משפט שלמה

yaakii

New member
משפט שלמה

מדוע הובא סתם כך? האם סיפור על שיחה שהייתה לשלמה עם חיה כלשהי לא היה מראה בצורה טובה יותר את חכמת שלמה?

gushnick

New member
איני יודע למה דווקא זה,

אבל לגבי החיה אני יכול לענות בוודאות. שיחה עם חיה לא היתה מראה את חכמתו של שלמה, מפני שני דברים: 1. הוא לא ידע לדבר עם חיות. 2. אם הוא ידע, זו לא היתה חכמה אלא כושר מיוחד שה' נתן לו. וכי חיה שמבינה את חברתה (בכח הכשרון שה' נתן לה) היא חכמה?

gushnick

New member
נכון

אבל לשפוט נכון נחשב חכמה. "אדם חכם" יכול לחשוב יותר נכון ויותר טוב על דברים. לעומת זאת, "אדם חכם" לא יכול לדבר עם חיות. למעשה, אם תדמיין מישהו שמדבר עם חיות - הדבר האחרון שתחשוב עליו זה "וואו, כמה שהוא חכם". להיפך...

yaakii

New member
ממש לא.

אדם שמדבר בהרבה שפות נחשב חכם. במיוחד כשמדובר בשפות לא שכיחות, נכחדות, אקזוטיות. ובטח כשמדובר בשפה שאיש מעולם לא הכיר!

אני מתארת לעצמי שאם היית רואה אדם שואג על

אריה הייית חושב שהוא בעל הפרות נפשיות... (וישאג שלמה על הארי ויאמר וואה וואה?)

yaakii

New member
לא-אל תתקני:

באמת הייתי חושב שהוא בעל הפרות
. כי הוא יכול "לשלוט" במובן מסויים על כל החיות, אז הוא הבעלים שלהם...
אני אומר שאם היו כותבים לנו דו-שיח שהתנהל בין החתול, נגיד לשלמה-זה היה יכול להיות מרתק. ולא, בלי "מיאווו", אלא לתרגם את השיחה לשפת בני האדם.. זה בהחלט היה מורה על חכמה מסויימת.

gushnick

New member
זה מגחך את דמותו של שלמה, לדעתי.

וואו, הוא דיבר עם חתול! ממש מרתק. זה לא מראה על חכמה! זה מראה שהוא יודע לדבר חתולית. ושוב אני אומר - כל הדיון המשעשע הזה הוא רק בתיאוריה, כי שלמה לא ידע לדבר עם חיות.

yaakii

New member
הוא לא? אלו סתם שטויות של המורה ציפי? ../images/Emo3.gif

אם הוא ידע חתולית וארנבית וקיפודית וצבית וכו'..(
-איך זה נשמע..) ה בהחלט הופך אותו לאדם חכם. הוא יכול לשלוח ציפורים לעשות עבורו מטרות ריגול, הוא יכול לשלוח נשרים, פילים ואריות שילחמו באויביו. זה בהחלט מראה על עוצמה.

gushnick

New member
לא המורה ציפי.. היא גושניקית.

אבל כל שאר הגננות והמורות. כמובן שהשטויות האלה נובעות ממשהו, אבל בפשט הפסוקים שלמה ידע ביולוגיה וזואולוגיה, אך לא ידע לדבר עם חיות. ואני שוב אומר שזה לא נחשב חכמה. אתה יכול לצווח מכאן ועד להודעה חדשה שלדעתך מי שמדבר עם חיות הוא חכם, אבל אין זה כך...

???

המורה ציפי גושניקית? אפשר הסבר?ואשמח אם תגיב על מה שכתבתי בדיון על חתימת התנ"ך

gushnick

New member
אין לי מה להגיב שם...

לא ראיתי שם משהו שאני צריך להגן על טענותי מפניו...

אני מתארת לעצמי שאם היית רואה אדם שואג על

אריה הייית חושב שהוא בעל הפרות נפשיות... (וישאג שלמה על הארי ויאמר וואה וואה?)

אץ קוצץ

New member
כנראה

הבנת נפש האדם דורשת מכלול של כשרונות ולא כשרון ספציפי אחד.

yaakii

New member
בדיוק! אז למה לא הוסיפו גם סיפור על איזו

שיחה ששלמה ניהל עם איזה עץ
... אני חושב שזה היה יכול להיות ממש מרתק ולגרום לנו להערכה כלפי שלמה.

הגיון

נראה לי שהם היו מביאים לך סיפור ששלמה דבר עם איזה עץ לא היה נותן לך לחוש יותר כבוד לשלמה ויכולת לקחת את זה לכול כיון שזה המצאה בכלל ולעומת זאת שפות ןחוכה במשפט זה דברים יותר הגיונים

מזתומרת "הובא סתם כך...?"

סיפור משפט שלמה לא מכיל בתוכו רק את העובדה ששלמה חכם דיו כדי לשפוט נכון, אלא מוצגים בפנינו כמה וכמה קשיים שדורשים חכמה על אנושית על מנת לפתור אותם. נוסף על כך, מודגשת בפנינו ההבנה האנושית שהייתה לשלמה, היכולת שלו לקרוא את נפש האדם... המשפט מציג בפנינו כמה סוגים שונים של חכמה שהיו לשלמה! צדק, אינטיליגנציה וגם אינטיליגנציה רגשית... לא הייתה אומרת שזה מעט, או לא מרשים...

למעלה