהם וש*לאף אחד!* אין זכות לגעת בהם ללא רשותם! אחרת, איך הם ידעו שיש להם זכות לומר "לא" אם מישהו ירצה לנצל אותם מינית???

יסמין@

New member
והנה כתבה קצרה על הנושא

אמנם היא מערבת שם 2 נושאים שונים, אבל התחלת המאמר מסבירה בדיוק את הנושא http://www.mamy.co.il/newsite/gutfeeling/feeling13/kid_mutar.html

לאה_מ

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif ומדגישה:

ההטמעה אצל הילד של הגבולות האישיים שלו זה משהו שנעשה בגיל מאד צעיר. ההורים חייבים להניח את הבסיס לקונפליקט שבין החינוך לתת כבוד לזולת לבין החינוך לדעת היכן נמצאים גבולות הגוף שלך ואת הזכות שלך על גופך. ילד שלא יקבל את הכלים האלה, שלא יפתח את היכולת הזו, בגיל צעיר, עלול למצוא את עצמו כמתבגר או כמבוגר לא מסוגל לומר לא גם בסיטואציות שלא מערבות רק נשיקה תמימה מצד מבוגר שבאמת אוהב אותו, אלא בסיטואציה של הטרדה מינית ותקיפה מינית, שלא לדבר על סיטואציות שאינן בהכרח קשורות לנושא הפיזי, שבו האדם מוצא עצמו בקונפליקט עם הזולת.

מאיו

New member
בהחלט!! זכותו של הילד לומר לא

זו זכות בסיסית!! עד היום אחותי לא סולחת לי שכשאור היה תינוק ועדיין לא דיבר, לא נתתי 'להתנפל' עליו בנשיקות וחיבוקים אלא הייתי אומרת שיבקשו ממנו חיבוק ונשיקה. תאמינו לי- ברגע שמגדלים YESמן בבית, כזה שחייב להתחשב במבוגרים וחייב לעשות כל מה שאומרים לו- זה פתח להתעללות מינית!!!

mummy

New member
לאה, כמה צעיר זה "גיל מאד צעיר"?

ואני אשמח גם לכמה דוגמאות אם תוכלי (לאיזה מן דברים אומרים, ובאיזה מן סיטואציות).

מאיו

New member
כשלא נעים לתינוק אצל מישהו

- זו ההתחלה! תכבדי את רצון התינוק שמסמן לך שלא נוח לו ולא מתאים לו... דוגמה נוספת: כשסבתא אומרת לתינוק "בוא אליי" והוא מספיק גדול כדי לסרב. מה תעשי? הסבתא תיעלב לא?!

אפרתש

New member
../images/Emo45.gifעוד דוגמאות

לא להכריח לתת נשיקות. לאף אחד. לא לסחוט נשיקות או חיבוקים תמורת מתנות או ממתקים. לא לתת סצינות היעלבות כשהילד לא רוצה לחבק. לא להלביש או להפשיט בכוח. עדיף שהילד יישן בג'ינס מאשר יופשט בכוח. לתת לילד גיבוי כשגדולים אחרים (סבתא כבר אמרנו?) מנסים לסחוט אותו. לעצור אנשים שחושבים שנורא מצחיק לדגדג ילד שצועק "לא! לא!". אנחנו הרגשנו כאילו אנחנו מעבירים איזו סדנא לילדי הגן כשנאלצנו לאמר לקרובי משפחה "זה לא נעים לה!".

צימעס

New member
../images/Emo45.gif נכון נכון נכון

וגם... לא להכריח להיות בתוך מיטה, לא להכריח אמבטיה (ובטח לא סיבון/חפיפי), לא להכריח לאכול.

יסמין@

New member
צודקות מאוד! ואני מוסיפה

לא לסרק בכוח, לא לספר בכוח, לא לגזוז ציפורניים בכוח. הכל צריך להיות עם הסברים, עם שכנוע.

Kalla

New member
ואם השכנוע לא משכנע

והילד לא מסכים לגזור ציפורניים ושורט את החברים שלו בגן? ואם הוא לא מסכים לא לרוץ לכביש או להתרחק ממקום מסוכן או לא להכניס קקי לפה? מאוד לא מדברת אליי הגישה הגורפת שבכל מחיר אסור להשתמש בכוח.

לאה_מ

New member
בכל מחיר אסור להשתמש בכח משום

שתמיד יש אלטרנטיבה. איך אני יודעת? משום שאם המדובר בחבר או בעמית לעבודה או בסתם אדם מהרחוב, אני בחיים לא אזדקק לאלימות כדי לשכנע אותו - אז לנקוט בדרכים כוחניות דוקא עם האנשים האהובים עלי ביותר בעולם???

Kalla

New member
השוואה לחלוטין לא קבילה בעיני.

חבר או עמית הם אנשים בוגרים שבדרך כלל לא רצים לכביש כי הם לא מודעים לסכנות וגם אם כן - הם לא באחריותנו, בניגוד לילדים שלנו. אם התנהגותם במקום העבודה או בכביש אינה נאותה או חוקית, סביר להניח שתופעל כלפיהם אלימות מהסוג הקשה אך המוצדק ביותר: הם יפוטרו ואו ייעצרו. ועוד איך קיימת הפעלת כוח כלפי אנשים שהתנהגותם חורגת מהחוקי והמקובל. זה שברוב המקרים זה אינו תפקידך באופן אישי לשים גבולות לעבריינים כאלה זה עדיין לא אומר שלא חייבים לשים להם גבולות. זוהי אחריות המנהל או השוטר. במקרה של הילדים שלנו, האחריות היא שלנו. אם אני אראה את הילד שלי רץ בשיא המהירות לכביש למרות שאני מבקשת ממנו לעצור, אני קודם כל אתפוס אותו ואמנע ממנו בכוח להמשיך לרוץ ורק אחר כך אתפנה לעסוק בתיאוריות יפות, אך לצערי קצת תלושות מן המציאות בעיני.

צימעס

New member
גם אם אראה אדם מבוגר

רץ בשיא המהירות לכביש (ואספיק להבין מה קורה שם), אעצור אותו בגופי, תוך שימוש בכח.

למעלה